banner488

MHP, kurultay öncesi son kez toplandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu, genel kurul öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında son kez toplandı.

MHP, kurultay öncesi son kez toplandı

Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın 4 Kasım 2012 günü yapılması resmi olarak kararlaştırılırken, toplantıda parti ve ülke gündemiyle ilgili konular da ele alındı.

Parti genel merkezinden toplantı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın büyük bir coşku ile yapılacağını bildirdi. Bahçeli, kurultayda istikrarlı, gelişmiş, kalkınmış ve güçlü Türkiye'nin şifrelerinin açıklanacağını kaydetti.

'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini söyledi' diyen Bahçeli, buna karşın İstanbul Milletvekili Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadele edenlerin hapse mahkum edildiğini öne sürdü. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kısa kararın gerekçesinin Pashacasino de bir an önce açıklanması gerektiğini dile getiren Bahçeli, 'Temyiz aşamasında değerli hukukçulardan oluşan Yargıtay tahammül edilemez noktaya ulaşan haksızlığı mutlaka düzeltmelidir. Türkiye'nin bölünme ve parçalanma emarelerini haddinden fazla yaşadığı bugünkü ortamda, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hüküm sürmeyeceği gösterilmelidir.' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 'Türkiye Birleşik Devletleri' adıyla gündeme taşıdığı önerisinin tehlikeli olduğunu vurgulayan Bahçeli, Sarıgül'ün yıkımda rol kapmak maksadıyla malum mihraklara şirinliğe kalkıştığını kaydetti. Bölücü terörün belinin kırılması için hala sınır ötesi terörist kampların imha edilemediğini vurgulayan Bahçeli, 'Bir gece Kandil'de görünmek ve Kandil'in bağrına şerefli Türk bayrağını dikmek için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Terörle mücadeleye direnen diyalogcu taifesi ayıklanmalı, müzakereyle bir yere varılamayacağı anlaşılmalı, yeni Oslo girişimlerinin ağır sonuçlara neden olacağı bilinmeli ve yıkım koordinatörü başbakan yardımcısı görevinden azledilmelidir.' şeklinde konuştu.

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'ni hafife alarak ihmal edenlerin Türkiye'nin alternatifsiz ve çaresiz olmadığını göreceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472