banner488

Yavuz, dobra dobra konuştu

MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları Hamidabat Mahallesi’nde kahvehanelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde ilgiyle karşılık buldu.

Yavuz, dobra dobra konuştu
banner496
Sıcak karşılamadan ötürü mahallelilere teşekkür ederek Çine için hazırladığı projelerini sinevizyonda tanıtmadan önce vatandaşlara seslenen MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, “Bu seçim, iktidara yaptıkları her türlü yanlışa rağmen sandıkların aklanma yeri olmadığını tam aksine aklanma yerinin Yüce Mahkeme olduğunu göstereceğiniz bir seçim olacak.” dedi.

“Çine koca bir köy görünümündedir”

“Bu fani dünya hepimiz bir gün öleceğiz, aday olmaktaki tek amacım sizlerin gönlüne gömülmektir” diyen Yavuz, “30 Mart’ta göstereceğiniz teveccühle sizler için 24 saat çalışarak mutlu ve müreffeh bir gelecek vaat ediyorum. Çine 1970’li yıllarda göç alan bir ilçeydi. Bu gün geldiğimiz noktada göç veren bir ilçeyiz. Çine koca bir köy görünümündedir. Ben bu ilçeyi koca köy görünümünden kurtarmak ve şehir haline getirmek için aday oldum.  Taksi meydanı köy görünümün ta kendisi, Atatürk Caddesi trafik açısından rezaletin ta kendisi. Bu görüntüler Çine’ye yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Ben Fen İşleri’nin yanılttığını sanmıyorum”

Bundan 3 dönem önce ayaklarını masaya uzatarak kendisi seçenlerin üstünde bir zihniyetle hareket edildiği için kaybedilen Sağ’ın kalesini tekrar almak için aday oldum” diyen Yavuz, “Geçen yıllarda Asar’daki yapılan tesisin ömrü kısa sürdü. Yaptığını yıkan değil, ömür boyu yaşatan bir Belediye Başkanı olmak için aday oldum. O zaman için Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, soru önergesi verdi. Belediye Başkanı beni Fen İşleri yanılttı diyor. Ben Fen İşleri’nin yanılttığını sanmıyorum. Orası yasal bir bina olsaydı zaten Fen İşleri orayı ruhsatlandırırdı. Velev ki Fen İşleri yanılttı. Bir lider etrafını kollamakla mükelleftir, satmaz. Bir reis böyle bir durumda ben halkımdan özür diliyorum, gerekli düzeltmeler , telafiler tarafımdan karşılanacaktır demesi gerekirdi. İşte ben böyle demeyenlere imkan vermemek için Belediye Başkan adayı oldum.” dedi.

“20 sene önceki hayallerimi gerçekleştirmek için adayım”

Çine için hazırladığı projelerin 20 sene önceki hayalleri olduğunun altını çizen Yavuz, “Çinemizin durumu ortadadır. Yapılması gerekenler, yatırım ve faaliyetler maalesef olmamıştır ve ilçemiz koca köy haline gelmiştir. Benim hazırladığım projeler 20 sene önceki hayallerimdi. Ben bu hayalleri gerçekleştirmek için aday oldum. Ben göç veren Çine’nin göç alan bir Çine olması için Ali Uzunırmak ile birlikte sizlerin teveccühüyle göreve gelirsek en az 3 bin kişinin iş ve aş temin edeceği istihdam oluşturmak için aday oldum. Çerçioğlu’nun alacağı oy anketlerde eriye eriye yüzde 30’lara düşerken, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında Uzunırmak yüzde 32’lere yükseldi. Bu oran 3 gün içinde daha da yükselecektir, düşmeyecektir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız büyük ihtimalle Ali Uzunırmak olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın iktidar ya da muhalefet partisinden olması bir şey ifade etmiyor, yasa ile bunlar teminat altındadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Uzunırmak olursa Çine’de bizim de aslan payı almamız için sizlerin bize teveccüh göstermesi gerekir. Eğer bunun aksi olursa Çine sırtlan payı alır.” dedi.

“Biz belediyeyi ve belediyeciliği iyi biliyoruz”

“Başa geldiğimizde proje için zaman kaybetmeyeceğiz, eser vermek için zaman kaybedeceğiz.” Diyen Yavuz, “Bizim için o makam tecrübe ve eser verilen makamdır. Çine’nin tüm sorunlarını çözmek için projelerimizi hazırladık. En iyiyi seçmek istiyorsanız, en iyilere oy verin, pişman olmayın. Bir oyunuz ile Çine için yeni ufuklar açabilirsiniz. Biz belediyeyi ve belediyeciliği iyi biliyoruz. Biz sizleri atalarımızın efelerimizin yüreğindeki heyecana, birken bin olmaya ve bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Belediyeye geldiğimiz bize oy verenlerin değil, muhalafetin de haklarını koruyacağız. Demokrasi tek başına sandık değil aynı zamanda hesap verme sorumluluğunu içinde barındıran bir düzendir.” ifadelerini kullandı.

“Makamda kapı olmayacak”

Çine Belediye Başkanı seçilmesi halinde kapısının olmayacağını vurgulayan Yavuz, “Biz geldiğimizde Belediye personelimiz için de hiçbir şey eskisinden daha kötü olmayacak. Onların her tür haklarını korumak kollamak da bizim görevimizdir. Sizler ise Belediyeye geldiğinizde misafirliğe gidiyormuşsunuz gibi sıcak bir ilgiyle karşılanacaksınız. Alt katta bir Halkla İlişkiler Müdüresi olacak, çayınızı içerecek. Ne ihtiyacınız varsa gerekirse elinizden tutup işinizi halledecek. Büyüklerim benim yanıma kardeşinin yanına, küçüklerimse amcasının dayısının yanına geliyormuş gibi gelecek. Kapıyı tık tık değil hiç çalmayacaksınız, çünkü kapı olmayacak. Bazıları kapıyı tekmeleyerek gireceğiz diyor müsaade etmeyeceğim çünkü orada kapı olmayacak, söz veriyorum.” dedi.

