banner488

CHP'li Gençler Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı

CHP'li Gençler Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı
banner496

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine Gençlik Kolları, 46 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı.

CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Sosyal Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, 46 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için parti binasında anma gecesi düzenledi. Düzenlenen anma programına CHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları üyeleri katıldı. İdam edilerek hayata veda eden Deniz Gezmiş ve arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu CHP’li Gençler 3 fidanın yer aldığı pankartın önüne mumlar yakarak çiçekler koydu. Deniz ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972’den bugüne kadar hiç unutulmadığını anlatan slayt gösteri yapıldı.

CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Sosyal Kılıç, Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin 46. yılında özlemle andıklarını belirtti. Kılıç, “Deniz Gezmiş’i unutturmamak ve Deniz Gezmiş ile arkadaşlarının sevgisini gelecek nesillere aktarmak için böyle program düzelttik. Denizleri asanların adı anılmıyor. Hiçbir yerde yok. Ama bugün yüz binlerce gencimizin adı Deniz, Yusuf ve Hüseyin’dir. Onlar üç kişiydiler. Ama o Denizler okyanusa açıldı, çığ gibi büyüdü. 24 Haziran’da da sandıklara akacak ve sandıklarla onları göndereceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472