banner488

Erdem; “Dağlarda artık terörist değil turist geziyor!”

47. Danışma Toplantısında konuşan Milletvekili Erdem, “Bizden önceki Koalisyon Hükümeti döneminde de Apo ile görüşülmüş.” dedi.

banner496

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın 47. Danışma Toplantısı’na katılan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem önemli konulara değindi. Terörün çözüm süreci ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Erdem önemli hususların altını çizdi.

“Şehitlerimizin kemiklerini asla sızlatmayacağız”

2 gün öncesinde Ankara’da Ege bölgesi Milletvekilleri, İl başkanları ve teşkilatlarıyla Başbakan’ın ve Genel Başkan Yardımcılarının Başkanlığında Genel Merkez’de bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Erdem, “Bu toplantıda özellikle iki konu üzerinde durduk. Birincisi Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi olan terör konusunun çözüm süreci ve yerel seçimler. Başbakanın tüm hemşerilerimize selamları var. Bize iletmemiz için verdiği görev var. O da şudur, O tüm vatandaşlara şunu iletin dedi; ‘Biz terör sorununu çözmekte samimiyiz, kararlıyız ve bu terör sorununu çözeceğiz, endişe etmesinler. İstismar etmek isteyen, endişe yaratmak isteyenler olabilir. Halkımız asla tereddüde düşmesin, biz Ak Parti olarak bu terörün çözüm sürecinde asla ve asla tek bayrak tek devlet tek millet ve tek vatan ilkesinden taviz vermeyeceğiz. Şehitlerimizin kemiklerini asla sızlatmayacağız. Şehit yakınlarımızın gazilerimizin başını öne eğdirmeyeceğiz bu mesajımızı iletin’ dedi.

“Başaramayacaklar, karıştıramayacaklar”

Terörün çözüm sürecinin zorlu olduğunu kaydeden Milletvekili Erdem, “Bu süreç zorlu bir süreç. Bu süreç içersinde görüyoruz ki CHP, MHP ve BDP bu sürece gerekli desteği vermiyor. Hatta bu süreci adeta baltalamak adına bir takım hareketler içine giriyorlar. MHP’nin tavrına bir bakın. 1960’lı yıllarda ihtilal öncesinde veya ülkemiz 1980 darbesine götürülürken üniversiteleri karıştırdılarsa şimdi de terörün çözümü ile ilgili bir süreç yaşanıyor. Yine üniversiteleri karıştırmaya başladılar. Siyasi partilerin gençlik kollarına hassas bir döneme gireceğimiz şu süreçte sakin olun demesi gerekirken ‘vur da vuralım öl de ölelim’ böyle bir anlayışı körükler mahiyette açıklamalar duyuyoruz. Başaramayacaklar, karıştıramayacaklar. İçerde ve dışarıdan bu süreci karıştırmak isteyenler başaramayacaklar. Bu sorunu çözeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“CHP parçalanacak”

“Türkiye’nin terör sorununu çözdüğü ve bunun sonucunda ortaya çıkan huzurun, milli birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tesis edileceği süreçte CHP parçalanacak” diyen Milletvekili Erdem, “CHP’nin şu an içerisi kaynıyor. CHP Mecliste terör sorunun çözümüne ilişkin araştırma önergesi veriyor. Ak Parti hem o önergeye imza atıyor hem de aynı mahiyette terör sorunun çözümü ile ilgili önerge veriliyor. İki önergenin görüşülmesi ile ilgili gündem oluşuyor. CHP sonra araştırma önergesindeki imzaları çekiyor ya da çektiriyorlar. Şu an CHP’de fikir ayrılığı oluşmaya başladı. Genel idare kurulundan istifa söz konusu oldu. Önümüzdeki günlerde daha da karışıp parçalanacaklar. CHP bu sürecin sonunda çok daha zorlu sıkıntılı günleri yaşayacak. “ dedi.

