banner488

Eskiçine Köyü’ndeki İtalyan Köprüsü tescillendi

Sarıköy’deki Sadullah Köprüsü ile Çine Çayı üzerindeki İtalyan Köprüsü’nü tescilletmek için çalışmalar başlatan Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi her iki köprüyü de tescil ettirdi.

Eskiçine Köyü’ndeki İtalyan Köprüsü tescillendi
banner496

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, beldesindeki Sadullah Köprüsü ile Eskiçine Köyü’nde bulunan İtalyan köprüsünün tescillenmesi için çalışma başlattı. Çerçi’nin müracaatını değerlendiren Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yaptığı incelemelerden sonra iki köprünün de tescillenmesine karar verdi.

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin müracaatı üzerine Akçaova Sarıköy Çayı üzerindeki Sadullah Köprüsü ile Çine Çayı üzerinde bulunan ve uzun yıllar Eski Aydın Muğla Karayolunda hizmet veren İtalyan Köprüsünü 'kültür varlığı' olarak tescil etti.

Prof. Dr. Celal Şimşek Başkanlığında toplanan kurula müracaatçı olduğu için üye olarak katıldığını belirten Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi; “Her iki köprünün de tescili yapılmış değildi. Köprüler tarihi değer açısından Çine için önem teşkil ediyor. En kısa zamanda restore edilmeleri de gerekiyor. Değilse iki tarihi değer yok olup gidecekti. Tescilini yaptırtarak ilk aşamayı geçtik” dedi.



İki köprünün bir an önce bakıma alınması gerektiğini söyleyen Çerçi; “Tescil sonrasında gerekli makamlara başvurarak restorasyon için çalışmalara başladık. Projelendirme çalışmaları yapılıyor. Projeyi gerekli makamlara ileteceğiz ve en kısa zamanda restore edilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu iki değerli tarihi eser Çine için çok önemli. Restore edilip gelecek nesillere bırakılması gerekiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz ” şeklinde konuştu.
Çerçi, beldesinde bulunan tarihi hamam yıkığını da tescillettiklerini, onun da restore edilmesi için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.


Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472