banner488

Özmen, Çine’de seçim startını başlattı

AK Parti Aydın İl ve Çine İlçe yönetimi Umurköy Mahallesi’ni ziyaret etti.

Özmen, Çine’de seçim startını başlattı
Umurköy Mahalle sakinleri köy kahvesinde, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, yönetim kurulu üyeleri ve partilileri ağırladılar.

Umurköy Mahalle sakinlerine seslenen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Seçim çalışmalarına başlamadan önce varsa mahallemizin sorunları bunları görüşmeye, daha çok sizleri dinlemek, sohbet etmek için geldik” dedi.

Çine’deki seçim startını Umurköy Mahallesi’nde başladığını belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Bugün 8’inci ilçe ziyaretimiz. Göreve gelir gelmez ilk etapta 17 ilçemizin tamamını ziyaret ettik. Tüm ilçelerimiz kongrelerden yeni çıkmıştı, hem tanışma hem de kaynaşma adı altında ilk ziyaretlerimizi gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerimiz sonra da Allah’ın izni ile doğrudan, birebir seçmenimizle, vatandaşlarımızla temas eden mahalle programlarına başladık. Bu programımız içerisinde ikinci mahalle ziyaretimiz Umurköy Mahallesi oldu. Geçen hafta Bozdoğan’ın Altıntaş Mahallesi’nde bu programı yapmıştık. Çine’de bir bakıma seçim startı buradan verilmiş olacak Allah’ın izni ile, bununda hayırlısı ile 7 Haziran akşamı inşallah bize zaferle dönmesini diliyoruz” dedi.

AK Parti olarak bu güne kadar tam 9 tane seçim kazandık, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özmen, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerin Türkiye Cumhuriyet tarihinin beklide en önemli seçimleri olduğunu ben açıkça ortaya koyacağım. AK Parti’yi birinci parti yapmak için elimizden geleni yapacağız, bu güne kadar kazandığımız 9 seçim zaferin yanı sıra bu seçim adeta taçlandıracak ve mühür vuracak son seçim. Eğer bu seçimde Anayasa’yı tek başına değiştirecek çoğunluğu elde edemezsek, 13 yıldır millet adına kazanılmış bütün mevziler heba olur. Mevzi derken aklınıza bir şey gelemesin karşımızda düşman yok. Siyasi demokratik bir yarış içerisindeyiz. Millet adına kazanılmış bir takım kazanımlardan bahsediyoruz.  Hatırlayın 12-13 yıl önce Türkiye çok büyük ciddi sıkıntılar içerisindeydi. AK Parti iktidarında Türkiye normal bir süreç yaşıyor. Bu güne kadar hep korkularla yönetildik. Siyasi partiler geldiler, sizleri korkuttular, oyları devşirip gittiler, iktidara geldiler hiç bir şey yapmadılar. Birileri geldi dedi ki, ‘Cumhuriyet elden gidiyor’ birileri geldi dedi ki, ‘din elden gidiyor’ ama bugün gelinen noktaya bakıyoruz ne dil, ne Cumhuriyet elden gitmiş, oyları devşirip gitmişler. Bugünkü süreçte hepiniz yakından takip ediyorsunuz çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını gören maalesef hem içerideki hem dışarıdaki mihraklar ülke bölünme noktasına geldi diye sizleri korkutmaya başladılar. Genç olan arkadaşlarımız görecekler bundan 30-40 sene sonra bakacaksınız ki ülke bölünmemiş aksine daha büyümüş, AK Parti’nin politikaları bu noktada ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Çifte katmerli seçim dönemi atlatacağız, biz buna inanıyoruz diyen Özmen, “Bu seçim bir yerel seçim, 2014 yılında yapılan yerel seçimin etkilerini kafamızdan çıkartmamız gerekiyor, niçin çıkarmamız gerekiyor. 2002 yılında AK Parti Aydın’da yüzde 18 oyla üçüncü parti olmuştu, o tarihte 8 milletvekili çıkarıyordu. Doğruyol ile MHP’nin barajı geçememesi milletvekilin 4’ünü biz, 4’ünü CHP aldı. 2007 yılında yapılan seçimlerde de yüzde 29 oyla Aydın’da birinci parti olduk. Barajı geçen parti MHP olunca milletvekili sayımız 3’e düştü. 2011 seçimlerinde oylarımız yüzde 37’ye yükseldi. Bu şunu gösteriyor eğer biz ciddi bir şekilde çalışırsak, adaylarımızla beraber karargâhlarımızın bize verdiği planlar çerçevesinde ilçe başkanlarımızın planları doğrultusunda çalışırsak 7 Haziran’da bunu açık yüreklilikle söylemek, inanarak söylüyorum yüzde 41-42 oyla birinci oluruz. Biz buna yürekten inanıyoruz, süreç bunu gösteriyor. 2011 Seçimlerinde Aydın siyasetinde bir talihsizlik yaşadık. Aydın aslında sağın kalesidir, Aydın asla sol değildir. 2011 seçimlerinde CHP Genel Başkanı değişikliği yaşamıştı, bu genel başkan değişikliğiyle beraber bir umut doğmuştur. Aydın’da 35 civarında aday adayları vardı. Ama baktılar ki geçen 4 yıllık süreçte aynı tas aynı hamam değişen hiçbir şey yok CHP’de. Bu gün aday adayı sayısı CHP’de yarı yarıya düştü, 18 adayları var. Belki de Aydın siyaset tarihinde bir ilk olacak benim bildiğim, 55 tane aday adayımızla seçim sürecine girdik. 55 aday adayımızın 7 tanesi engelli kardeşimiz, 15 tanesi bayandır. Çok ciddi bir tablo ile seçmenimizin karşısına çıktık ve Genel Merkezimizin eline Aydın’ı gerçekten temsil edecek güzel ve geniş bir yelpaze ile aday adaylarımızı sunduk. 1 Mart’ta temayül yoklamasını yaptık, %73 bir katılım sağladık. Aydın’da seçim seyrini değiştirecek bir iş yaptık. Bizler kalan 70 günlük süreçte yine sizleri ziyaret edeceğiz ama esas iş burada mahalle başkanımıza ve mahalle yönetimlerimize düşüyor. Bizim burada gözümüz, kulağımız, temsilcimiz sizlersiniz. Sizler burada AK Parti’ye sahip çıkacaksınız, bizde vekillerimizle beraber Aydın ve Ankara’da sahip çıkacağız. Siyaset, biz teşkilatçı insanız, temelden tavana doğru gider. Aydın’da seçim seyrini değiştirecek Betmoon bir iş yaptık. Siz burada dik duracaksınız AK Parti’ye sahip çıkacaksınız ve bizleri de hareketlendireceksiniz. Bizler de Ankara’yı hareketlendireceğiz, işin esası budur” dedi.

