banner488

Milletvekili Savaş; “Sizden Çine Milliyetçiliğini Bekliyorum”

Milletvekili Savaş; “Sizden Çine Milliyetçiliğini Bekliyorum”
banner496
16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Çine’ye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, muhtarlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Pazarcı esnafını ziyaret ederek, akşamda Mutaflar Mahallesi halkıyla beraber olan Savaş, ““Benim milletim tehdit ve yıldırmalar boyun eğmez” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Çine İlçe Teşkilatının programına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili muhtarlarla Çine Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen toplantıda Savaş’a, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri eşlik etti. Pazar esnafı ziyaretinde vatandaşlardan ‘Evet’ oyu istedi. Çine'de Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’i ve Eysim Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir ve çalışanlarını ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ile ilgili görüşen Savaş, Kaltun Madenciliğe ve Eysim Madenciliğe çalışmalarında başarılar diledi. Mutaflar Mahallesi’nde vatandaşlara referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Savaş, “Sizleri tehdit eden zihniyete mahkum etmeyeceğiz” dedi.

 “Aba Altından Sopa Gösteriyorlar”

Muhtarlara seçilmiş kişi olduklarını hatırlatan AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “16 Nisan’ı atlatalım, önümüzde verimli bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Belediyelerin mahallelerde yapamadığı hizmetleri, Valilik kanalıyla bundan sonra yapacağız. Yerelde ilçe belediyesi bunu bir tehdit unsuru olarak kullanıyor, ‘Şu mahalleden şu sonuç çıkmazsa iki yıl boyunca bizden hizmet alamazsınız’ denildiğini duyuyoruz. Bazı yerlerde seçim yatırımı gibi son 15 gün, yapılmayan yollara beton, parke taşı döşeme gibi atraksiyonlar yapılıyor. Bizim derdimiz sizleri, belediyelere mahkum etmemek. Bu sistemi mutlaka devreye sokmamız gerekiyor. Alternatifiniz olması gerekiyor. Önceden Özel İdare vardı, kapanınca tek belediyelere kalmış. Belediyeler tehdit unsuru göstermeye devam ederlerse bunun takipçisi olacağız. 2019’da herkes hesabını verecek. Hayır seçeneğinde kimler sevinecek içeriğine bakmamız gerekiyor. Sizler seçilmiş insanlarsınız, kimsenin sizleri tehdit etmesine izin vermeyin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Benimle, muhtar arasında hiçbir fark yok’ diyor. Dik durmamız gerekiyor. Bizler referandumdan sonra hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Biz doğruları anlatalım, milletimiz karar versin. Referanduma kadar doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Savaş, “Çine’de 2017 yılında yatırımlar hızlanıyor”

Üretimle, istihdamla ilgili kendine yeten bir Çine, ürettiğini işleyen, işlediğini satabilen, ticari yaşamın canlı olduğu bir Çine hayal ettiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “İki yıl sonra Çine’yi tanıyamayacaksınız, göç vermek yerine göç almamız gerekli. Çine’ye hareketlilik getirmemiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu yıl Çine’ye Doğalgazı getiriyoruz, kazma vuruluyor. Çok güzel, Çinelilere yakışır bir Hükümet Konağının bu yıl içerisinde inşaatı başlayacak. TOKİ için yazışmalarımız Başbakanlığımızda, onayını bekliyoruz. Kapasitesi en az bin kişilik bir cezaevi için görüşmelerimiz devam ediyor. Burada 250 infaz memuru istihdam edecek, idari memuru, ziyaretçileri sayesinde Çine’mize bir haraketlilik sağlanmış olacak. Aydın- Çine Demiryolu ihtiyacı fazlası ile ön plana çıktı. Bunu hallettiğimiz zaman bunun bağlantısı Aydın- Çine ve Güllük Limanına kadar ulaşılmış olacak. Bunu başardığımız an Çine Organize Sanayi Bölgesinde kimse yer bulmayacak. İstihdam, üretim, canlılık, hareketlilik o zaman başlayacak. Çine Yüksek Meslek Okulu’nda ilave derslik sayısı 8’den 12 çıkarıldı. Üniversite de ilave bölümler açacak. Devlet Hastanemizde diyaliz ünitesini, hayırsever Kaltun Maden Şirketi Başkanı Yüksel Tuncer’in yardımlarıyla yapımı devam ediyor. Fen Lisesini Çine’mize getiriyoruz. Sadece Çine, merkez olarak değil mahalleleriyle bir bütün, onların sorunları bize aktarıldığı zaman elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Efeler diyarını, gölet diyarı haline getirdik. Cumalı Mahalle Kavşağı’nın ihalesi bitti, en kısa sürede başlayacak” dedi.

“Ülkenin Kaderini Oylayacağız, Çine’de Gereğini Yapacak”

Biz hizmetlerimizi oy karşılığında yapmıyoruz diyen Savaş, “16 Nisan Mustafa Savaş’ın meselesi değil, biz bunları yapıyoruz sizden de oy istiyoruz değil. Normal bir seçim değil, milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Ülkenin kaderini oylayacağız. Tarihi bir karar vereceğiz, sizlerin bu tarihi kararda gereğini yapacağınıza inancım tam.  Ülkemizin birliğini, beraberliğini, dirliğini, istikbalini, istikrarını etkileyecek. Bu güne kadar milletimizi yanıltmadık, milletimizde bizi yanıltmadı. Milletimize yalan söylemedik, kandırmadık, yapamayacağımız hiç bir şeyin sözünü vermedik. Ne söylediysek yaptık. Ben inanıyorum ki hem Aydın hem Çine gereğini yapacak” ifadelerini kullandı.

