banner488

Çine’de Arıcıların sorunlarına çözüm arandı

Çine’de Arıcıların sorunlarına çözüm arandı
banner496
Aydın'da Arı Yetiştiricileri Birliği, aracıların balın fiyatını düşürüp arıcılardan daha fazla kazanması üzerine Sınırlı Sorumlu Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ni kurdu. Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özdemir, birlik üyelerine, kooperatife ortak olmaları için çağrıda bulundu.

Çine Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı arıcılarla toplantı düzenledi. Toplantıya Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve Çineli arıcılar katıldı. Arıcılar balların değerinden satılmadığını, varroa parazitinin arılara zarar verdiği şeklinde sorunlarını dile getirdiler. Arıcıların sorunlarını dinleyen Başkan Ayhan Özdemir varroa ile mücadele de geçen yıl Aydın İlinde tüm arıcılarımıza hizmet etmek için arıcılarımıza ücretsiz olarak toplu ilaçlama yapıldığını ve 2017 yılı Ocak ayında ücretsiz organik asit dağıtılacağını söyledi.

“Balımız Değerinde Satılsın”

Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özdemir, “Balımızın değerinden satılması için yönetim olarak Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurduklarını ve ortakların, arıcılar olduğunu, ticaret yapmak için arıcıların birlikteliğine ihtiyacımız var. Birlik Başkanıyım diye kooperatif başkanı olmak istemedim. Gümrük Bakanlığı iki başkanlığı aynı anda yürütemezsin diyor. Birliğin kooperatife ortaklığını olamayacak, tek çözüm bu. Arıcalar başkanlık yapmayacaksan biz gelmeyeceğiz dediler, Önümüzde seçim var bütün arıcılar kimi başkan istiyorlarsa kooperatif başkanını seçecekler. Ben aday olmayacağım, düşünmüyorum. Kooperatif ile birlikte arı üreticilerinin ticaretini artık kendisi yapacak ve aracılar yerine arıcıların kazanacak. Kooperatifin zarara uğraması durumunda hiçbir ortak bundan kötü etkilenmeyecek ve sadece zarardan birlikte imza yetkisi bulunan 3 kişinin sorumlu olacak. Kooperatifin amacı uygun fiyatı üreticiye ulaştırmak. Arıcılar Birliği Başkanı Kooperatif Konusunda Üretimin ve Pazarlamanın esas olduğu faaliyet geliştirilmiştir. Arıcılarımızın kooperatife ortak olarak ticaretten kar alması hedeflenmiştir” dedi.

“Arıcılarımıza her zaman kapılarımız açık”

Arıcılara bir müjdede Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan verdi. Arıcılarımıza her zaman kapılarımız açık diyen Başkan Atıgan, “Arıcılık bizim gözde mesleklerimizden bir tanesidir. Ziraat Odası olarak arıcılarımızın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ziraat Odası olarak bizler Arıcılar Birliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile arıcılar konusunda koordineli çalışma yapıyoruz. Arıcılarımıza bir destekte biz verelim Çine’de yetiştirilen ve üretilen balların Ziraat Odası Hal Tesislerinde Kooperatife 1 adet dükkan verilerek değerlendirme yapalım. Arıcılara, kooperatif fırsatını kaçırmamaları gerekir. Çine, turistik yerlere geçişi sağlayan bir ilçemiz. Bu bulvarda kuracağımız satış reyonları ile ilçemize ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Yeter ki arıcılar kazansın. Arıcılar birlik olsun” şeklinde konuştu.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472