banner488

Kocamaz; “Başkan Dinçer Bey, gereği neyse yap!..”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter’in arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan polemik iddiaları, spora siyaseti bulaştırdı.

Kocamaz; “Başkan Dinçer Bey, gereği neyse yap!..”
banner496
Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Çine Madranspor Kulüp Başkanı Ali Örter’in telefonda yaşadıkları polemiğe, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Muğlaspor maçından önce taraftarın otobüs istemesi,  Başkan Dinçer’in de otobüsün müsait olmadığını söyleyerek bu talebi gerçekleştirmemesinin neden olduğu iddiaları dillendirilmiş ve her iki tarafında birbirlerine telefonda sert söylemlerde bulundukları, Çine gündemine düşmüştü.


 

Konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, düzenlediği basın açıklamasında yaşanan polemiği kınayarak, ‘Çine Belediye Başkanlığı makamının namusuna laf söyletmem’ çıkışında bulundu.

 

“Böyle bir olay yaşanmamış gibi davranılıyor”

 

Kendisinin daha önce Çine Belediye Başkanlığı yapmış, duyarlı bir vatandaş olduğu için böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunun altını çizen Kocamaz,  "Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i Cumartesi günü Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter, arıyor. Başkan Dinçer'de Hasan Yörük, Burhan Kandemir, Kamil Tuncer, Amaç Yaşar, Mustafa Alvar ve Ali Güner beylerin de bulunduğu ortamda telefonun hoparlörünü açarak, Ali Örter'i dinliyor. Örter, Başkan Dinçer'e ağzına gelen küfrü basıyor. O günden beri de sanki hiçbir şey olmamış gibi, çeşitli kişilerin de araya girmesiyle, seçim önü diyerek böyle bir olay yaşanmamış gibi davranılıyor.” dedi.

 

“Başkan Dinçer Bey, gereği neyse şimdi yap!”

 

Başkan Dinçer’e, ‘O koltuk senin babanın alıverdiği bir koltuk değil. O koltuğun şerefini, namusunu, haddini ve değerini bil.” sözleriyle yüklenen Kocamaz, “O makamın namusuna laf söyletmem. Kimsenin belediye başkanını arayıp da ana avrat sövmeye hakkı yok. Eğer bu küfürleri yalayıp, yutup üstüne de oturuyorsan, demek ki senin bu küfürleri hak edecek yaptığın bir iş var. Bu vatandaştan çekindiğin korktuğun ya da kamu oyunda bohçasının açılmasını istemediğin yaptığın bir iş var. Sen vatandaşın emaneti, namusu ve şerefi olan gerçeklerin savunulduğu her türlü siyasi olguların üzerine tutunması gereken bir koltukta oturuyorsun. Sen seçim önü diyerek bu küfürleri yutuyor ve 'seçimden sonra bakacağız' havasıyla hareket ediyorsan, benim aklıma şu geliyor. Sizin aranızda vatandaşın da sorması gerektiği ne mesele var? Neyi bölüşemiyorsunuz? Ben eski başkan olarak sesleniyorum, Başkan Dinçer Bey gereği neyse şimdi yap. Bahsine Benim zamanında söylemediğim bir ceket meselesini olay edenler, bu şeklide anası avradı sövülerek bunu yutuyorlarsa, ben daha bir şey demiyorum" dedi.

 

“Ne Madranspor'un ne de belediyenin zarar görmesini istemeyiz”

 

Başkan Dinçer’i makamının hukukunu korumakla yükümlü olduğunun altını çizen Kocamaz, "Sen o makamın hukukunu ve mükellefini korumakla yükümlüsün. Ben başkanlık makamının vatandaş tarafından kutsal sayılan bir makam olduğunu düşünüyorum. Çine Belediyesi ve Çine Madranspor Kulübü ikisi de bizim öz değerlerimiz. Ne Madranspor'un ne de belediyenin zarar görmesini istemeyiz. Bu geçiştirilecek bir mesele değildir. İlgililerin konuya el atmasını istiyorum. Herkes başkanlık görevini layıkıyla yerine getirsin" diye konuştu.

 

“O makamı küçük düşüremezsin”

 

Açıklamasında, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e yönelik eleştirilerinin dozunu arttıran, "Hem sahip çıkacaksın, hem de kulüp başkanından küfür üstüne küfür yiyeceksin. Sen başkanlık makamını 'küfür yesen de susacaksın' diyenlere uyarak, o makamı küçük düşüremezsin. Buna kimsenin hakkı yok. Ey Çine Madranspor Kulübü başkanı, sende bu güne kadar yaptığın işlerde ve harcadığın paralarda öncelikle kulübün yönetim kurulu üyelerine hesap vermek zorundasın. Ben yaparım, kimseye hesap vermem demekle kulüp yönetilmez. Herkes görevini layıkıyla yapacak. Yapmayanlardan hesap soracağız Ucuz tartışmalar ile bu makamlar feda edilmemeli. Her iki başkanı da sükunete davet ediyorum. Herkes içindekileri dışarıya döksün. Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter Beyi bu kadar kızdıran olay ne? Bizler bu arkadaşlara yardımcı olalım. Madranspor ve belediyenin asıl sahipleri Çine vatandaşıdır. Ben bu olayı kınıyorum" dedi.

 

Sözlerinin sonuna doğru, Çine Belediyesi ve Çine Madranspor Kulübü'nün iyi yönetilmediğine dikkat çeken Kocamaz, "Çine Belediyesinin Çine Madranspor'a 500-600 milyar gibi bir miktar para harcadığı söyleniyor. Bu paralar harcanırken, işçinin paraları neden ödenmiyor. Kimlere soruldu bu paralar harcanırken. Kamunun bir kuruşunu harcayan kişiler o kuruşun bile hesabını vermek zorundalar. Şunu şöyle, bunu böyle yapalım demekle olmaz. O paralarda herkesin hakkı var. Herkesin önünde tartışacaksın. Üç kişiyle spor kulübü, beş kişiyle belediye yönetilmez" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 01:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ADALI
ADALI - 10 yıl Önce

başkan gönlümüz seninle

gırobalı
gırobalı - 10 yıl Önce

sayın kocamaz bu kadar şey anlatıldı bi o kadar da vatandaşın kendi ağzından duyduk senin nasıl başkanlığı yönettiğini. bunları kimse unutmaz. ama sen hala bunu unutturmaya çalışıyosun . madran spordan elini çek artık. şu kadar para harcanmışmış.sen ne yaptın madfranspora. hala çamur atmaya devam. yolun sonu gözüküyor.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472