“Aydın’da Çıkacak Sonuç Tüm Türkiye’de Konuşulacak”

Savaş, ”Her taraftan bir saldırı var, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ekonomimize, toprak bütünlüğümüze, dış politikadan saldırı var. Bunların üstesinden gelebilmek için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Güçlüyüz ama 16 Nisan’da daha da güçlenerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Almanya’nın, Hollanda’nın, Avusturya’nın, hayır cephesinde olanların hangileri FETÖ, DEAŞ, PKK takdir sizin. Ben sizden, Çine Milliyetçiliğini bekliyorum. Çine’de güzel bir evet oyu çıkardığımızda, 2019’da il ve ilçe belediye başkanlıkları için işaret fişeği olacak. Türkiye genelinde evet’le ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Aydın’da çıkacak sonuç tüm Türkiye’de konuşulacak. 18 maddelik değişikliğin özü üç hususta toplanıyor; istikrarı kalıcı hale getirip bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak birinci temel hedefimiz. İki başlılıktan kurtulmak ve vesayet zihniyetinin bir daha ortaya çıkmaması. Milli iradenin önündeki engelleri kaldırmak. Seçimlerde iki tane sandık gelecek 600 tane milletvekili seçilecek ve Cumhurbaşkanı seçilecek. 5 Yıl boyunca ülkeyi kimin yöneteceği belli olacak. Meclis asli görevini yapacak, kanun çıkartacak. ‘Cumhurbaşkanı tek adam olacak’ diyenler var. Bugün Cumhurbaşkanı çok yetkili ama bir şeylerden sorumlu değil. Biz hem yetkili hem de sorumlu hale getiriyoruz. Yaptığı bütün iş ve işlemlerden dolayı cezaiyi kavuşturma, soruşturma yapılabilme durumuna getirdik. Sadece şu anda Cumhurbaşkanı vatana ihanetten dolayı yargılanabiliyor. 16 Nisan’dan sonra yapmış olduğu, yapacağı tüm işlemlerden dolayı ve birde siyasi sorumluluk getiriyoruz. Bu sorunları çözmek için değişiklikleri getiriyoruz.”

“Genel Başkanlık Meslek Olmaktan Çıkacak”

Hayır cephesinin rahatı bozulacak, huzuru kaçacak, konforu gidiyor elinden diyen Savaş, “İktidar olabilmek için bundan sonra proje geliştireceksin, kafa yoracaksın, millet için dertleneceksin, milletin önüne hedef koyacaksın, milletin değerlerine, inançlarına saygı göstereceksin. Milleti kucaklamak zorunda kalacaksın. Genel Başkanlık meslek olmaktan çıkacak. 16 Nisan’dan sonra siyasette kalite artacak, uzlaşma, hoşgörü gelişecek. Hükümet mi olmak istiyorsun, vatandaş seni sandıktan çıkartacak, yüzde 50 artı 1’i alan kimse hükümeti yönetecek. Beğenmedi mi? Vatandaş bir daha sandıktan seni seçmeyecek.  En fazla 10 yıl, ömür boyu değil.

“Hayır’ın İçi Boş”

Savaş, “Yalanla dolanla milletin kafası karıştırılıyor. ‘Muhtarlıkları bile elinizden alacakmışız’ Kılıçdaroğlu öyle söyledi biliyorsunuz. Bu kadar yalan olabilir mi? Hayır’ın içi boş olduğu için, içini yalanla doldurmaya çalışıyorlar. Restoranları kapatacakmışız. Bugüne kadar hangi lokantayı kapatmışız? Hep korkuyla, endişeyle algı yönetimiyle insanların kafası karıştırıldı. Bu güne kadar ayrıştırma ve ötekileştirme oldu mu? Benim milletim bunlara kanmayacak. Evet’le ilgili bir tereddüdümüz yok zaten. Ülke de, kararda sizin. Evlatlarımıza daha iyi Türkiye bırakma meselesi. vatan, bayrak, beka meselesi. 18 Maddelik ham kanun var ya meclisten çıkan açın okuyun. Rejimle ilgili bir şey var mı? Ülkenin bölünmez bütünlüğüyle ilgili bir husus var mı? Bu söylenen yalanlarla ilgili bir husus var mı? Her şey ortada, çok net.

“Bu Çirkin Bir Politika”

Mutaflar Mahallesi’nde gölet konusunu halledeceğine söz veren Milletvekili Savaş, teminat olarak da kendini gösterdi. Savaş, “Biraz kafalar karışmış, ama kafanız karışmasın tereddüt yok, bu gölet buraya yapılacak. ‘Mahallede 650’den aşağı bir hayır çıkarsa kanalizasyonla ilgili makinaları belediye çekecekmiş’ diye duyduk. Burada tehdit var, yıldırma var. Çekerse çeksinler sizin o kanalizasyonunuzu devlet yapar, hükümet yapar. Benim milletim tehditlere boyun eğmez, budan sonra da eğmez. Bu çirkin bir politika. Onlar yapmazsa biz yapacağız.  Mahallemizin bir başka sorunu halı saha yarım kalmış, onu da tehdit olarak öne sürüyorlarmış, onu da yapmazlarsa bu kardeşiniz buraya halı sahayı yaptıracak ve tamamlatacak. Her zaman yanınızdayım. Gücümüz yettiğince sonuna kadar sorunlarınızı çözmek için varız. Ürettiğiniz çiçeklerin satış oranlarının artması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanıyla konuştum, muhtarımızı arayarak irtibata geçecekler. Başka Büyükşehir Belediye Başkanlarını ve Karayolları Bölge Müdürlüğünü de arayacağım sizleri o tehdit eden zihniyete mahkum etmeyeceğiz” dedi. 




























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472