banner488

Özkaya, Çine Belediyesi’ne ateş püskürdü

47. Danışma Toplantısı’nda konuşan Erkan Özkaya, kapalı pazaryerini eleştirerek, “Altına beton döküp, üzerine çatı örtmekle eser olmuyor” dedi

banner496

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın 47. danışma toplantısı Çine Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

Toplantıya, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi,  Ak Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Ak Parti Akçaova Belde Başkanı Metin Can, Çine OSB Başkanı Kayhan Güney, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, bazı muhtarlar, köy başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Akçaova Belde Başkanı Metin Can, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kayamaz ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Doğan’ın divana seçildiği danışma toplantısında önemli hususların altı çizildi.

“Her insan onuruyla doğar, onuruyla yaşar”

İlk olarak söz alan Başkan Özkaya, “Kutlu Doğum Haftası’nın Çine’ye, Aydın’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum. Herkesin kutlu doğum haftasını canı yürekten kutluyorum. Her insan doğduğunda onuruyla doğar ve onuruyla yaşar. Allah bizleri onuruyla yaşayıp onuruyla göçenlerden eylesin.” dedi.

“Çok mutluyum, çok gururluyum”

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın yeni eğitim sistemi kapsamında seçmeli ders olarak okutulacak olan Peygamberimiz Hz. Muhammet(SAV) hayatı ve dini derslerle ilgili olarak kullandığı “30 saat dersin 10 saati, Peygamberimizin Hayatı ve dini bilgilerden oluşuyor. Peki, millet aya giderken biz ne yapacağız? Bu eğitim sistemi ile ancak amale yetiştirebiliriz” sözüne atfen konuşan Başkan Özkaya, “Biz milli eğitimde bazı değişiklikler yaptık. Bize millet uzaya giderken Peygamberin hayatını okullarda çocuklar ne öğrenmek için görüyorlar dediler. Ben o gün de onlara gereken cevabı vermiştim. Dün siyer derslerini koyduğumuz için bizi eleştirenler millet uzaya giderken biz bunları mı öğreneceğiz diyenler bugün o siyer derslerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülünü verdiler. Onların elinden ödüllerini aldılar. Çok mutluyum, çok gururluyum.” diyerek daha önce Hz. Muhammed’in Miraç Mucizesi’nden bahsettiği açıklamasını yineledi ve Kapalı Pazar yerinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere dağıtılan ödüllere ilişkin göndermede bulundu.

“Fakirlerin kafasını sokacağı yuvaları olsun istemiştik”

“Biz her zaman dedik ki; heyecanımız büyük çünkü Çineli’yiz, Çine’de yaşıyoruz ve sorunlarımız çok büyüdü. Adeta içinden çıkılamaz bir hale geldi” diyen Başkan Özkaya, “En son TOKİ olayımız vardı 468 aile adına kendim ve yönetim kurulu arkadaşlarımla Belediye’ye gittim. Belediye Meclisi Gündemine TOKİ tekrar gelsin, olumlu karar çıkartılsın demiştim. Geçen meclis toplantısında gündeme dahi gelmedi. Biz Çine’de fakirlerin kafasını sokacağı yuvaları olsun istemiştik. Amacımız bunun üzerinden siyaset yapmak değildi. Amacımız, Çine’de evi olmayanlara ev yapmaktı” şeklinde açıklamada bulundu.

“Adalet Sarayı’nı Çine’ye kazandıracağız”

Konuşmasında, “Bunlar zamanında Adalet Sarayı için de aynı şeyi yaptılar” diyerek Çine Belediyesi’ni yoğun eleştiri bombardımanına tuttuğu gözlenen Başkan Özkaya, “Adalet Sarayı için yer vermediler. Kıyıdan köşeden de olsa sonunda bir yer verdiler. Biz dedik ki yapacağız. Esnafımız çarşıdan uzaklaşmasın istiyordu ama sonuçta bir yer bulundu. Biz de o yere inşallah 2014 yılında Adalet Sarayı’nı Çine’ye kazandıracağız.” dedi.

“Verdiğimiz sözleri tutmayı ön planda tuttuk”

CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in bir basın açıklamasında sarf ettiği, ‘Karayolları müteahhidine parası ödenmediği için bırakıp gitti” sözlerine ilişkin konuşan Başkan Özkaya, “Geçtiğimiz aylarda da karayolları ile ilgili birçok açıklamalarda bulundular. Bize dediler ki müteahhidin parasını ödemediniz. Karayolu müteahhidi bıraktı kaçtı gitti dediler. Yolumuz şu an başladı. O günde söyledim. 8. Aya kadar yolumuz tamamen bitmiş olacak. Biz her zaman başımızın dik olmasını, verdiğimiz sözleri tutmayı ön planda tuttuk. Biz eserler bırakacağız dedik. Çine Adnan Menderes Barajı hizmete açıldı. Gerçek eserler bunlardır.” şeklinde konuştu.

