banner488

Çine Devlet Hastanesi’nde değişim sürüyor

Çine Devlet Hastanesi’nde değişim sürüyor
banner496
Çine Devlet Hastanesi, geçen yıllara oranla gerek doktor problemini, gerekse iç donanımsal yaşanılan sıkıntılarını, birer birer çözüme kavuşturuyor.

Geçen yıllarda yaşanılan doktor sıkıntıları ve hastane içerisindeki donanım yetersizliği, hastaların memnuniyetsizliğine yol açarken, hastalar en yakın Aydın’daki hastanelerde tedaviye gidiyordu. Göreve 10 ay önce gelen Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik Çine Devlet Hastanesi’nde değişim ve gelişimin sürdüğünü belirtti. Başhekim Tetik, “Şuanda hastanedeki doktor problemlerinin aşılmasıyla birlikte çevre ilçe ve köylerdeki hastalar, Çine Devlet Hastanesi'ni tercih ediyor” dedi.

Hastane kadrosu tamam

Göreve geldiğinden bu güne değişim ve gelişimler hakkında bilgi veren Başhekim Engin Tetik şunları söyledi; “ Göz, Nöroloji, Radyoloji Uzmanımız ve Acil Pratisyen Hekimlerimiz çoğu Aydın Devlet ve Atatürk Devlet Hastanelerinden geliyorlardı. Göğüs Uzmanız Çine’ye hafta da bir gün geliyordu. 10 aylık süre zarfında önce Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanımız Doktor Ercan Korucu hastanemizde göreve başladı. Nöroloji Uzmanımız haftada 5 gün hastanemizde bulunuyor. Radyoloji Uzmanımız Gülşah Gedikli Turgut göreve başladı ve hastanemizde her gün ultrason çekimi yapılabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Mithat Selvi hastanemize atandı. Kardiyoloji uzmanımız Eko (Ekokardiyografi) çekimlerini hastanemizde yapılması için istekte bulundu ve kalp hastalıklarını daha doğru tanı koyabileceğini, mesleğini daha iyi icra edebileceğini değindi. Bizlerde hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için EKO alımı için çalışmalara başladık. Bu konuda bir hayırsever vatandaşımız EKO çekimi yapılacak cihazı alabileceğini söyledi. Kısa bir sürede cihazımız alındı, tekrar hastanemiz adına buradan hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim. Şu an hastanemizde kalp rahatsızlıklarına büyük çoğunluğuna tanı konulabilmekte” dedi.

Diyaliz Hastaları Aydın’a gitmeyecek

Diyaliz hastalarının Aydın’a gitmekten kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Tetik, “Hastanemizde diyalizle ilgili sıkıntılarımız vardı. Şu anda hastanemizde bulunan 11 yataklı diyaliz ünitemiz hastalara hizmet vermekteydi. Metrekare olarak küçük bir yerdi. Benden önceki dönemde İl Sağlık Müdürlüğüyle diyaliz ünitemizin büyütülmesi için yazışmalar yapılmış, ben geldikten sonra yine bu konuyla ilgili çalışmaları hızlandırdık. Bilindiği üzere Aydın Valiliği'nde Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’le Diyaliz Binası için ön protokol imzalandı. Ön protokol metninin geliştirilmesi ve protokol hazırlanması çalışmaları devam ediyor. Protokol imzalandığı zamanda inşallah Hastane Bahçemizde ek diyaliz binamız yapılacak. Şu an 35 hastamıza hizmet vermekteyken, ünitemiz tamamlandığında 70 hastamıza hizmet vermiş olacağız. Çine’mizde toplam 70 diyaliz hastamızın Aydın’a gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Hastane büyütülebilir

Hastanede bazı bölümlerinde bir takım tadilatlarında gerçekleştiğini söyleyen Tetik, “Acil servisimizde eskiyen bir takım yapılarımızı yeniledik, çatı tadilatımız sonlanmak üzere. Şu anda hastanemizde yatak doluluk oranı yüzde 50’de bu konuda sıkıntımız yok. Ama ileride yatak sorunuz olursa hastanemizin büyütülmesi için veya ek bina yapımı için çalışmalarımız olacaktır. Bizlere, hastanemize yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Çineli AK Parti Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a, AK Parti Aydın Milletvekillerimiz Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz’e, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Selma Özcan’a, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet tosun ve yönetim kurulu üyelerine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472