banner488

Milletvekili Baydar, “Avaz avaz bağırmalarını anlamıyorum"

Milletvekili Baydar, “Avaz avaz bağırmalarını anlamıyorum"
banner496
NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıl Genel Kurulu’nda NATO Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Çine İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

CHP Çine İlçe Teşkilat Binası’nda Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, CHP Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkut ve partililer karşıladı.

Aydın İl Örgütüne ve Çineli Partililere hediye etti

NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıl Genel Kurulu’nda NATO Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcılığı'na seçilen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar üstlenmiş olduğu görevi,  Aydın İl Örgütüne ve Çineli partililere hediye ettiğini söyledi.

NATO’da üstlendiği görevi ile ilgili açıklama yapan vekil Baydar, “NATO’da 28 ülke var, 238 milletvekilinden oluşan bir parlamenter birliğin 7 kişilik karar merciinde bende yer alıyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış İşleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüştüm, üstlenmiş olduğum görevde başarılı olabilmem için yardımcı olacaklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de görüşeceğim. AK Partili vekillere rağmen NATO’da bana verilen görevi seçim ile aldık. Cumhurbaşkanı'mızın, ‘Vermezsen verme, gelmezsen gelme’ gibi söylemleri Avrupa’da karşılık görmüyor, bu dış politika dili değil. İç politikaya yapılmış bir üslup olarak algılıyorum. Avrupalıların 53 yıldır bizi kapıda bekletmeleri hakikaten kabul edilebilir bir durum değildir. Nezaketsiz buluyorum, ikicilik bir tavırdır. Başkasına başka, bize başka davranmayı uygun görmüyorum. Türkiye’nin sabrının kalmadığını, bir an önce karar vermelerinin doğru olacağını söylemek farklı bir şey, 'Seni tanımıyorum' demek farklı bir şey. Ben üslubumuza dikkat etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ben NATO görevine seçilirken, Avrupalılar bize oy verdi. Demek ki bizim anlayışımızdaki insanlar Türkiye’yi yönetmiş olsa Avrupa ve dış dünya ile ilişkilerimiz çok daha iyi olacak. CHP iktidar olursa bir yıl içinde Avrupa’ya gireriz” şeklinde konuştu.

“Türkiye kendi hava savunma sistemini kurmalı”

Türkiye’nin bir an öce kendi hava savunma sistemini geliştirmesi gerektiğini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “''Suriye’yi, Irak’ı yok sayamayız, göz ardı etmemiz mümkün değil. Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulmasını istemiyoruz. Ancak, bu denli komşularımızın iç işlerine burnumuzu sokmamamız gerekiyor. Suriye’de muhalifleri destekledik, devlet gücü zayıfladı ve dünyanın terör örgütü olarak nitelendirdiği DEAŞ ülkenin orta göbeğini işgal etti. Biz CHP olarak yurtta barış, dünyada barış diyoruz. Bugün Kilis'e bombalar düşüyor, IŞID bomba atıyor. Bizim hava Savunma sistemimiz yok,  Ruslar, Suriye’ye hava savunma sistemini kurmuşlar, en ufak bir sinek uçsa hemen düşürüyorlar. Ama biz bunu yapamıyoruz. Bunun için bizim bir an önce hava savunma sistemimizi yapmamız lazım. Bunu da kendimiz geliştirip yapmalıyız. Türkiye toprak bütünlüğünü yok biz Lozan’da yanlış yapıldı,  'Musul ve Kerkük’e gireceğiz' derken Suriye’de 18 şehit verdik. Rus uçağının düşürüldüğü gün bir yıl sonra 5 tane şehit verdik. Böyle bir düşmanlığı, böyle bir kavgaya ne gerek var. Dış politikamızı gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye için Suriye önemli bir ihracat alanıydı.

