banner488

İktidar, köylünün dertlerine çare bulma konusunda özürlü

Çine’de milletvekili seçiminden sonra ilk kez bir köy kahvehanesini ziyaret eden Miletvekili Osman Aydın köylülerin sorunlarını ele alarak, “İktidar köylünün dertlerine çare bulma konusunda özürlü” dedi.

banner496

Çine’deki mahalle kahveleri gezisini bitiren CHP’liler köy gezilerini başlattı.

İlk köy gezisini Eskiçine ve Umurköy’den başlatan CHP’lilere Çineli Milletvekili Osman Aydın ve Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’ de eşlik etti.

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın milletvekiliği seçimlerinden bu yana ilk kez ziyaret ettiği köylerde, Eskiçine ve Umurköy kahvehanelerini ziyaret ederek yerel ve genel gündeme ilişkin önemli hususların altını çizdi.

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’a, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İl Genel Meclisi üyesi Erol Öz ve bazı belediye meclis üyeleri ve partililer de eşlik etti.

Her iki köy kahvehanesinde de görüşmelerin ana konusunu hayvancılık, zeytincilik ve büyükşehir yasası oluşturdu.

Kamu bütçeleri dürüst, soyu sopu belli insanların elindeyse o bütçeler iyi bir şekilde kullanılıyor

Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’den sonra söz alan CHP Milletvekili Osman Aydın, 3. dönemde kazandığı belediye seçimlerimden sonra ‘bu işin 4. Dönemi olmaz’ diyerek kadro gençleştirmesine gittiğini belirterek, “Bu koltukların iyi temiz insanların elinde bulunması, bütçelerin doğru kulanılması için doğru insanların işbaşına getirilmesi gerekliydi. Milletvekilliği seçimleri bahane oldu.  Kamu bütçelerinde dürüst, temiz, namuslu, işbilen insanların göreve devam etmesi memleket için önemli meziyet. Kamu bütçeleri sağlam, dürüst, temiz insanların soyu sopu belli insanların elindeyse o bütçeler iyi bir şekilde kullanılıyor.” şeklinde konuştu.

“Yıllarca Çine Belediyesi’nin bütçesiyle yapılamaz denilen işleri yaptık” diyen Milletvekili Osman Aydın, “Kanalizasyon belamız vardı. Sokaklardan foseptik akıyordu. Fakat biz bu büyük problemlerin hakkından birlikte gelebildik.“ dedi.

‘CHP Aydın’da 3 Milletvekili çıkararak birinci parti olmayı başardı’

“2011 yılında milletvekilliği seçimlerinde sizlerin desteğiyle ilk defa başabaş güreşte dengeli seçimde Aydın’da CHP 3 Milletvekili çıkararak birinci parti olmayı başardı” diyen Milletvekili Osman Aydın, “Milletvekilliği seçimlerinde bana ve partime gösterdiğiniz güven ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizleri temsilen Ankaraya miletvekil olarak gittim.” dedi.

Parlamentoya zaten çok fazla görev de düşmüyor

Ankara sürecinin zor ve sıkıntılı olduğuna değinen Milletvekili Osman Aydın, “Siyasi arena baya problemli. Geçmişten beri birilerinin tek başına seçiçi olmasından ötürü kaynaklan birçok sorunlar birikmiş durumda. Yetenekli, gerekli, bilgi birikimi olan insanların oluşumundan ziyade beli siyasi grupların hareketleri neticesinde parlamento oluşmuş. Bugün parlamentoyu çok parlak bir görev yapan merci olarak addetmek çok zor. Parlamentoya zaten çok fazla görev de düşmüyor. Çünkü birileri bir yerlerde bu işleri hazırlayıp parlamentodan geçmesini istiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Memleketimiz güneydoğu özüründen dolayı bu sürecin içine sokuldu

“Büyükşehir düzenlemesi içine Aydın ili olarak biz de girdik diyen” Milletvekili Osman Aydın, “Bu bir siyasi bir tercihti ve bu tercih bizim tercihimiz değildir. Aydın olarak bizim bu büyükşehirden fazla çıkarımız olmayacak. Köylerin elindeki bütün mülkler alınarak bir mahalle haline getirildi. Köy tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılması bile başlı başına problem yaratacak. Memleketimiz güneydoğu özüründen dolayı bu sürecin içine sokuldu. Önümüzdeki süreçte bir merkez belediyesi ve bütün köyler ona bağlı olarak yeniden yapılanacak.” dedi.

 “Büyükşehir Belediyesi Çine için iyi olacak”

Tüm olumsuzluklarına rağmen büyükşehir belediyesi sürecinin Çine için iyi olacağını kaydeden Miletvekili Osman Aydın, “Çine olarak biz merkezdeki temel problemleri çözdük. Çine merkezdeki en büyük finansmanı kapsayan altyapı derdinden kurtulduk, kanalizasyon derdimiz yok, arıtma tesisini kurduk. Park bahçe ve düzenlemelerle uğraşıyoruz. Başkanımız bu konuda başarılı. Önümüzdeki süreçte bu durumdan dolayı köylerimize çok daha iyi hizmet götürme şansını yakalayan bir belediye olacak Çine Belediyesi. Diğer belediyeler bu nitelikte değil“  dedi.

