banner488

Genelkurmay, CHP'lileri GATA'ya sokmadı

CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve İzzet Çetin ile CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın GATA'da şehit ve yaralı yakınları ile görüşmesine izin verilmediği iddia edildi.

Genelkurmay, CHP'lileri GATA'ya sokmadı
banner496

www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök başkanlığındaki bir heyet, Afyon'da şehit düşen ve yaralanan askerlerin Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bekleyen ailelerini ziyaret etmek istedi. CHP'li Gök, ziyaret öncesi Genelkurmay'la iletişime geçerek isteğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı bu isteğe olumlu yanıt verdi.

Bunun üzerine CHP Basın Birimi, Levent Gök ve arkadaşlarının şehit ve yaralı ailelerini GATA'da ziyaret edeceğini duyurdu. Ancak Gök'ün başkanlığını yaptığı heyet, GATA'nın önüne geldiğinde kendilerini bir sürpriz bekliyordu.

Habere göre, Genelkurmay - İletişim Daire Başkanlığı saat 12.00 sularında Ankara Milletvekili Levent Gök ile irtibata geçerek, "GATA'ya giremezsiniz. Genelkurmay'ın talimatı bu yönde" dedi.

Telefondaki sözler karşısında şaşkınlık yaşayan Gök, "Genelkurmay'ın bu tavrına anlam veremiyorum. Biz GATA'da şehit ve yaralı ailelerini ziyaret edecek ve yanlarında olduğumuz göstereceğiz. Şehitler artık Türkiye'nin evlatlarıdır. Bunu yapmamızı engelleyemezsiniz" cevabını verdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın tavrı ise değişmedi.

Gelişmeleri www.gercekgundem.com 'a doğrulayan Ankara milletvekili Levent Gök ise şu açıklamayı yaptı: "Biz bugün Betxlarge Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine GATA'da bekleyişlerini sürdüren şehit ve yaralı ailelerini ziyaret edecektik. Buna ilişkin olarak Genelkurmay'la gerekli görüşmeleri yaptık. Saat 12.00'de gelebileceğimizi söylediler. Ancak GATA'nın önüne geldiğimizde İletişim Daire Başkanlığı, Genelkurmay'ın bu ziyarete izin vermeme kararı aldığını bize iletti. Bu karara anlam veremedik. Şehitler artık Türkiye'nin evlatlarıdır. Ailelerin acısını paylaşmak da bizlerin görevidir. Bu insani ve masumane isteğe olumsuz yanıt verilmesi ve ziyaretimizin engellenmesi kabul edilebilir değildir."

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'la birlikte yapmak istedikleri ziyaretin engellenmesinin şehit ve yaralı ailelerinin acılarının paylaşılmasına engel olunması anlamına geldiğini de belirten Gök şöyle konuştu:

"Gelişmeleri Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracağız. Hiç kimse CHP'nin şehit ve yaralı askerlerin ailelerinin acısını paylaşmasına engel olamaz."

GERÇEK GÜNDEM

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472