banner488

Akçaova Kapalı Pazaryeri için istişare toplantısı yapıldı

Akçaova Kapalı Pazaryeri için üretici ve manavlarla Akçaova Belediyesi Sosyal Salonu’nda istişare toplantısı yapıldı.

banner496

Yapılan toplantıya Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Akçaova Esnaf Odası Başkanı Ramazan Karıncalıtepe, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran ile pazarcı esnafı ve üreticiler de katıldı.

 

Pazarcı esnafları, manavları ve üreticileri, pazaryeri ile alakalı iştişare için Belediye Sosyal Salonu’na toplayan Belediye Başkanı İsmail Çerçi, çalışmalar hakkında ve Pazaryeri inşasından sonra yapılacak düzenleme ve paylaşım konusunda ortak bir karar alınması ve yapılacak düzenlemelerde hemfikir olunması gerektiğinin altını önemle çizdi.

 

2 Bin metrekare alanına yapılacak kapalı pazaryerinde Akçaova pazarının daha bir rağbet göreceğini belirten Başkan Çerçi, “Biz yaptık oldu mantığıyla değil her konuda hep birlikte karar vereceğiz. Kendimiz esasen projeyi düzenledik fakat sizlerin de görüşlerini ve önerilerini dinleyerek bu projeyi hayata geçirmeyi daha uygun buluyoruz. O yüzden bugün bu toplantıyı düzenledik.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Tezgah genişliği için 4 metrekare yer düşündüklerini belirten Başkan Çerçi, “Yeni yapılacak olan pazaryerimizden 80 pazarcı esnafımız istifade edecek. Üreticilerimiz için de yüzde 20 yer tahsisine gideceğiz. Belediye Meclis üyelerinin önerisiyle tahsis edilecek pazaryerinde esnaf  başına 1300 Tl alınmasını düşünüyoruz. Bu konuda hemfikir olmalıyız.” dedi.

 

“Herkes kendi yerinden sorumlu olacak. Yaptığımız pazaryerinde pazarcı esnafımızın malını sergilediği noktalara numara verilerek kartlı  sisteme geçilecek“ diyen Başkan Çerçi, “Yerini devretmek isteyen kendi başına devredemeyecek. Bu devir işlemini Belediye gerçekleştirecek.” şeklinde konuştu.

 

Pazaryeri ile akalalı eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Çerçi, ‘Belediye Meclis üyelerimizle fiyat ve metrekareye ilişkin önerilerinizi tekrar değerlendireceğiz.” dedi.

 

Pazaryerinin gayet güzel olduğunu belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, “Ücret biraz daha makul seviyeye indirilmelidir. Pazaryerinden 20 üreticimiz istifade etmeli ve üreticimiz için yer tahsisi ücretsiz olmalıdır.” dedi.

 

Ziraat Odası Başkanı Eşiyok’un bu sözleri üzerine söz alan Başkan Çerçi, “Bu konuyu belediye meclis üyelerimizle görüşmemiz icap ediyor. Şimdiden peşin bir hüküm vermek mümkün değil.“ şeklinde açıklamada bulundu. 


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 12:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472