banner488

Özkaya, Başkan Dinçer’i eleştirdi

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, İlçe Seçim Bürosu’nda düzenlediği basın açıklamasında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i eleştirdi.

Özkaya, Başkan Dinçer’i eleştirdi
banner496
Çine Belediye Başkanı Dinçer’in mahalle ziyaretlerindeki konuşmasında Asar Milli Egemenlik Parkı’nda yapılan ve Sit Alanı olduğu gerekçesi ile yıkılan restoranı AK Parti'nin yıktırdığına yönelik açıklamaları üzerinden konuşan AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Dinçer'in bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizerek eleştirilerde bulundu.

Asar’da yapılan restoran hakkında yıkım süreci başlamadan önce CHP'li bazı kişilerin kendisine gelerek duruma müdahale edilmesi isteklerini geri çevirdiğini ve Çine’nin bu gibi yerlere ihtiyacı olduğunu belirttiğini vurgulayan Başkan Özkaya,  'Benim  ve partimin bu yerin yıkılmasına ilişkin hiçbir şekilde herhangi bir talebi ve girişimi olmadı. CHP'li bazı kişiler, bu restoran Sit Alanına yapıldığı için yetkili mercilere şikayette bulunmuştur. Şikayetten sonra yapılan denetlemelerde restoranın Sit Alanı içerisinde yer aldığı görülmüş ve yıkım gerçekleşmiştir.” dedi.

“Kendi etti, kendi buldu”

Asar’da restoranın inşa edildiği mevkinin Sit Alanı olması için Başkan Dinçer’in imzası olduğunu belirten Özkaya, “Bundan iki sene önce Dinçer o yeri kendi imzası ile Sit Alanına çevirdi. Aydın ili Çine ilçesi Asar Tepe Mevkisinde bulunan ve tapunun 100 ada 10, 13, 14, 21 ve 23 parsel numaralı kaydı ile kale ve nekropol alanı, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklar Koruma Kanunu kapsamında taşınmaz özelliği gösterdiğinden birinci derece arkeolojik sit alanı olduğuna karar verildi. Superbahis Bu toplantıya Çine Belediye Başkan Adayı bizzat katılmış ve alınan bu kararın altında da kendi imzası bulunmaktadır. Kendi etti, kendi buldu, daha sonra bize çamur atmaya kalkıyor. Bu halk saf değil, halkın aklıyla dalga geçme" diye konuştu.

“Masrafları ödediği belgeleri önümüze koysun”

Çine Belediye Başkanı Dinçer’in, 13 Aralık 2011 tarihinde basına verdiği demeçlerinde yapılan yanlışı kabul ettiğini, bilmeyerek gerçekleştiğini ifade ettiği beyanlarının olduğunu söyleyen Başkan Özkaya, “Kendisi, ‘Eğer bu restoran Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yıkılırsa yapılan bütün masrafları cebimden ödeyeceğim. Hukuki süreci beklemeden bunu yapacağım.’ demişti. Başkan Dinçer, masrafları kendi cebinden ödediğine dair belgeleri koysun önümüze bakalım, öyle mi olmuş" şeklinde konuştu.

 “Milletin parasını çarçur etti”

Başkan Dinçer'in milletin parasını çarçur etmekle itham eden Özkaya, “Dinçer'in bu gibi bir çok yanlışı var. Ziraat Bankası ve Namık Kemal Caddesine konulan dubalar ne oldu. Taş basılan yerin çevresini taş duvar örmüştü ve hiç kullanılmıyor. Orada ne çıktıda orayı terk etti. Hemen yanına yeni bir itfaiye binası yapmaya neden ihtiyaç duydu? Milletin parasını çarçur etti" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472