banner488

Koronavirüs Çine'de Bayram Coşkusuna Engel Olamadı

Koronavirüs Çine'de Bayram Coşkusuna Engel Olamadı
banner496

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çine’de coşkuyla kutlandı.

Çine Belediyesi tarafından Covid-19 tedbirleri çerçevesinde hazırlanan programda, bando korteji ve araçla müzik yayını yer aldı.

Çine Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla koronavirüs tedbirleri çerçevesinde hazırladığı kutlama programı vatandaşlardan tam not aldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Çineli gençler için İzmir’den bando takımı getirterek araçlarla müzik eşliğinde Çine’nin sokaklarında dolaşıldı. Başkan Dinçer, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bireysel katılımın yapılamadığı programda, evlerinin balkonuna çıkarak alkışları ile bayram coşkusuna ortak olan vatandaşları selamladı.

Program sonunda açıklama yapan Başkanı Dinçer, “Kurtuluş Savaşımızın miladı olan 19 Mayıs, milletimizin esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. Türk Milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Çünkü Millet olarak, birlik olarak kalabilmenin teminatı; 101 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır. 101 yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Koronavirüs nedeniyle alınan birçok tedbirin içerisinde elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnşallah bunları daha da genişleterek yapacağız. Araçla ilçemizin dört bir yanında müzik yayını yapıyoruz. Sesli yayın aracımızla bayram coşkusunu halkımıza yaşatmak istedik. Ayrıca bugün bir bando korteji yaptık. Sanırım Çineli tarihinde bir ilk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki on yıllarda daha coşkulu bir şekilde bayramlarımızı kutlayacağız. Katılan, iştirak eden 7'den 70'e herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugün Kadir Gecesi. Vatandaşlarımızın hem kandilini hem de bayramını canı gönülden kutluyorum. Allah bu millete bir daha böyle zor günler yaşatmasın. Dün nasıl birsek bugün de biriz. Hep birlikte bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472