“Altına beton döküp üzerine çatı örtmekle eser olmuyor”

Kapalı Pazaryeri’nde kutlu doğum haftası etkinliklerinde Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in dedesinden aldığı nasihatten bahsederek, “arkamda bir eser olarak bu Kapalı Pazaryerini yaptırdım” sözlerini de eleştiren Başkan Özkaya, “Kutlu Doğum Haftasında o pazaryerinde Belediye Başkanı dedesinden aldığı nasihati dile getirdi. İşte bunun gibi eserler bırakacağız dedi. Altına beton dökmekle üzerine çatı örtmekle eser olmuyor. Eserler Çine Barajı gibi bir eserdir, OSB’dir. Biz Çine OSB’de 14 Km. su borusu döşedik, elektrik döşedik, internet kablosu döşedik. Yollarını da açtık. Gerçek eserler bunlardır. Buradan Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Eğer Çine’de eser bırakmak istiyorsanız, 450 milyon dolarlık Aydın tarihinde gelmemiş bir yatırım var. Çine’de yapılması planlanan elektrik üretecek doğalgaz enerjisi gelmesin diye burada toplantı yaptılar, tabut yürüttüler. Neymiş Çine’nin havası değişecekmiş, Çine’nin ağaçları kuruyacakmış. Asla böyle bir şey yok. Bir tane enerji firmamız geldi. Biz onlar gibi tırlar üzerinde maket bacalar tüttürmedik. İki aydır tıkır tıkır çalışıyor. O baca OSB’de tütüyor şu anda.” dedi.

“Çine’de konferans salonu olmadığı için üzülmeliler”

“Ben pazaryerindeki bu meseleye takmış durumdayım.” diyen Başkan Özkaya, “Orada söylenen birkaç kelam beni hakikaten içerletti. Bizim anlayışımız da şu var. Pazaryeri, pazaryeri olarak inşa edilir ve pazaryeri olarak kullanılır. Sinema salonu da sinema salonu gibi yapılır ve orada sadece sinema oynanır. Çine’de toplantı salonu olmadığı için, yapamadıklar için üzülmeleri gerekiyordu. Ben kendim dahi protokolün tüm üyeleri ve tüm Çine halkı olarak üşüdük. Ama klimalı enerjisi olan bir gelişmiş son sistem bir konferans salonu yapılamaz mıydı? İnşallah bu bizlere nasip olur diye düşünüyorum.” dedi.

“İçimizden birisini çıkartıp Belediye Başkanı yapacağız”

Çine’nin çok büyük eksikleri olduğu belirten Özkaya, “Hep beraber olursak, bir olursak bizim kazanamayacağımız bir seçimimiz yok. Yeter ki hep beraber olalım. Yumruğu tek yere vuralım. İnşallah biz hedefimize ulaşacağız. Bizim üye sayısı konusunda bir hedefimiz vardı. Bu üye sayısında 4670 adet üyemiz var. Çine’de Ak Parti Türkiye’deki kadar güçlü. Her geçen gün seçimlere kadar 6 bin üyeye ulaşacağız. Bu gücü halkımızın beğenisi doğrultusunda seçimlerde tek vücut olup içimizden birisini çıkartıp Belediye Başkanı yapacağız. Onun arkasında dimdik duracağız. Seçimlerde teker teker bütün evlere gireceğiz. Girilmedik ev, sıkılmadık el kalmayacak. Biz seçimlerimize hazırlanırken Çine’nin kaderini ve Çine’nin kaybettiği üçüncülüğü el birliği yaparak alacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Çine’den göçen herkesi Çine’ye davet edeceğiz”

“Lafla peynir gemisi yürümez, çalışmak gerekir.” diyen Özkaya, “Çalışmak için de mazeret yok. Çocuklarımıza güzel bir Çine bırakabilmemiz için, Çine’deki imkanların daha güzel olması için var gücümüzle, bütün kuvvetimizle çalışarak bu seçimleri alacağımıza dair içimde tam bir ümit var. Çine’nin makus talihi, yatırım olursa, turizm olursa ve yeni iş sahaları olursa Çine’den göç ancak önlenecektir. Biliyorsunuz 1960’da Çine’nin nüfusu 60 bin seviyelerindeydi. Yıl 2013 ve şu an nüfusumuz 52 bin. Hiç mi çoğalmadık, aslında çok çoğaldık. Ya Marmaris’te ya Bodrum’da ya da İzmir’de. Biz Çine Belediyesi’ni aldığımızda Çine’den göçen herkesi Çine’ye davet edeceğiz.” dedi.

“Önümüzde çok önemli bir seçim var”

Sözlerinin sonuna doğru, Çine’nin gelişmesi için çok çalışmak gerektiğine değinen Başkan Özkaya, “Ben ve arkadaşlarım gece gündüz durmadan çalışıyoruz ziyaretlerde bulunuyoruz. Bundan sonra köylerimizde daha sık bir arada bulunacağız. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçime iyi hazırlanmalıyız. Ben sizlerle beraber bütün ilçemde bu hazırlıkları yaparken çok büyük fedakarlıklarda bulunacağız, mazeret üretmeyeceğiz. Bu seçim Aydın’da bir ilk. Bütün köylerimiz büyükşehir ve Çine belediyesi için oy kullanacak. Yapılacak olan seçimlerin insanlarımıza ve Çinemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2013, 00:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
üretici
üretici - 11 yıl Önce

sayın başkan çinenin hemen hemen tamamı çiftçilikle uğraşıyor siz çiftçiyi unuttunuz ha sahi siz çiftçiliklikten bir kazancınız yok sizler gibiler yüzünden biz zaten bu gün bu haldeyiz ilçemizde zeytincinin,sebzecininin,hayvancının sorunu yok......ne mutlu sizlere ve yöneticilerinize ama unuttuğun bir şey var biz sizlere rağmen üretmeye devam edeceğiz çünkü bizler üretirsek siz yaşama devam edersiniz bi dahaki danışma toplantısında inşallah sizleri doyuranları hatırlarsınız sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri sizleri allaha havale ediyorum.....

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472