banner488

“Yarınlara Geç Kalmadan” Çine’de Sahnelendi

“Yarınlara Geç Kalmadan” Çine’de Sahnelendi
Çine Kültür Derneği Başkanlığı, uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekmek amacıyla "Yarınlara Geç Kalmadan" isimli tiyatro oyununu öğrenciler ve vatandaşlarla buluşturdu.

Çine Kültür Derneği Başkanlığı, uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Yarınlara Geç Kalmadan" isimli tiyatro oyununu Çine Belediyesi Kültür Merkezi'nde Çine halkıyla buluşturdu. İzmir Derin Sahne Tiyatro Ekibi tarafından üç seans olarak sahnelenen oyunun ilk iki seansını izlemeye Çine’deki çeşitli liselerden öğrenciler geldi. Feyzullah Aslan'ın yazıp, Cüneyt Gürbüz'ün yönettiği oyun özellikle gençler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Çok çalışkan ve zeki bir öğrencinin okula yeni gelen uyuşturucu bağımlısı bir kız öğrenciyle yakınlaşmasını ve sonunda aşırı dozda uyuşturucu kullanımından ölmesini konu edinen oyunu izleyenler oldukça duygulu anlar yaşadı, oyun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, İzmir Derin Sahne ekibine çiçek takdim etti.

 “İdareciler harçlığımız verdi, destek vermeyi unuttu”

Belki de bu son tiyatro getirişimiz olacak, tiyatro getirmek istemiyorum artık diyen Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, idarecilere seslenerek sitemlerini dile getirdi. Demir;  “ Sayın Çine Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve birçok davet ettiğimiz idarecilerimiz, tiyatroda geçen konudaki gibi çocuğuna harçlığını verdi fakat dinlemedi, hiç sevgi göstermedi sonucunu gördük. Bu gecede aynı manzarayla karşılaştık. Memleketin idarecileri tiyatroya gelmezse bu tiyatroları nasıl yaşatacağız. Bize harçlığımızı verdiler ama davetlerimizi teşrif edemediler. Belki de bu son tiyatro getirişimiz olacak, tiyatro getirmek istemiyorum artık. Bizler bu tiyatroların yaşaması ve halkımıza bir şeyler katması için uğraşıyoruz. Bu salon böyle olmamalıydı, dilenci gibi bilet satmamalıydık. Çine’de iki üç idareci gelse, bu salon tıklım tıklım dolu olurdu. Ne yazık ki hiçbir idarecimiz bunları önemsemiyor. Bizim varımız yoğumuz gençlerimize hizmet etmek. Derneğimizde satranç, doğa yürüyüşü ve tiyatro var ama ne yazı ki destek yok. Bizim de gücümüz buraya kadar. Tiyatromuza destek vermek için gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472