banner488

Mehmet Erdem, Süt Tozu Tesisleri Kuracağız”

Mehmet Erdem, Süt Tozu Tesisleri Kuracağız”
banner496
Ak Parti Çine İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantısı Çine Halk Kütüphanesi’nde yapıldı. Toplantıya, AK Parti MYK Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, İlçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi. Mehmet Tosun, “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri okullarda incelemeler sonunda Çine’ye 3 adet Özel Eğitim Sınıfı kazandırıldı. Şehit Jandarma Er Hüseyin Kaya Lojmanı Sosyal Politikalar yetkilileriyle incelendi ve Huzur Evi İlk Kabul ve Müdahale Birimi olarak hizmete sunulmak için çalışmalar başlatıldı. Çine Devlet Hastanesinde idari kadroda değişiklikler yapıldı. Hastanedeki eksik olan doktorlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor, hemen hemen tamamlanmak üzere. Göz bölümünde bir sıkıntımız var ama bunu da kısa zamanda çözeceğiz inşallah. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Kavşit Mahallesi Hala Sahasını açıldı. Sanayi Sitesine Halkbank ATM’si kazandırıldı. ADÜ Rektörü Cavit Bircan’la Çine MYO hakkında görüşüldü” dedi.

Kamuoyu gerçekleri ve doğruyu bilmeli

Bunların bazılarına açıklama getirilmesi gerektiğini söyleyen Tosun “Esnaf kampanyası ile ilgili değişik platformlarda, toplantılarda mevcut Belediye Başkanına teşekkürler edildi. Ama eksik bırakılan bir yön vardı. Esnaf kampanyasının gerçekleşesinde en büyük pay AK Parti Aydın Milletvekillerimizin. Milli Piyango İdaresinden çekilişin gerçekleşmesi için izin alınması gerekiyordu, Türkiye’de bir ilk çalışmaydı, Ankara’da vekillerimizin özel çabalarıyla gerçekleşti. Bu konuyu birileri kendilerine ve bazı kurumlara mal ediyor, gerçeği yansıtmıyorlar. Ayrıca Çine Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci kapasitesinin artırılması ile ilgili ADÜ Rektörümüzün seçildiğinin hemen akabinde Çine İlçe Teşkilatı olarak buradaki STK Başkanlarını aldık ADÜ Rektörümüzü ziyaret ettik. Bilindiği gibi Çine’de üniversite öğrenci sayısı çok az. Öğrenci sayısının artırılması ile ilgili siz yeni bölümler açın biz Çine olarak ek derslik sayısı olarak her türlü hizmete hazırız dedik. Kendilerine bu teminatı verdik, 1 yıldan beri Milletvekillerimizle birlikte görüşmeler yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Belediye başkanı ve STK Başkanlarıyla bu konuda görüşmeleri gündeme geldi, bu konuda ona da teşekkür ediyoruz. Sadece bu konu Belediye Başkanının yaptığı özel bir çalışma değildir. AK Parti Aydın milletvekilleri ve İlçe Teşkilatımız bu konularda özel çalışmalar yaptık. Özellikle bu konuyu kamuoyunun bilmesini istiyorum” şeklinde ifade etti.

Bütçede, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın”

Açılış konuşmasının ardından AK Parti MYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem bir konuşma yaparak, yoğun çalışmalar sonucunda Türkiye’nin 2016 bütçesini 570 milyar lira olarak belirlendiğini bereketli ve hayırlı olmasını diledi. Milletvekili Erdem konuşmasına şöyle devam; “ Bütçemizde en fazla payı 110 milyar lirayla Eğitim hizmetlerine ayırılmış durumda, sağlık hizmetlerine 94 milyar lira ayrılmıştır. 2002’de eğitime ayrılan miktar 11 milyar iken bu rakam 110 milyar liraya çıkarıldı. 2002’le 2016’yı karşılaştırdığımızda aradaki fark 10 kattır. Sağlık ve eğitim hizmetlerine bütçenin yaklaşık 204 milyar lira ayrıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşmaya da 40 küsur milyar liralık bütçe desteği ayrıldı. İnsan odaklı hizmetlerin bizim için önemli olduğunu bu ayrılan bütçelerden anlıyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı içerisinde hazırlanmış bir bütçedir. Sağlık hizmetlerine AK Parti döneminde çok büyük bir devrim yapıldı.”