“Biz tarih yapıyoruz”

“Başbakan uyanık olun şu an hep beraber tarih yapıyoruz dedi” diyen Milletvekili Erdem, “Çineliler Aydınlılar, hemşerilerim biz tarih yapıyoruz. Türkiye adeta yeniden ayağa kalkıyor. Terör sorununu çözdüğümüzde bunun sonucunda ortaya çıkan ekonomik rahatlama çok önemli. Şu ana kadar teröre harcanan para 400 milyar dolardır. Bundan sonra buna para harcamayacağız. Türkiye’nin her bölgesi huzura kavuşacak.” dedi.

“Bizden önceki hükümette Apo ile görüşmüş”

Ak Parti Hükümeti’nden önceki DSP-MHP ve ANAP Koalisyon Hükümeti döneminde de Apo ile görüşüldüğünü belirten Milletvekili Erdem, “Diyorlar ki; İmralı’daki cani ile görüşüyorsunuz. 1999 yılında ABD tarafından Türkiye’ye paketlenip teslim edildiğinden beri her hükümet döneminde İmralı’daki şahısla görüşülmüş. DSP-MHP ve ANAP Koalisyon Hükümeti döneminde de İmralı’daki kişi Kandil İle canlı yayında görüşme yapmak için uyarılmış, teknik olarak başarılmamış fakat video kaydına alınıp Kandil’de gösterilmiş. Uydu telefonuyla Kandil-İmralı arasında bağlantı kurulmuş. Devletin görevlileri bizim dönemimizden önce de görüşmüş.” ifadelerini kullandı.

“Dağlarda artık terörist değil turist geziyor”

“Sonuç itibariyle ne oldu. Geçtiğimiz 2-3 aylık sürece bakın. Bir tane şehidin gelmemesi, bir ananın ağlamaması, bir aileye ateş düşmemesi bir kazanç değil midir? Dağlarda dün terörist gezerken bugün artık yerli yabancı turistler geziyor. Bu kazanç değil midir” diyerek salonda bulunanlara soru soran Milletvekili Erdem yoğun alkış tufanına tutuldu.  

“Devletin tüm birimleri yumruk gibi bir arada”

Geçmişte devlet birimleri arasında ayrılık olduğu fakat Ak Parti Hükümeti döneminde bu ayrılığın ortadan kaldırıldığını belirten Milletvekili Erdem, “Geçmişle bugün arasında şu fark var. Türkiye’de en güzel ortam şu süreçte oluştu. Devletin tüm birimleri yumruk gibi bir araya geldi. Genelkurmay ayrı,  Emniyet, Hükümet darmadağın farklı noktalara çekiştirilen bir anlayış yerine hepsi şu an yumruk gibi bir arada.” dedi.

“İftira atıyorlar, istismar ediyorlar”

“2023’de en ileri 10 ülke arasında biz de gireceksek bu terör sürecini halletmemiz lazım” diyen Milletvekili Erdem, sonuç itibariyle Allah’ın yardımı ile milletimizin desteği ile bu sorunu halledeceğiz. İftira atıyorlar, istismar ediyorlar. Yok İmralı’daki serbest kalacakmış, milletvekili olacakmış. Yalan o kadar gırla gidiyor ki. Bir T.C. tartışması başlattılar. Siyasetlerini istismar ve korku pompalaması üzerine inşa ediyorlar. Ellerindeki malzeme bitiyor. Neden terör biterse şehit gelmeyecek. Şehit cenazesi geldiğinde Aydın, İzmir, Denizli’deki ne kadar Ülkü Ocağı varsa harekete geçir bağır çağır,  fıstık gibi oyun artsın. Tırnak içinde söylüyorum, anlayışları bu zihniyet bu.” şeklinde konuştu.

“Bu ay-yıldız kimin?”

