Yeni çıkan “Kadının Şiddetten Korunması Yasası” gereği, Aydın’da eşinden şiddet gören 76 kadın tehdit altındayken koruma altına alındı.76 Kadın şiddetten dolayı  savcılığa başvurması üzerine, 76 erkek, 3 ay ile 6 ay arasında evden uzaklaştırma aldı. Sokakta kalan ve eşi tarafından öldürülme riski bulunan 5 kadın da sığınma evlerine yerleştirildi.



TÜRKİYE’de kadın cinayetleri ve şiddetin artmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 6 ay önce çıkardığı ‘Kadının Şiddetten Korunması Yasası’ Aydın'da eşine şiddet uygulayan 76 erkeği evden dışarı attı. Yasa sonrası eşinden şiddet gören kadınların savcılığa başvurmasının ardından, eşini döven 76 erkek, 3 ay ile 6 ay arasında evden uzaklaştırma aldı. 

Aydın'da doğrudan polis koruması verilen kadın bulunmazken,şiddet mağduru kadınların bir telefonu ile polis ekipleri adresleri belirli kadınların evlerine giderek olaya müdahale edebiliyorlar.

Tehdit altındayken koruma altına alınan 76 kadın Aydın polisinin koruması altına alınırken yasalarda bu kadınlara şiddet uygulayan erkeklere çeşitli cezalar vermiş durumda.

 Aydın aile ve sosyal politikalar  il müdürlüğü yayınımız üzerine bir bilgi notu göndererek Aydın ilinde toplam 182 tedbir kararı alındığınıBunların emniyet müdürlüğü ve Aile mahkemelerinin kararıyla alındığını belirtip,4 adet kadının erkeğe şiddet uygulaması olarak kayıtlara girmiş olduğu öğrenildi.

ALO 183 hattına telefonla yapılan müracaatlar sonucunda Aydın Belediyesi kadın konukevine 2011 yılında 23 kadın ve 2012 yılından bugüne kadar 29 kadın yerleştirildiği öğrenildi.


Erkeklerinden eşlerinden şiddet gördüğü konusunda kendilerine talepler geldiğini söyleyen Bakan Şahin, “Bize gelen taleplerde bu tür özellikle psikolojik şiddetten dolayı erkeklerde büyük bir mağduriyet olduğu yönünde şikâyet geliyor. Bu da bir sorun. Bunu da çözmemiz gerekiyor.Öncelikle erkeklerin ben mağdurum demesi lazım önce. Bunu diyen erkekler başladı. Erkekler üzerinde de bu konuda çalışma yapmak için herkesin fikrine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.


Aydın Valisi Kerem Al kadına şiddetle ilgili olarak yasaların verdiği tüm yetkileri kullandıklarını söyledi.Vali Al, “Yeni yasa öncekinden farklı olarak mülki idare amirlerine yetki ve sorumluluk veriyor. Biz de kadına şiddete karşı yeni yasadan aldığımız tüm yetkileri kullanıyoruz. Söz konusu yasanın uygulanması ve şiddet gören kadın ile çocukların mağdur olmamaları için bu konunun takipçisiyiz” diye konuştu.
Aydın Valisi Kerem Al şiddet mağduru erkeklerle ilgili olarak kendilerine gelen her başvuruyu değerlendiklerini sözlerine ekleyerek, “Ben de evde kumanda şiddeti görüyorum” şeklinde sözlerini esprili bir dille noktaladı.





Kaynak:Aydınlıhaber