 “Terörle mücadelede geri adım atılmayacak”

2016 yılı Türkiye açısından oldukça mücadele içerisinde geçecek bir yıl olarak gözüküyor. Terörle mücadele de geldiğimiz bir nokta var. Terör örgütünün yandaşları tarihinin en büyük darbesini yemiş vaziyetteler. Panik ve kaos sonucunda bu örgütler pervasızlaşırlar. Farklı eylemleri gerçekleştirmek amacı güdebilirler. Şunu çok iyi bilin ki Emniyet Kuvvetlerimiz, polisimiz, askerimiz, istihbarat teşkilatlarımız çok güçlenmiş vaziyetlere. Terör faaliyetleri engelleniyor, teröristler yakalanıyor ama hepsi topluma anlatılmıyor. Etrafımız bir ateş çemberi, inşallah bu ateş çemberi içerisinde Türkiye istikrarı sürdüren bir ülke olarak önümüzdeki yılları geçireceğiz. Ekonomik açıdan hala daha dünyada krizin aşıldığı söylemek mümkün değil. Türkiye hem terörle mücadele ederken hem de ekonomisini büyütmek noktasında ciddi bir mücadele içerisinde. AK Parti tek başına iktidar olmasaydı ekonomik ve diğer açılardan Türkiye çok daha kötü noktalarda olurduk. Tavizsiz bir şekilde terörle mücadele devam edecek. Doğu ve Güney Doğu halkı için söylüyorum halk isyan etmiyor. Halkı isyana teşvik etmeleri, çukur kazmaları, teröristleri şehirler içerisine indirmeleri hep Türkiye’yi bölmek adına yapılan eylemlerdir. AK Parti döneminde yapılan hizmetleri gördüler, insanlara gösterilen samimiyeti hissettiler ve yaşadılar. Siyasi partilerin görüşleri farklı olabilir ama milli meselelerde karşısında milli duruşu herkesin göstermesi lazım. MHP bu noktada sınıfı geçiyor, ama CHP sınıfı geçemiyor. CHP ve HDP yakınlaşması veya birlikte hareket etmesi kamuoyunda da dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti böyle mi olmalı?’ diye sordum. CHP Genel Başkanı olarak Türkiye’yi bölmek isteyen dahili ve harici düşmanların karşısında bir duruş göstermeniz gerek. Osmanlı imparatorluğu ve Osmanlı Devletine hangi oyunlar oynadılarsa şimdi Türkiye’ye benzer oyunlar oynanıyor. Yüzyıl önce İngilizlerin çizdiği sınırlar Ortadoğu’da şimdi yeniden çiziliyor, Türkiye’den de parça koparmanın hesapları içerisindeler. Bu düşünceleri bizim bozmamız lazım.”

“Süt Tozu Tesisleri Kuracağız”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçte Tarım STK’larını masaya yatırmak istediğini belirten Erdem, “ Bir sürü Sivil Toplum Kuruluşları, odalar, üretici birlikleri, kooperatifler var. Tarım ve hayvancılıkla iştigal eden bir çiftçimiz birçok yere üye oluyor, aidat ödüyor, destek almak için bir sürü teferruata, detaya maruz kalıyor. Bunlar derlenip toparlanmak istiyor. Tarımsal Desteklerin yılda bir veya iki sefer toplu halde verilmesi söz konusu olabilecek. Çiftçinin çeşitli destekleri toplu olarak alması için bir ön çalışma yapıyoruz. Amacımız çiftçimizin eline toplu verebilmek. Aydın’da 2015 yılında tarım kesimine verilen desteklerin toplamı 370 küsur milyon liradır. Bu ne demek Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi 6 tane hastane yapmak demek, daha çok destek verelim. Bunlar ciddi rakamlar. Bu sene tarım ve hayvancılığa verilen destek 11 milyar lirayı geçecek. 2002 yılı ile 2015 yılını karşılaştırınca tarıma ve hayvancılığa verilen destek 50 kat artmış. Türkiye’de süt üretimi çok hızlı bir şekilde artış göstermiştir. AK Parti’nin hayvancılığa verilen desteklerle olmuştur bu. Bu dönem üretimin artığı tüketimin düştüğü bir dönemdir. Sütün bir miktar ‘Okul Sütü Projesi’ ile emilmesini sağladık. Sütün primini artırdık. Süt tozu ihracatına destek verdik. Peynir, yoğurt gibi süt ürünlerine de ihracat desteği verdik.  Et Balık Kurumunu, Et Süt Kurumu haline getirdik. Et Süt Kurumu bünyesinde Süt Tozu tesisleri kuracağız, hazırlık çalışmaları devam ediyor. Hükümetimiz Süt dengesini sağlamak için çalışmalar yapıyor” dedi. 















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472