banner488

Türkiye üzerinde yeni İngiliz oyunları

İngiliz medyasının son dönemdeki yayınlarının Türkiye'nin kritik dönemlerinde yaptıkları analizler dikkat çekiyor...

Türkiye üzerinde yeni İngiliz oyunları
Son dönemlerde Financial Times, The Economist ve Guardian gibi İngiliz yayınlarının Türk siyaseti ve AK Parti üzerine yaptığı haberler dikkat çekiyor.

Asıl şaşırtıcı olan kısım ise Türkiye için dönüm noktası sayılabilecek dönemlerde, Türkiye'yi eleştiren analizlerinin, Türkiye'deki büyük gazetelerin manşetlerinde yer almaları.

İŞİN DÜŞÜNDÜRÜCÜ TARAFI...

AB ülkelerine her zaman temkinli yaklaşan ve bu ülkelerin Türkiye üzerine oyunlar oynadığını gündemlerinden düşürmeyen bu gazetelerin, halkı huzursuz edecek, yönlendirecek ve ülkeyi yerden yere vuran bu tarz haberlere destek vermesi işin düşündürücü tarafı...

THE ECONOMİST: "CHP'YE OY VERİN"

Son dönemlerde yaygın bir şekilde yapılan bu haberlerin en unutulmaz olanlarından biri 2011 seçimleri öncesinde The Economist'in yaptığı "Demokrasi için CHP'ye oy verin" haberiydi.

Türkiye'deki genel seçimlere geniş yer veren Economist dergisi Türk seçmenleri, AK Parti'nin seçimden sonra tek başına anayasa yapmasını önlemek için CHP'ye oy vermeye çağırdı.

TÜRKİYE YİNE YENİ BİR EŞİKTEN GEÇİYOR

Ve Türkiye yine önemli bir eşikten geçiyor. Ülkede terör saldırıları arttı. Bunun yanı sıra Türkiye hukuk açısından geçtiğimiz hafta verilen Balyoz kararlarıyla çok önemli bir sınav verdi. Suriye'deki kaos Türkiye'yi önemli ölçüde etkiliyor, halk huzursuz. Pazar günü AK Parti büyük olağan kongresi var. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son kez başkanlık yapacak ve bu parti için büyük öneme sahip. Böyle bir dönemde İngiliz yayınları Türkiye Bahis Siteleri üzerindeki analizlerini sürdürmeye devam ediyor.

THE GUARDİAN: "TÜRKİYE'NİN AKILSIZLIĞI..."

The Guardian, 28 Haziran 2012 tarihli yazısında "Suriye krizi, Ankara'nın bölgesel süper bir güç olmak için girişimlerinin akılsızlığını ve zayıflığını ortaya çıkardı" yorumunu yaptı..

Gazete, "Türkiye, modernleşme ve ekonomik büyüme amaçlarını tehlikeye atabilecek, Kürt bölgesindeki istikrarı daha da bozabilecek ve sınırdaki bölgesel çıkarlarını ciddi bir şekilde riske atabilecek güney sınırında bir savaş istemiyor ve bunu göze alamaz. Esad, muhtemelen bunu çok iyi biliyor" iddasında bulundu.

THE GUARDİAN: "TÜRK ORDUSU DİBE VURDU"

İki gün önce yine İngiliz The Guardian gazetesi, "Türk Ordusu dibe vurdu" başlıklı bir makale yayınladı. Haberde, Balyoz davasında "Erdoğan'a karşı darbe yaptıkları gerekçesiyle" yüzlerce subayın hapse atılmasının, Türkiye'ye otoriter rejimin geri geldiği yolunda endişelere neden olduğunu yazıldı.

FINANCIAL TIMES: "ERDOĞAN BAŞKANLIK YARIŞINDA KASİSE ÇARPTI"

Bugün de Financial Times 'Erdoğan başkanlık yarışında kasise çarptı!' başlıklı bir haber yayınladı ve Türkiye'nin 4 büyük gazetesinin haberi "Financial Times'ın müthiş analizi" şeklinde yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlıktan başkanlık koltuğuna geçme planlarının partisi içindeki çatlak sesler nedeniyle sorunlarla karşılaşıyor olabileceğini kaydetti. "Türkiye'de siyasi risk bir iki çentik daha mı arttı? Yoksa ülke nüfusu istikrara duyduğu derin isteği mi sergiliyor?" sorularını soran gazete, yeni bir kamuoyu yoklaması ve ekonomik politika konusunda hükümet içindeki görüş ayrılıklarından bu yönde bir mesaj çıktığını belirtti.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472