“Biz terörle yapılan mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz”

Türkiye’nin can yakıcı sorunlarından biri olan terör konusunda vekil Baydar, “Terör, Türkiye’nin oldukça hem parasını harcamasına neden oluyor, hem de o kadar gencimizin şehit olmasına neden oldu, bunların ötesinde de ciddi bir zaman kaybına neden oldu. Bunların mutlaka değerlendirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önce 2002 yılında bunlar iktidara geldiklerinde hiçbir şey yoktu. Terör neredeyse bitme noktasındaydı. Bunlar açılım dedikleri anda itibaren biz Cumhuriyet Halk partisi olarak ‘Terörle pazarlık olmaz, müzakere olmaz, terörle mücadele edersin adam silahları bırakır ondan sonra siyasi olarak değerlendirirsin’ dedik. Ne yaptılar Habur’ da mahkeme kurdular, OSLO görüşmeleri yapıldı, KCK yapılanması şehir içerisinde tamamen örgütlenmesine sebep oldular. Dağdaki terörün şehre inmesine neden oldular. Türkiye Cumhuriyeti kararını verdi ondan sonra ciddi bir mücadele başladı. Sadece Nusaybin’i temizlemek için 70 gencimizi şehit olarak verdik. Sur’ da bundan daha fazlası yazık günah değil mi? Buraya bu kadar fazla silah koyması, yerleşmesi yapılırken sen neredeydin? Yolluk yevmiyeyle tatilde miydin?  Özellikle 7 Haziran’dan sonra o bölgenin destek olmadığını gördükten sonra, devletin politikalarına dönmeye çalıştı hükümet ve ciddi bir mücadele yaptı.  Biz terörle yapılan mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ama ondan sonra bölge gittiğimiz zaman, geçen gün Mardin’deydim bölge insanı PKK’dan nefret ediyor HDP’ den nefret eder duruma gelmiş.  300 bin insanımız oralardan batıya doğru göç etmiş. Bu insanlar nasıl dönecek ciddi bir güvenlik sıkıntısı var. Oradaki halk PKK’nın defolup gitmesini, ‘HDP’ ye de 80 milletvekili verdik sana, belediyeleri verdik, sen Türkiye’de bu işi siyasi olarak çözecekken ne yaptın PKK’nın savunuculuğunu yaptın onlara silahlarını bıraktırıp sınır dışına göndermen gerekirken ona yataklık yaptın bir daha sana oy yok’ diyor.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin o bölgede tam siyaset yapacağı zaman, silaha, şiddete, teröre karşı olan bölge insanının kucaklanacağı zaman. Türkiye Cumhuriyeti’nin şemsiyesi altında herkese yer var. Bizim kardeşimizsiniz diyerek hepsini kucaklayarak o bölgede siyaset yapılacak zaman. AKP bundan rahatsız oldu. Çünkü bizim bölge insanını kucakladığımızdan, oradan oy almaya başlayacağımız andan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yolu gözükecek, bunu gördükleri için aleyhte propaganda yapmaya başlayacaklar. Yapsınlar bizim abdestimizden bir şüphemiz yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran devletiz.

“FETÖ’nün esas düşmanı Atatürk Cumhuriyeti’dir”

FETÖ darbesi ile son olarak bilgiler veren milletvekili Baydar, “Sanıyor musunuz ki AKP’ye yapıldı FETÖ darbesi. FETÖ darbesinin esas yapıldığı yer daha doğrusu FETÖ’nün esas düşmanı Atatürk Cumhuriyeti’dir. Onun yıkmak istediği, ortadan kaldırmak istediği proje bizim projemizdir. Bizim projemizi ortadan kaldırıp bir din devleti koymak üzere hayata geçiriyorlardı. Ama Allah’a şükür ki vatandaşın gayreti ile ortadan kaldırıldı ama bizim hala darbe ile ilgili şüphelerimiz var. Anlayabilmiş değiliz MİT Müsteşarı saat 4’de öğrenmiş, saat 8’e kadar Sayın Cumhurbaşkanının haberi olmamış, bu dört saatlik sürede neler olduğu konusunda hala karanlık şüphelerimiz var. Sayın Abdullah Gül ve Sayın Ahmet Davutoğlu gece 2’ye kadar bekleyip, ondan sonra avaz avaz bağırmalarını ben anlayabilmiş değilim. Madem darbeye karşısınız niye beklediniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan sonraki süreçte de bütün elindeki her türlü gücü, her türlü nitelikteki insanı sahaya sürme zamanı gelmiştir. Hiç kimsenin kenarda durma zamanı değildir. Önümüzde bir referandum süreci var el ele tutuşup, el birliği ile bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum.







 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 14:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472