banner488

Çine MYO’DA KAN BAĞIŞI

Çine MYO’DA KAN BAĞIŞI
banner496
Çine Meslek Yüksekokulu’nda(MYO) Kızılay tarafından düzenlenen geleneksel kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

Çine Meslek Yüksekokulu, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına yılda 2 kez kan bağışı yaparak geleneksel hale getirdi. Sabah saat 10.00’ dan, 17.00’e kadar süren kan bağışı kampanyasına gönüllü öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kan bağış kampanyalarını geleneksel hale getirdiklerini söyleyen MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Kemali Özuğur, “Çine MYO olarak 4 yıldır düzenli olarak yılda iki kez kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Kızılay’a hem destek oluyoruz hem de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okulda her dönem gerçekleşen Kızılay’ın kan bağışı kampanyası sayesinde hem öğrencilerin kan bağışı konusunda duyarlılıkları gelişiyor hem de gönüllülerden kan bağışı toplanıyor. Öğrencilerimiz kan bağışına gerçekten de çok duyarlı. Destek veren öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Kan bir gün herkese lazım olacaktır” dedi.

Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Halit Kılıç Gedik, “Çine Meslek Yüksek Okulunda gönüllü öğrencilerimiz ve hocalarımızın destekleri ile her geçen gün daha fazla sayıda öğrencilerimize kan bağışı hakkında duyurularımızı yapıyoruz ve bilgilendiriyoruz. Okulumuz öğrencileri her sene iki dönem olmak üzere kan bağışı kampanyamıza katılıyor. Bizi en çok sevindiren öğrencilerimizin bu konuya sahip çıkmaları ve kan bağışında bulunmaları bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kan acil değil sürekli ihtiyaç diyen Kızılay Doktoru Kadir Sarı, “Kan vermek insan sağlığı açısından önemli. Hastanelerdeki hastalarımız, sürekli kan bekleyenleri var. Kızılay’ımızın bir sloganı var. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ diye. Bunlardan dolayı sürekli ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Vatandaşlarımızın kan vermekten korkularının olmamasını istiyoruz çünkü sonuçta o sizin canınızı acıtacak olan küçücük bir iğne ama sonrasında sizden yardım bekleyen insanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum. Bir insanın hayatının kurtarmanın mutluluklarını yaşamalarını istiyorum. Herkesten isteğim, sağlıklı kalabilmeleri için düzenli olarak her üç ayda bir hem hastalara yardım hem de kendi sağlıkları için kan bağışlamalarını istiyorum. Aydın’ın genelinde kan bağışı yapan ilçelerin başında Çine gelmektedir.  Her ay düzenli olarak kan bağışı yaptığımız Çine’de ekiplerimiz her bağışta yaklaşık 100 civarında kişiden kan alındığını biliyoruz. Çine’de, okullarda öğrenci ve öğretmenler hem de vatandaşlarda duyarlılık gösteriyorlar. Çine Meslek Yüksek Okulu 4 senedir kan bağışı yapılıyor. Ben buradan hem okulumuz öğretim görevlilerine, öğrencilere ve Çine halkına hastalarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 02:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472