banner488

Çandar, Çine’ye damgasını vurdu

Çine ADD’nin düzenlediği Dayanışma Yemeği’nde konuşan Sanatçı Çandar, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Türk kimliği yok deme, ayıptır.” dedi.

Çandar, Çine’ye damgasını vurdu
banner496
Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şubesi’nin Şeyhler Belediye Düğün Salonu'nda düzenlediği ‘Dayanışma Yemeği ' renkli görüntülere sahne oldu.

Dayanışma Yemeği’nde, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş’in Ak Parti Hükümeti’nce, Atatürkçü Düşünce’ye karşı ‘korku’ ile mücadele edildiğini vurguladığı konuşması yer yer  tezahüratlarla desteklenerek alkışlandı.

‘Dayanışma Yemeği’nde sazıyla seslendirdiği türkülere ara vererek gerçekleştirdiği konuşmasında davetlilere seslenerek siyasi konuşma yapmayı da ihmal etmeyen Çandar, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Biz burada emperyalizme karşı, Kurtuluş Savaşı vermiş, dünyanın en onurlu savaşını kazanmış bir bölgenin çocuklarıyız. Efelerin torunlarıyız, kurban olayım. Bizim gözümüzün içine baka baka da, Türk yok, Türk Kimliği yok deme, ayıptır yahu.” dedi.

ADD Çine Şubesi’nin Şeyhler Belediye Düğün Salonu’nda düzenlediği dayanışma yemeğine, TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine İl Genel Meclisi Üyeleri Erol Öz ve Muharrem Akdam, CHP Çine Belediye Meclis Üyeleri, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, ADD Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, CHP Çine Belediye Meclisi Üyesi Aday Adayları ile bazı muhtarlar ve davetliler katıldı.

Çine ADD olarak temsilcilikten şubeye dönüştükleri meşakkatli yolda yönetim kurulu üyeleriyle beraber büyük gayretlerle ve başarıyla ilerlediklerini belirterek geceye katılımda bulunan davetlilere teşekkür eden ADD Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar, “Atatürk’ün siluetinin bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti nişanından çıkartıldığı bir dönemde büyük bir yüreklilik göstererek burada bizlerle bir arada olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Çine ADD’nin düzenlediği ‘Dayanışma Yemeği’nde konuşan ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş’in karşıdevrimin mimarları olarak nitelediği Ak Parti kadrolarını geniş siyasi çerçevede ele alarak ve korkuya kapıldıklarını vurgulayarak bahsettiği zehir zemberek açıklamaları Çineli davetlilerin yoğun alkışları eşliğinde sürdü.

“Atatürkçü Düşünce Derneği’nden korkuyorlar”

Konuşmasında, “Onlar 23 Nisan’dan, 30 Ağustos’tan, 29 Ekim’den ve 10 Kasım’dan korkuyorlar” diyen ADD Aydın Şube Başkanı Güneş, cumhuriyet şehitlerini de anmayı ihmal etmeden sürdürdüğü konuşmasında,  “Cumhuriyet Gazetesi’nden korkuyorlar. Sözcü’den, Aydınlık’tan, Yeniçağ, Yurt Gazetesi’nden, Ulusal Kanal ve Halk TV’den korkuyorlar. Anıtkabirden, gazilerden, şehitlerden, Bahriye Üçok’tan, Necip Hablemitoğlu’ndan, Uğur Mumcu’dan, Ahmet Taner Kışlalı’dan korkuyorlar. Milli Egemenlik’ten, tam bağımsızlıktan, Atatürkçü Düşünce Derneği’nden korkuyorlar.” cümleleriyle gecede belirtmek istediği mesajı net olarak vurguladı.

“Şerefli gazetecilerden korkuyorlar”

Karşıdevrim mimarları olarak nitelediği Ak Parti Hükümeti kadrolarının, “Atatürk’ün içtiği bir kadeh rakıdan, Fazıl Say’dan, 10. Yıl Marşı’ndan, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ demekten, Andımız’dan, Gençliğe Hitabe’den ve Gazeteci Mustafa Balbay’dan da korktuklarına da dikkat çeken Güneş, “Şerefli gazetecilerden, başı açık ve namuslu cumhuriyet kızlarından, namazını, orucunu ve yardımını gizli yapan gerçek müslümanlardan, kul hakkına saygı gösterenlerden, Çanakkale Savaşı’ndan, Kurtuluş Savaşı’ndan ve Lozan’dan, Laik, Çağdaş ve özgür Türk Kadını’ndan korktunuz. Oyunu yani namusunu satmayan yurttaşlardan korktunuz. Bölücü hocaefendilerin ellerini, eteklerini öpmeden sadece Yüce Allah’a kulluk eden milyonlardan, Nutuk’tan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ve şimdi de Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerinden korkuyorsunuz, korkmaya devam edin çünkü sizi hiç rahat bırakmayacağız. Attığınız her adımın hesabını sormak için yüce Türk Milleti adına takipçi olacağız. “ dedi.

