banner488

Çine Kültür Derneği'nden, ‘ATA'yı Anma ve Saygı Yürüyüşü’

Çine Kültür Derneği'nden, ‘ATA'yı Anma ve Saygı Yürüyüşü’
banner496
Çine Kültür Derneği Doğa Sporları Kulübü üyeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında, Torbalı Ahmetli'den Göbekirse gölü kenarındaki Zeytinköy'e yürüyüş gerçekleştirdi.

Çine Kültür Derneği Doğa Sporları Kulübü ve Söke Ay Yıldız-Aydın Ay Yıldız Doğa Sporları Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleştirilen ‘ATA'ya Saygı Yürüyüşü ve Anma’ etkinliği çerçevesinde ilk durak Güvercinini Mağarası oldu. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte Torbalı'ya bağlı Ahmetli Mahallesinden, köy yolunu takip ederek, Güvercinini Mağarasına ipli ve merdivenli iniş gerçekleştirildi. Ardından A ve B parkuru olarak Göbekirse Gölü Milliparkı'nda bitirilecek olan etkinlik B parkuru toplamda 15 kilometre, A parkuru toplamda 7 kilometre  ‘ATA'ya Saygı Yürüyüşü ve Anma’ yürüyüşünü coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.

Yürüyüşün 7.kilometresinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açılarak topluca Ata’ya saygı duruşu ve İstiklal marşı söylendi. Düz arazide mola verilerek dinlenildi. Molanın ardından sürekli inişle zeytinlikler arasından geçip Çakal ve Göbekirse gölüne doğru yürüyüş devam etti.  Nar, şeftali bahçelerinin sararıp oluşturduğu sonbahar manzaraları ve portakal, mandalinaları bahçelerinden geçilerek Zeytinköy'de A ve B gurupları tekrar buluşup, guruplar bir daha ki yürüyüşte buluşmak üzere vedalaştı.

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, “Mustafa Kemal Atatürk; üstün nitelikleri, ileri görüşlülüğü, liderliği, siyasi ve askeri başarıları ile bu yüzyıl içerisinde bir kere dünyaya gelen, yaşadığı çağa damgasını vuran bir dünya lideridir. Her gün Atatürk'ü daha fazla özlüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde saygı, rahmet ve büyük bir özlemle anmak için etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizde tüm katılan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.





































































Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472