“Sizlerin gözünü boyamaya çalışıyorlar”

Yavuz’dan sonra konuşan MHP İlçe Başkanı Kamil Ak, “30 Mart’ta gerçek şovu yine burada yapacağız. Bugün aldığımız haberlere göre birileri poşet poşet yardım yapıyor, bu gece uyumayın hepiniz alabilirsiniz. 5 Tl’ye 10 Tl’ye bu milletin oyunu alacaklarını mı sanıyorlar. Konvoylar, şaşalı şovlar ve havai fişeklerle sizlerin gözünü boyamaya çalışıyorlar. Milletimiz bunlara kanmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar güneş balçıkla sıvanmaz. Ben halkımıza inanıyorum.

“Belediye personellerine bayrakları sallatanlardan hesap soracağız”

Kahvehane ziyaretlerinde, “CHP’nin Belediye’de çalışan işçilerini izne ayırdığını duyduk, sizlerin takdirine bırakıyorum.” sözleriyle eleştirilerde bulunan MHP Çine Belediye Meclis Üyesi adayı Salih Gökbel ise, “Sabahtan akşama kadar Çine’de çalıştırıp, akşamdan sabaha kadar CHP bayraklarını sallatıyorlar. AKP’de onlardan aşağı değil. Onlarda Akçaova Belediyesi ellerinde, onlar da aynı. Kamu ve kuruluşlarında çalışanlara baskı uyguluyorlar. Bu insanlar hiçbir zaman baskının uygulandığı yere oy vermemiştir. Bu personeller bizim de evladımızdır. Adayın biri hesabını soracağız diyorlar ama biz asıl bu bayrakları sallatanlardan hesap soracağız.” dedi.

“ÇİPAŞ CHP’nin, Çine OSB ise AKP’li yöneticilerin arpalığıdır”

“ÇİPAŞ ve Çine OSB kan ağlıyor.”  sözleriyle AK Parti ve CHP İlçe Yönetimi’ni eleştiren Gökbel, “Çine OSB kan ağlıyor. ÇİPAŞ CHP’nin, Çine OSB ise AKP’li yöneticilerin arpalığıdır. Burada kimler yöneticilik yapıyorsa, kimlerin ne kadar maaş aldığını açıklasınlar. ÇİPAŞ batmak üzere. Çine Belediyesi birçok işçi aldı. ÇİPAŞ’ta geçtiğimiz yıllarda resmi kurumda çalışan biri ortaya çıkmıştı. Yine devletin resmi kurumlarında ÇİPAŞ’tan maaş alınarak çalışanlar olduğu ifade ediliyor. Çıksınlar, açıklasınlar. Eğer doğruysa demek oluyor ki Çine’nin o güzelim madran suyu membası boşuna batmamıştır. CHP’li Meclis Üyesi muhasebeci Mehmet Kıvrak, geçtiğimiz yıllarda oraya atandı. 1 hafta sonra istifa etti. Bunun istifasını Çine kamuoyuna açıklaması lazım. Sorduğumuzda gülüp geçmemesi lazım. Ya orada yanlış bir şey var ya da bir şeylerin bilinmesini istemiyor.

Geçtiğimiz günlerde Halk Tv’de Ali Uzunırmak’ın Çerçioğlu hakkında ifade ettiği bazı gerçeklerin gündemde sıcaklığını koruduğunu vurgulayan Gökbel, “Kılıçdaroğlu çok yerde ayakkabı kutularıyla birilerinin hırsızlık yaptığından bahsediyor. Ancak aynı Kılıçdaroğlu Aydın’da eğer Uzunırmak’ın açıkladığı gerçekler doğruysa kendi kapısının önünü temizlemesi gerekiyor.” dedi.

“Köylerde oy patlaması yapacağız”

AK Parti’nin Belediye Meclis üyelerinden DYP kökenlilere atfen konuşan Gökbel, “1999’daki seçimlerde aday olanlar yine karşımızda. Bunlar Çine’ye hizmet etmezler, geçmişin hesabını sormak için aday oldular. Bunlar Çine’ye ne yaptılar. Celalettin Kocamaz’ın bir tane eseri var mı? Biz dört dörtlük projeleriyle adayımız Mehmet Yavuz’u Çine halkının teveccühlerine sunduk. Biz Çine merkez ve köylerde oy patlaması yapacağız. İnanıyoruz ki bu seçimin galibi biz olacağız çünkü doğru adaylar bizdedir.

“Çine Yem ve Ege Et hakkında sizleri kandırıyorlar”

Sözlerinin sonuna doğru, Ege Et ve Akçaova Mezbahası’nın AB standartlarına uymadığı için kapanacak olduğunu açıklayan Gökbel, “AKP ve CHP’nin her iki Belediye Başkan Adayı da projelerinde bahsettikleri Çine Yem ve Ege Et hakkında sizleri kandırıyorlar. Diyorlar ki Çine Yem Çinelilerindir. Oysa büyükşehir yasası ile Ege Et büyükşehire devredilmiştir, Çine Yem ise satılmıştır. Buraya bilgili, deneyimli insanları seçmediğiniz Trbet müddetçe bu iki yer kapanacaktır.” Sözleriyle açıklamalarını noktaladı.



Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472