banner488

Çine sokağa döküldü

Çine sokağa döküldü
banner496
Tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de vatandaşlar darbe girişimine tepki göstermek için sokaklar döküldü. Türk bayraklarını alan vatandaşlar, darbe teşebbüssüne karşı AK Parti Çine Teşkilat Binası önüne akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa çıkın çağrısı üzerine üyelerine sms atan AK Parti Çine Teşkilatı, halkı protestoya davet etti. Atılan mesajda; "Darbe girişimi adı altında yapılan kalkışmayı kınıyoruz. Tüm parti üyelerimizi parti binasına davet ediyoruz. " ifadeleri yer aldı.

Mesajla üyelerini parti binasına çağıran AK Parti Çine Teşkilatı, kısa sürede yüzlerce vatandaşı parti binası önünde toplamayı başardı. İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği davete Çine’nin tüm mahallelerinden yüzlerce kişi destek verdi. Çine’de bütün camilerde sabaha kadar tekbir, salalar ve ezan okundu. Vatandaşlar darbe girişimine karşı geceyi ayakta geçirdi, bir gurup sabah ezanına yakın saatlerde Aydın Kent Meydanına buluşmaya katılmak üzere Aydın’a gitti.

Salaların sonunda AK Parti Çine Teşkilat Binası önünde toplanan kalabalığa gece saat 03:45 sularında bir konuşma yapan AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Akşam saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Hükümetine uygulanmak istenen baskı, demokrasiye karşı vurulmuş bir darbe kalkışmasıdır. Bu kalkışma seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, milli iradeye ve yüce meclise yapılmış bir kalkışma, darbe teşebbüsüdür. Biz bu kalkışmayı esefle kınıyoruz. Değerli ülke sevdalıları hepimize, milletimize geçmiş olsun. Paralel FETÖ örgütünün, bir gurup cuntacının yapmış olduğu kalkışma dedikleri eylem bitmek üzere, bastırılmak üzere. Milletimiz burada olduğu gibi bütün her tarafta ülkesine, demokrasisine, iradesine, meclisine sahip çıkmıştır. Bir gurup çapulcuya da hiçbir şekilde pabuç bırakmamıştır. Türkiye’nin her yerinde millet sokaktadır ve bu devam edecektir. Sizlere bu katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Aydın İl Başkanımızın Aydın Kent Meydanı’ndaki buluşmaya davet etmektedir. Aydın’daki buluşmaya davet ediyorum hepinizi” dedi.

Aydın’da Demokrasi Nöbeti

15 Temmuz Cuma akşamı halk darbe girişimine karşı geceyi ayakta geçirirken, 16 Temmuz Cumartesi akşamı da meydanları boş bırakmayan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etti. AK Parti Aydın İl Başkanlığı önünde toplanmaya başlayan Aydın ve ilçelerinden gelen vatandaşlar Atatürk Kent Meydanı'nı doldurdu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın il genelinde de halk meydanlarda bekleyişine devam ediyor. Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile Aydın Kent Meydanı’nda toplanarak demokrasi nöbetine devam ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Her an gelişme olabilir. Halkın sokaklara çıkmasını istiyoruz" çağrısı üzerine Aydın halkı da sokaklara çıktı. Atatürk Kent Meydanı'nda, şehitler için Kur'an Tilaveti okundu, ardından meydanda toplanan vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okudu. Sloganlar eşliğinde birlik beraberlik çağrısı yapan halk darbe girişimlerine karşı dimdik ayaktayız mesajı verdiler.





























Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 01:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472