banner488

MTAL, Avusturya’dan çevre bilinciyle döndü

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Comenius Projesi kapsamında 6 Aralık-10 Aralık tarihleri arasından gerçekleşen, Avusturya’nın Viyana şehrinin ‘’BHAK Economy School’’ okulundaki ziyaretten döndü.

MTAL, Avusturya’dan çevre bilinciyle döndü
Okul Müdür Yardımcısı Muhammet Çakır, Coğrafya öğretmeni Halil Tanrıkulu, İngilizce öğretmenlerinden Evrim Tutal ve Aylin Gün ile  öğrencilerden Nazlı Can Yeler ve Şahin Okumuş’un katıldığı ziyaretler bir hayli renkli geçti.

Gerçekleşen ziyarette kendilerinin çok iyi konuk edildiğini belirten İngilizce öğretmeni Evrim Tutal, ‘’Viyana'ya adımımızı atar atmaz öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir halkoyunu grubu tarafından karşılandık. Bizi Viyana’da ağırlayacak olan öğretmen ve öğrencilerle sıcak bir karşılamayla buluştuk.’’ dedi.

Proje kapsamında sekiz ülkenin ziyaret gerçekleştirdiğini belirtenı belirten Tutal, ‘’Hırvatistan, İtalya, Almanya, Danimarka, İspanya, Belçika ve Avusturya ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler arasında konferans verildi. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan gruplarla atık yönetimi (waste management) ve çevre bilinci (eco-attitude) hakkında bilgi alış verişi yaptık. Doğal kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakılması, atıkların temizlenmesi, geri dönüşüme kazandırılması ve çevre bilinciyle daha rahat Kalebet bir çevrede yaşamayı hedefleyen bir konuşma sergilendi. Olumlu sonuçlarla geri döndük.’’ dedi.   

Avusturya’da bulunan her okulda geri dönüşüm kutularının bulunduğunu söyleyen Tutal, ‘’Viyana’da her okulda geri dönüşüm kutuları bulunmakta. Kâğıt, metal, cam ve başka atık dönüştürülebilecek atık konteynırları var. Her öğrenci ve öğretmen evlerindeki atık maddeleri okuldaki geri dönüşüme atıyorlar. Viyana Belediyesi haftanın belli günlerinde atık çöp kamyonlarıyla gelip okullardaki maddeleri alıp geri dönüşüme kazandırıyor. Bence çok güzel bir uygulama. Bizim Çine’mizde de yapılabilecek bir uygulama.’’ dedi.

Öğrencilerin hazırladıkları projeleri sunduklarını ifade eden Tutal, ‘’ Öğrencilerimiz atık yönetimi ve çevre bilinci hakkında hazırladıkları etkinlikleri sundu. Öğrencilerimiz farklı aktivitelerde bulundu. Öğrencilerimizin Comenius projesiyle bilinçlendiklerini düşünüyorum. ‘’ diyerek öğrencilerin, çevre bilinci ve atık yönetimi hakkında olumlu bilgiler kazandırdıklarını belirtti.



Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 21:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472