“Bir köye çullansak bir iki ay içinde problemin çözülmemesi mümkün değil”

“Her zaman şunu söyledim. Keşke özel idareyi feshetseler de özel idarenin kaynaklarını belediye olarak bize aktarsalar da bir köye çullansak bir iki ay içinde tüm problemleri çözsek” diyen Milletvekili Osman Aydın, “Biz çünkü Çine içinde senede 250-300 bin metrekare taş döşeme yaptık. Sende 20-30 kilometre kanalizasyon hattı döşedik. Bu çalışmalara alışmış ekibi köylere yönlendirmek çok avantajlıydı. Bayrağı devralanlar çalışmalara devam ediyorlar. Yerel yönetimler konusunda önümüzdeki seçimlerde iddialıyız. Bizim kadrolarımız bu konuda bilinçli ve yeteneklidir. O yüzden önümüzdeki süreçte bizim arkadaşlarımız gerekli olan bütün ekipmana sahiptir.” şeklinde konunun altını çizdi.

“İktidar, köylünün dertlerine çare bulma konusunda özürlü”

“10 yıldır devam eden Ak Parti iktidarı toplumumuzun dertleriyle pek ilgili değil”şeklinde ifadede bulunan Milletvekili Osman Aydın, “Çiftçinin ve köylünün dertleri onların pek ilgi alanında değil. Onların dertleri ithalatçılara kaymış durumdadır. İthalatçıların menfaatleri doğrultusunda politika üretme konusunda daha bilgili ve yetenekliler. Maalesef köylümüzün çiftçimizin ürettiği ürünler ve hayvancılık konusunda iktidarımız bizden yana politikalar izleme konusunda özürlü. İktidarımız Köylünün dertlerine çare bulma ve ürettiği ürünün değerlendirilmesi konusunda özürlü. “ şeklinde iktidarın tarım politikasına ateş püskürdü.

“Üretemez bir ülke haline sürüklendik”

“Zeytin ve zeytinyağı 10 senedir fiyat olarak yerinde saymaktadır” diyen Osman Aydın, ”Parlamentoda bütçe görüşmelerinde söz aldım. Kürsüde aynen söyledim. Devletin bütçesi delik deşik. Her sene açık veriyor. Kamu borçları yükseliyor, dış ticaret almış başını gidiyor. 105-106 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı var. Bu meblağ 1 milyon gence istihdam sağlar. Biz üretemez bir ülke haline sürüklendik. 10 senedir dışarıdan ithal edilen ürünlerin hakimiyeti sözkonusudur.” dedi.

“Vatandaş bankadan aldığı borçlarla geçiniyor”

“Para oyunlarıyla iktidar dışarıdan gelen kredilerle güllük gülistanlık bir ekonomi yaratmıştır” diyen Milletvekili Osman Aydın , “İş böyle yürümüyor. 2002’de vatandaşın bankalara olan 6.5 katrilyon borcu şu an şu an 250 katrilyon. Vatandaşımız ektiğinden biçtiğinden ürettiğinden kazanamaz hala gelmiştir. Vatandaş bankadan aldığı borçlarla geçiniyor.“ dedi.

“Pamuk tarımında para kazanamaz hale geldik”

“Önceleri Tariş’in kayıtlarında Çine ovasından 20 bin ton pamuk üretiliyordu ama artık bu üretim kalmadı.” şeklinde konuşan Milletvekili Osman Aydın, “Pamuk tarımında para kazanamaz hale geldik. Geçen sene Söke Pamuk Çalıştayı’nda bir araştırma yaptık.  Dünyada bizim çiftçi dekarda en yüksek rekolte, en yüksek verimi Avustralya birlikte alıyor. Biz bu kadar verime rağmen hükümetin yanlış ekonomi politikaları yüzünden pamuktan vazgeçtik.” dedi.

“Bu iktidar köylünün, çiftçinin, hayvancının malını perişan etti”

Hayvancılığın da hükümetin yanlış ekonomik programı nedeniyle zarara uğradığını ifade eden Milletvekili Osman Aydın, “Seçtiğimiz iktidarın bizim geleceğimizle ürünlerimizle ilgili kararları çok önemlidir. Bu iktidar köylünün, çiftçinin,  hayvancının malını perişan etti. Yıllarca et ithalatı yaptırmamak için mücadele ettik. Bu iktidar hayvancılığa destek primlerini güneydoğuya aktarmak için farklı politikalar izledi. Hayvan başına, kilogram başna destek primi uyguladı. Bizim üreticimizin desteği kesilerek güneydoğuya kaydırıldı, bunu sorgulayamadık. Bu bölgede üretim vardı. Süte 80 kuruş prim veriyordu Devlet. Bu prim 40 kuruşa çekilerek kalan 40 kuruş güneydoğuya aktarıldı. Burada yeterince süt primi alamayan hayvancımız büyükbaşları kesti, kıtlık geldi ve et fiyatları yükseldi, ithalatın önü açıldı. Bu şartlar altında vurgunu vuran vurdu.“ dedi.

3 kilo pamuk 1 kilo mazotu şu an alamıyor

“Bu ekonomik gidişin çaresi ve düzeltilme imkanı var” diyen Milletvekili Osman Aydın, “Biz üretenler olarak ürünümüzü değeriyle sattığımız takdirde bu sıkıntıların altından kalkacak potansiyele sahibiz. 3 kilo pamuk 1 kilo mazotu şu an alamıyor, daha önce böyle değildi. Bunun düzeltilebilmesi için çiftçiyi mağdur etmeyecek bir iktidarı işbaşına getirmeniz lazım.” şeklinde konuya açıklık getirdi.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 22:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472