banner488

ESDER: Vergisini Zamanında Ödeyen Esnafın Ödülü Vergi İndirimi Olsun

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus vergisini düzenli ödeyen esnafa vergi indiriminde bulunulması gerektiğini dile getirdi.

ESDER: Vergisini Zamanında Ödeyen Esnafın Ödülü Vergi İndirimi Olsun
banner496

Genel Başkan Çelikus, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergisini düzgün ve zamanında ödeyen  mükelleflerin ödüllendirileceğini açıklamasından ardından yaptığı basın açıklamasında,  “Vergilerini düzenli bir şekilde ödeyen esnafımızın moral ve motivasyonuna katkı sağlamak adına ödül olarak vergi indirimi yapılmalıdır” dedi.

Çelikus daha önceki yapmış olduğu beyanatlarını hatırlatarak  “ Geçmiş dönemlerde sık sık gündeme getirdiğimiz esnafın vergi yükü altında ezilmeden kolaylık sağlanması Makrobet talebimizin Maliye Bakanlığı tarafından dikkate alınması esnaf ve sanatkarlar olarak bizleri memnun etmiştir. Esnaf ekonominin bel kemiğidir. Esnafımız bugün 21 çeşit vergi ödüyor. Ödediği vergilerin isimlerini dahi bilmiyor. Üstelik sadece bir kereliğine değil, her dönemde zamanında ödemenin esnaf ve vatandaş açısından bir getirisi olmalı” diye konuştu.

Vergi ödemesindeki düzenlemeler piyasaları rahatlatır

Çelikus böyle bir uygulama rutine dönüştüğü takdirde esnaf ve vatandaşımız vergisini zamanında ödemeyi daha avantajlı bulacağını belirterek, “Vergisini ödeyemeyen esnaf ve vatandaşlarımız içinde iyi niyetle vergisini ödemek isteyen ancak maddi imkansızlıkları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyenler var. Fakat unutulmamalıdır ki, vergi vermek istemeyen ve bu nedenle ödeme imkanı olsa da vermeyen kişiler de söz konusu. Esnaf ve vatandaşlarımızı zamanında vergi ödemeye teşvik edecek uygulamalara yer verirsek sorunun büyük oranda başlamadan çözüleceğine inanıyoruz, sözlerime son verirken verilen sözün bir an önce hayata geçirilmesi gerekir” dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472