Son zamanlarda gündemde önemli yer teşkil eden devlet kurumlarındaki T.C. ibaresinin kaldırıldığı tartışmalarına ilişkin konuşan Milletvekili Erdem, “Neyi kullanıyorlar T.C. elden gitti. Yok öyle bir şey. Ziraat Bankası’nın T.C.’si orda duruyor. Sağlık Bakanlığına gelelim. Sağlık Bakanlığı’nda yeni bir yapılanmaya girildi. Sağlık Bakanlığı 3 tane birimi ayrıldı. Bunlarla ilgili kurumsal kimlik çalışması yapılarak yeni logo ve tabelalar tespit edildi. Bu tabelalar asılmış. MHP İl Başkanı gitti İl Sağlık Müdürlüğünün tabelasına TC yapıştırdı. Şov yapacak ya, istismar siyaseti yapacak ya. Aferin güzel yaptın kendince. Yeni tabelada Ay-yıldız var. Şimdi kocaman bir ay var üzerinde de yıldız var. Bu ay-yıldız kimin yıldızı. 10 ay önce değişmiş bu tabela. Bizim MHP İl Başkanı gidiyor, T.C. Yapıştırıyor. 10 aydan beri nerdeydin? Akılları fikirleri istismar, kafa karıştırmak, halkı galeyana getirmek.” dedi.

“Adama hizmeti böyle yaptırırız”

Ak Parti oyunu arttırarak yoluna devam edecek diyen Erdem, “CHP’yi zor günler bekliyor. CHP’yi sürükleyenlerin kafaları karışık. MHP’de siyasetini yeniden bina edecek. Korku pompalamaktan vazgeçecekler. Adam gibi siyaset yapacaklar. Türkiye’de yerel yönetimler için çözüm önerisi ortaya koyduk. Aleyhinde konuştular. MHP ve CHP karşı geldi. Bu köylere nasıl hizmet gelecek dediler mi? Şimdi ne oldu. MHP’li Nazilli Belediyesi karar aldı. Köylere çöp bidonu koydu, çöpünü toplamaya başladı, yolunu yapmaya çalışıyor. Filanca Belediye Meclisi karar alıyor köylere hizmet için. Bizden önce hızlı bir şekilde köylere hizmet götürmeye başladılar. Biz de ne dedik biz adama böyle hizmeti yaptırırız dedik. Seve seve olmazsa mecburi yaptırırız dedik.” şeklinde konuştu.

“CHP’li Belediyeler hizmetlerimizi engelliyorlar”

Ak Parti iktidarının CHP’li ve MHP’li hiçbir belediyenin projelerini ve hizmetlerini engellemediğini belirten Milletvekili Erdem, “İlçe Başkanımızı ve Yardımcısı’nı dinledim. Özellikle TOKİ Çine’ye niye gelmedi, niye Belediye yardımcı olmadı, OSB’ye yapılacak olan Doğalgaz Çevrim Santrali ve diğer hususlar. Şu tablo net ortaya çıkıyor. Bu Türkiye’de net ortada. Ak Parti iktidarıyla aynı yöne bakan yerel yöneticileri ve Belediyeleri Ak Partili, Ak Parti kadrosunun iyi çalıştığı iller ve ilçeler gelişiyor, diğer iller ve ilçeler çekişmelerin kurbanı oluyor. Bu gerçek var ortada. Maalesef siyaset anlayışımız, bu eski anlayışlardan kurtulamadı. Biz ne Aydın Belediyesi’nin, ne Çine Belediyesi’nin, ne de CHP’li ya da MHP’li hiçbir belediyenin bizden olmayan hiçbir işini engellemedik. İller Bankası’ndan kredi mi çıkaracaklar, çıkardılar. Aydın Belediyesi Otogar yapıyor. İller Bankası’ndan 10 milyon Tl kredi aldı, engellemedik. Belediye Binası için 7 milyon Tl borç aldı, engellemedik. Geçmişte öyle iktidarlar oldu ki o İller Bankası’ndan krediler öyle bir engellendi ki isteseydik biz de engellerdik ama engellemedik. Burada pazaryeri yapılmış, İller Bankası’ndan kredi almış, borçlanmış belediye olarak sonuç itibariyle böyle bir hizmeti gerçekleştirmiş, biz engellemedik. Ama şunu çok yaşıyoruz CHP’li belediyeler özellikle bizim yapmak istediğimiz hizmetleri engelliyorlar.” dedi.

