banner488

Çine TEMA Vakfı’dan Yeşil Yaprak Rozeti

Çine TEMA Vakfı’dan Yeşil Yaprak Rozeti
banner496
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Çine Şubesi, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

TEMA Çine İlçe Temsilcisi Hicabi Solak ve yönetimi Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ’ı ziyaret etti. TEMA Çine İlçe Temsilcisi Hicabi Solak, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Demir, Melis Çetin, Hülya Meyda, Feridun Çoban, Mustafa Özdemir ve Serinay Yörük yetkililere yaprak rozeti taktim etti. Ziyarette yetkililer, TEMA’ya her zaman olduğu gibi destek vermeye devam edeceklerini belirterek yeni yönetime başarılar dilediler.

TEMA Vakfı’ndan yeni projeler

Hicabi Solak TEMA ilçe yönetimi tanıtarak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Solak, “TEMA ve İş Bankası arasındaki protokol gereği Özeren Mahallesi’nde 30 hektar Adnan Menderes Baraj havzasındaki ‘Hayrettin Karaca’ adıyla Orman Genel Müdürlüğümüz ile ortaklaşa ormanlarımız bulunmaktadır. Bu yıl bu ormanlarımızda bakım ve iyileştirme planlamasını yapmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı protokol gereği 2017-2018 Eğitim- Öğretim kapsamında ilçemizde 44 öğretmen ve sınıf ‘Ekolojik Okur Yazarlık’ eğitimi için gönüllü oldu. Bu da Tema Vakfı olarak bizleri çok sevindirdi. Avrupa Birliği ve Devletimiz destekli ‘TEMASTA’ projesini çiftçilerimize tanıtacağız. İnternet üzerinde ‘TEMASTA’ yazarak çiftçilerimiz, üreticilerimiz, tüketicilerimiz sadece mail adreslerini girerek üye olabilecekler. Bu proje ile ‘Sürdürülebilir Tarım Ağı’ oluşturulmak planlandı” dedi.

Destek vermeye devam edecekler

Çine Kaymakamı Özkan Demir, TEMA Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtirken, çevreye duyarlılık ve ağaçlandırma konularında TEMA yetkililerine her zaman olduğu gibi destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, TEMA ile ortaklaşa çalıştık için her zaman hazır olduklarını ve projelerini beklediklerini belirterek, Belediye olarak desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, TEMA’nın okullarda yaptığı çalışmaları olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söyledi. Ayrıca  ekolojik okur yazarlık projesi ile öğrencilerin doğaya ilgilerinin arttığını belirtti. 







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472