30 Mart’ta sandıkta başaramadıkları işi 10 Ağustos’ta deviremedikleri Cumhurbaşkanımızı bir takım uyduruk, yolsuzluk, darbe hikayeleri ile indirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özmen, “ Bunların hiç birinde başarılı olamadılar. Durmadılar memlekette kardeş kavgası çıkarmaya çalıştılar, Sadece Doğu, Güneydoğu değil Ege’yi de ateşe atmaya çalıştılar. Çözüm sürecini akabete uğratmaya çalıştılar, maalesef bunlarda da başarılı olamadılar. Milletimiz basireti ile veraseti ile kalp gözünü açtı ve bizi nereye sürüklemek istediklerini gördü ve bu olaylara da dur dedi. AK Parti bu kadar badireyi atlata atlata bir siyaset hareketi halinde. 30 Mart seçiminden sonra biz sadece salt bir siyasi parti olmaktan çıktık. AK Parti bundan sonra artık dikta partisi de değil haki parti konumunda. Haki parti şu demek uzun yıllar bir ülkede iktidarın değişmemesi her seçimde aynı partinin iktidara gelmesi, bu partinin kendi içinde kendini yenileyerek hem programlarını hem de kadrosunu yenileyerek uzun dönemler boyunca ülkede iktidarı yürütmesi demektir. AK Parti bu noktaya gelmiştir. Son iki seçimde üzücü tablo ile karşılaştık, Türkiye haritası açıldığında Edirne’den başlıyor, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’ya kadar kırmızı gidiyor ve geri kalan yerler sarı, üzülüyoruz değil mi? İnşallah Aydın’ı sarıya boyayacağız, sıcak denizlere giden ilk adımını da atmış olacağız” diyerek sözlerini bitirdi.













Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472