banner488

Savaş, “Çine OSB’de Üretim, İstihdam ve İhracat Artacak

Savaş, “Çine OSB’de Üretim, İstihdam ve İhracat Artacak
banner496

AK Parti Aydın Milletvekili ve Mustafa Savaş, Çine Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili ve Mustafa Savaş, Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır ile birlikte Çine Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde Çine Kaymakamı ve OSB Başkanı Turan Erdoğan’la yatırımları ele alarak gelişmelerle ilgili görüştü.

Genişleme Çalışmaları Devam Ediyor

Çine OSB’nin genişleme çalışmalının devam ettiğini söyleyen Milletvekili Savaş, “2 bin 100 dönümlük alanda kurulu Çine OSB’de toplamda 73 parselimiz var. 31 tanesinde aktif olarak fiilen kurulu işletmeler var. Faaliyetlerine devam ediyorlar ve istihdam yaratıyorlar. Diğer 12 işletmede faaliyete geçmek üzere. 20 işletmemiz de ruhsatlarını aldılar ve en kısa zamanda faaliyetlerine geçecekler. Şu anda esasen Çine OSB’de yer yok. 2 bin 100 dönümlük Çine OSB’nin bin 580 dönümlük bir alanda genişlemesiyle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Genişleme alanı çalışmalarının tamamlanıp mevcut OSB’ye dahil olmasının ardından yatırım yapmak için sırada bekleyen yatırımcılarımız da var. Prosedürlerin tamamlanmasının sonra yatırım yapmaları için yer tahsisi yapılacak. Bizim burada hedefimiz ilimizin üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaları Sayın Kaymakamımızla birebir işin başında ve yakından takip ediyoruz” dedi.

“Aydın- Çine Demiryolu Projesi İhalesi bitti”

Aydın-Çine Demiryolu Projesi’nin ihalesinin bittiğini ve yapım ihalesinden sona çalışmaya başlayacağını belirten Vekil Savaş, “Çine aynı zamanda bir maden bölgesi, aynı zamanda maden hammaddesi var. Demiryolu projesinin bitmesiyle birlikte 1 milyon ton maden limanlara ulaşacak. Demiryolu bağlantısının Çine OSB’de kurulmasıyla birlikte burası daha da hareketlenecek ve daha da değerlenecek. Dışarıdan bir çok yatırımcı genişleme alanı kapsamındaki bin 580 dönümlük araziden yer almak ve işletme kurmak için sırada bekleyenler yatırımlarını bir an önce hayata geçirecek. Çine’miz için çok önemli bir proje, artık yavaş yavaş sonlara doğru gelmekte, burada farklı bir hayat ve üretim başlayacak” şeklinde konuştu.

“Çine OSB’de yer için sırada bekliyorlar”

Seramik firması Çine OSB’de 2 adet büyük yer aldığını söyleyen Savaş, “Firma sahipleriyle görüştüm. Çine OSB’de kuracakları 2 fabrikanın başlangıç yatırımı maliyetinin 200 milyon Euro olacak ve bin 500 kişi de istihdam edilecek. Ürettiği ürünlerinin yüzde 90’ını da ihraç edecek. Bu yatırımcımız aslında İstanbul’a gidecekti. Yapacağın işin hammaddesinin Çine’de olduğunu söyledik ve başka yere gidemezsin dedik. Teklifimizi kırmadılar, ilimize ve ilçemize ayrıca bir katma değer katacak olan yatırımlar kısa süre sonra da hafriyat çalışmaları başlayacak. Büyük seramik fabrikaları da genişlemeyle ilgili çalışmaları yakından takip ediyor ve sırada bekliyorlar” dedi.

“Ürünler ihraç ediliyor”

Çine OSB’de istihdam ve yatırımcılar hakkında Çine Kaymakamı ve Çine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, “Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş, Ankara’da da bize her türlü yardımı gösteriyor. Kendilerine ilçemiz adına müteşekkiriz. Ankara’daki Bakanlıklar nezdinde özellikle OSB ve diğer konularda da bir dediğimizi iki etmiyor. Kendisinin amacı ilave bir kişiyi daha istihdam edebilmek. Sayın Milletvekilimiz sayesinde yatırım yapacak olan Bien Seramik’i, Dünya’nın en büyük uzun düz hatlı seramik fabrikasını burada kuracaklar. 150 bin metrekare kapalı alanda olacak firmada bin 200 metreye hat uzunluğunda düz hat olacak. İnşallah Milletvekili Mustafa Savaş sayesinde ilçemize gelen bu yatırımla istihdam daha da artacak. Malumunuz dünya gıda sıkıntısı içerisinde bizde de şu anda mevcut bulunan firmalar gıda ağırlıklı. Seramik fabrikaları yakın zamanda faaliyete geçecek ama OSB’mizde zeytin salamura ve zeytinyağı fabrikası, incir paketleme tesisi, mandıra, balık işleme fabrikaları, turşu fabrikası var. üretilen ürünler de ağırlıklı olarak ihraç ediliyor. Yunanistan, Almanya ve İngiltere’nin turşusu Çine’den gidiyor. Genişleme alanının tamamlanmasıyla, tam kapasite faal hale gelindiğinde 5 bin kişiden fazla kişinin istihdam edilecek” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472