banner488

Cengiz İnce, “ÇİNE' de Ne Yapılmak İsteniyor?”

Cengiz İnce, “ÇİNE' de Ne Yapılmak İsteniyor?”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Cengiz İnce, iktidar partisi AK Partiyi eleştirerek İYİ Parti olarak her zaman daha iyi yapılan yatımların yanında olduklarını söyledi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Cengiz İnce, iktidar partisi AK Parti’yi eleştirerek, Çine’nin eski yıllardaki gibi üretip, alın teriyle kazanç sağlamasını, sadaka değil, alın terinin karşılığını görmek istediklerini belirtti. İnce, Çine’de yapılacak olan yeni Hastane ve Cezaevinin yer seçiminin yanlış yapıldığını ifade etti.

“Yer seçimi tamamen yanlıştır”

Hastane ve cezaevi ile ilgili yapılan yanlışlıkları eleştiren İnce, “İYİ Parti olarak her zaman daha iyi yapılan yatımların yanındayız. AKP hükümeti cumhuriyet kurulduktan günümüze kadar yapılan yatırımları satıp, yerine hiç bir fabrika kurmayı düşünmemiştir. Yol, köprü, tünel, hapishane ve hastane yapmış, bunlarda aile veya yandaş kayırmacılığı ön plana çıkarmıştır. Çine' de hapishane ve hastane yapmayı uygun bulmuşlar fakat yer seçimleri ise tamamen yanlıştır. Hastanenin şu andaki yerinde kalması daha uygundur. Hastane yapılacaksa ve yeri küçük geliyorsa, Çine Lisesi hemen yanında. Hastane ile Çine Lisesi arazisini birleştirmek için izin alacakları bir kurum mu var? Yaparlar, niye yaptın diyecek bir kurum şu andaki sistemde mevcut değil. Eğer biz eski yerlerden sıkıldık, yeni bir yere hastane ve hapishane yapmak istiyoruz diyorsanız, Karahayıt Mahallesi altındaki araziler daha uygundur” dedi.

“Üretim azaldı, İhtiyaçlar ithal ürünlerle karşılanıyor”

Tarım ve hayvancılıkta yapılar yanlışlıklar çiftçiyi bitirme noktasına getirdi diyen İnce sözlerine şu şekilde devam etti: “Çine AKP İlçe Başkanı, daha önceki hükümetler zamanında Çine de tütün, pamuk, meyve ve sebzenin üretildiğini biliyorlar mı acaba? Bu hükümet zamanında köylerde; Köyde oturanlar ve Köyde oturup çalışanlar olmak üzere iki sınıf oluşturuldu. Köyde oturanların (çalışmayanlar) devlet tarafından tüm ihtiyaçları giderilir ve mevcut hükümete oylarını verirler. İkinci grup ise tarım ve hayvancılıkta çalışacak işçi bulmakta zorluk çekerler. İşçi açıklarını şu anda Suriyelilerle gidermeye çalışıyorlar. AKP döneminde tarım ve hayvancılığın vardığı nokta, üretmediğini ithal ederek karşılama noktasındadır. Tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlışlar nedeniyle üretim azalmış, ihtiyaçlarımızı ithal ürünlerle karşılama noktasına getirilmişiz. Çine’miz eski yıllardaki gibi üretip, alın teriyle kazanmak istiyor. Sadaka değil, alın terinin karşılığını görmek istiyoruz. Bunları da yapacak olan mevcut hükümet değil, gelecek olan İYİ Partidir” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472