“Korktuğunuz yerde olacağız”

Güneş sözlerinin sonuna doğru ise, “Din ve devlet işlerini ayırıp devlet eliyle yobaz yetiştirilmemesi için, İslam Dini’ni kendilerine kalkan yapıp, istismar ederek haksızlığa ve diktatörlüğe yönelenlere karşı, vurguna, soyguna ve talana karşı mücadele etmek için, Müslümanlığı saf ve temiz bir şekilde yaşayan halkımızı Allah rızası için soydurmamak için ve yeni deniz fenerleri Trbet yaratmamak için, 2B Yasası ile hazine ve orman alanlarını yağmalattırmamak için tam da korktuğunuz yerde olacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Hocaefendisiz bir Türkiye için buradayız”

“Yurtta barış dünyada barış diyebilmek için Atatürkçü Düşünce’de olduklarını belirten Güneş, “Füze kalkanlarını Anadolu’nun bağrından söküp alabilmek için, ekonomimizi IMF’ye ve diğer uluslararası finans kuruluşlarının güdümünden kurtarmak, ekonomik bağımsızlığı gerçekleştirmek için, çoğulcu özgürlükçü demokrasiyi tüm kurumlarıyla işler hale getirebilmek için, emekçi sınıfın örgütlenebilmesi, demokratik yollarlar iktidara gelebilmesi, kendi düzenlerini kurabilmeleri için, basılmamış kitapların toplatılmaması için buradayız. Dinlediğim şarkıya, içtiğim rakıya, dünyaya getireceğim çocuk sayısına karışılmaması için, şifreli şaibeli sınav skandallarına karşı buradayız. Atanamayan öğretmenler, teröristbaşı Apo’ya sayın, şehide kelle denilmemesi için, terörle uzlaşma arayan ülkesine ve milletine ihanet edenlerle mücadele için buradayız. Şehitlerimizin, şehit ailelerimiz acılarına teröre, eşkıyaya, PKK’ya son vermek için buradayız. Ağasız, Şeyhsiz, beysiz, aracısız, tefecisiz, soygunsuz, sömürüsüz, Amerikasız, Hocaefendisiz bir Türkiye için buradayız.” dedi.

“Atatürk’ün doğru tanıtılmasını daima destekliyoruz”

TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak’ın da konuşma yaptığı yemekte, Atatürk’ün ulusal kahramanlığının halen mevcut Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarınca hazmedilemeyerek ihanet ve nefretle çarpıtılarak, olumsuz beyanlarla körüklendiğini vurgulayan Uzunırmak, “Atatürk’ü doğru tanımalı ve tanıtmalıyız. Atatürkçü Düşünce Derneği’ndeki ben herkese minnet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Atatürk’ü ebet müddet, bütün milletin Atası olarak koruyacak düşüncede olmalıyız.” dedi.

 “Atatürkçü Düşünce’de olduğumuz için beraberiz”

Gece’de Uzunırmak’tan sonra söz alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise sözlerini kısa keserek, “Ben burada Atatürkçü düşünceyi anlatmayacağım. Zaten Atatürkçü düşünce içersinde olduğumuz için hep birlikteyiz.” şeklinde konuştu.

“Büyük emekleri var”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, “Derneğimiz yeni kuruldu. Derneğin kurulmasında başkan ve yönetim kurulunun çok büyük emeği var. Böyle bir gece düzenledikleri için de kendilerine çok teşekkür  ediyorum” dedi.

Protokol üyelerinin konuşmasından sonra gecede sahne alan Tolga Çandar mütevazi ve esprili hareketlerinin yanısıra seslendirdiği yöresel türkülerle de büyük beğeni topladı.

İlk olarak “Merhaba” şarkısı ile sahne alan Çandar, zaman zaman kısa süreli sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Sohbetinde kısa süreli olarak siyasi konuşmalarda bulunan Çandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirmekten geri kalmadı.

“Türk Kimliği yok deme, ayıptır!..”

“Uğraşma Türk kimliği ile be!..” sözleriyle Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Çandar,”Biz burada emperyalizme karşı, Kurtuluş Savaşı vermiş, dünyanın en onurlu savaşını kazanmış bir bölgenin çocuklarıyız. Efelerin torunlarıyız kurban olayım. Yani bizim gözümüzün içine baka baka da, Türk yok, Türk Kimliği yok deme, ayıptır yahu kurban olduğum. Biz türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz. İster kabul etsin ister, etmesin. Ne edelim arkadaş, biz de böyleyiz işte, biz de böyle.” dedi.

Sazıyla İzmir Marşı’nı okurken sahnedeki tüm davetlilerin ayağa kalkarak alkışlarla ve sözle tempo tutması da sanatçı Çandar’ı bir hayli duygulandırdı.

Çandar’ın seslendirdiği ‘Kerimoğlu Türküsü’ eşliğinde zeybek oyunu oynayan Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Dinçer ve CHP İlçe Başkanı Şahin davetlilerden büyük alkış aldı.

Dayanışma Yemeği’nde yaklaşık 2 saat sahne alan Çandar’dan sonra Solist İsmail Örnekçi ve Grubu’nun seslendirdiği şarkılar ile davetliler sahnede dans ederek, eğlendi.

Gecenin finalinde ise açık arttırmaya sunulan Atatürk tablosu, Dayanışma Yemeği’ne eşi Tuba Gelincik Dinçer ile katılan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından satın alındı.


Dayanışma Yemeği’nde son olarak ADD Çine Şubesi Başkanı Ayşe Aşkar ve yönetim kurulu üyeleri dayanışma yemeğine katılımlarda bulunması nedeniyle Milletvekili ve Sanatçı Çandar’a teşekkür ederek, çiçek buketi takdim ettiler.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 19:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472