banner488

Çine’de de ziynet altın yok satıyor

Tarihin en büyük düşüşlerinden birinin yaşandığı altın piyasasında sular durulmuyor.

Çine’de de ziynet altın yok satıyor
banner496
Fiyatların düştüğünü gören vatandaş, altına hücum ediyor. Çine’de de Kuyumcular Çarşısı'nda ve çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altınına olan talep karşılanamaz hale geldi. Ziynet altın adeta karaborsa oldu.

Normal fiyatı 132 lira olan çeyrek altın, gelen aşırı talep nedeniyle 150 lira seviyesinde alıcı buluyor. Buna karşın darphane ise 8 tona ulaşan toptancıların altın taleplerine yetişmekte güçlük çekiyor.

“Darphane taleplere yetişemiyor”

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Sarraf Erdinç Deveci, Piabet “Vatandaşlar fiyatların dip seviyeye geldiğine inanıyor. Bu nedenle altına büyük bir talep var. Herkesin elinde stoklar hemen hemen tükenme noktasına geldi. Darphane taleplere yetişemiyor. Çeyrek, yarım, Cumhuriyet gibi ziynet altın yok satıyor" dedi.

Düğün mevsimi olması nedeniyle talebin çok fazla olduğunu belirten Deveci, “Genelde tüm ülkede bu sıkıntı yaşanıyor. Biz de toptancıdan ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Düğün mevsimi olduğu için vatandaş düğüne götüreceği bir çeyrek altını temin edemiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Pazartesi günü ziynet altının gelme ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Deveci, “Umarım gelir ve düğün mevsimine girdiğimiz şu süreçte artık daha fazla yok çekmek zorunda kalmayız ve vatandaş eli boş dönmez.” dedi.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472