“Orkestra Şefi’ni iyi tespit etmeliyiz”

“Çine’nin Aydın’ın daha hızlı gelişmesi için doğru projelerin en kısa zamanda gerçekleşmesi için orkestradan senfoni sesi çıkması lazım.” diyen Milletvekili Erdem, “Bir ilçenin gelişmesi için o ilin milletvekilleri, idarecileri bir orkestra şefliğiyle uyum içinde çalışırlarsa oradan senfoni çıkar. Hizmet ortaya çıkar, Denizli örneği budur. Denizli bambaşka olmuş. Bizim Aydın şişirildi, gidin görün oradaki gelişmeyi. Biz eğer orkestrayı iyi kurmazsak, şefi iyi tespit etmek oradan senfoni değil kakafoni çıkıyor. Nedir kakafoni, her kafadan bir ses çıkmasıdır. Biri oraya çekiştiriyor, hizmet aksıyor. O ilçe, o il gecikiyor. Hizmet Betsmove gecikiyor o yöre kaybediyor. Şehrin ilçenin gelişmesi için farklı bir şey söylüyorum.” şeklinde konuştu.

“Meclis gündemine girecek ve yasalaşacak

Konuşmasında Çine’deki Tapu mağdurlarının sorununun çözümüne ilişkin konuşan Milletvekili Erdem, “Kanun hazır. Meclisin gündemine gelmesi için komisyona geldi. Ancak son anda Maliye Bakanlığı’nın uyarısıyla sadece Çine’de değil Türkiye’de buna benzer mera ile ilgili sorunlar olduğu için Grup Başkanlığı ile görüşmemize rağmen son anda komisyondan geri çekildi. Türkiye’deki benzer diğer sorunlarla beraber birleştirilerek getirilecek. Yaz döneminden önce meclis gündemine girecek ve yasalaşacak.” dedi.

“Hayvancılık açısından yeni bir dönem oluşacak”

Sözlerinin sonuna doğru Ege Et hakkında da konuşan Erdem, “Ege Et’in hisselerinin büyük bir kısmı Özel İdare’ye ait. Biliyorsunuz 3-4 sene önce Ege Et’in açıkları Özel İdare’den alınan sermaye ile kapatıldı. Ege Et büyük zarardaydı. Geldiğimiz nokta itibariyle Ege Et parlak bir dönem yaşamıyor. Aynı sarmalın içinde. Bu ne kadar sürdürebilir? Özel İdare kapandıktan sonra gelecekte ki durumu ne olacak? Et balık Kurumu’nun Denizli’de kombine oluşturması gibi Aydın’da da Çine’de bir fırsat oluşturabilir miyiz? Buna cevap oluşturmamız lazım. Yaptığımız çalışma düşünce bu mahiyettedir. Et Balık Kurumu önümüzdeki dönemde Et ve Süt müdahale kurumu haline geliyor. Nasıl ki TMO buğday için mısır için alım yapıyor müdahale yapıyor ve piyasada denge unsuru oluşturuyor. Et Balık Kurumu da Et ve Süt Müdahale Kurumu haline gelecek. O bakımdan hayvancılık sektörü açısından yeni bir dönem oluşacak. Ege Et ile ilgili bir eskiz çalışması yaptık. Vali Bey ile de konuştum. Ege Et’i çok daha fonksiyonel ve etkin bir yapıya kavuşturabilir miyiz? Bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz. Çine dolayısıyla Aydın hayvancılığı açısından Ege Et’in önemli olduğunu düşünüyorum. Güçlendirilmiş bir çalışmanın yöre hayvancılığına artı bir değer katacağına inanıyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 17:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ibrahim yılmaz
ibrahim yılmaz - 11 yıl Önce

mehmet bey bu mıllet sıze nıye gonderdı 76 mılyon safda 63 kışımı akıllı bu memlekette sız mılet vekılı olarak kendınızı akılı hıssetmıyormusunuz yoksa bız yanı şehıtler yanı gazıler cspulcuyuz öglemı ama bu ülke türkiye cumhuriyeti bunuda bılın veve de öyle kalacaktir

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472