banner488

Baydar’dan Bakan Avcı’ya Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na okullardaki nöbet yönetmeliğine ilişkin soru önergesi verdi.

Baydar’dan Bakan Avcı’ya Soru Önergesi
 Baydar önergesinde  “Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürürlüğe sokulan, öğretmenlerin okullarda nöbetçilik yapmalarının önünü açan yönetmelik, birçok öğretmeni mağdur etmektedir. Ayrıca bu husustaki tüm inisiyatifin okul müdürüne ve okul yönetimine bırakılmış olması da, öğretmenlerimizin çeşitli keyfi uygulamalar ve baskılarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Bu türden uygulama ve yönetmelikler, zaten; ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar ve baskılar yaşayan öğretmenlerimizin omzuna adeta yeni yükler eklemektedir.

Buna dair şikayetlerini dile getiren öğretmenler, nöbetçilik adı altında; “koridor bekçiliği, dış kapı teşrifatçılığı, sağlık görevliliği, güvenlik görevliliği, temizlik denetçiliği” vb. gibi uzmanlık alanı ve görevi olmayan angaryalar ile meşgul edilmektedir.

Çocuklarımızın eğitimiyle meşgul olması gereken ve uzmanlık alanı ve görevi bu olan öğretmenlerimizin, bu türden angaryalarla meşgul ve mağdur edilmesi, kaliteli bir eğitim düzeninin kurulması önünde de engeldir.

Bu bağlamda;

Öğretmenlerimizin varlık nedeni olan; “çocuklarımıza eğitim vermek” dışındaki angarya işlere zorlanması, etik dışı bir tutum değil midir?

Öğretmenlerimizin bu alanda daha fazla mağdur edilmemesi açısından, adı geçen yönetmeliğin kaldırılması uygun değil midir?

Şayet bu yapılamıyorsa; nöbetçiliğin, en azından öğretmenin kendi inisiyatifine bırakılarak, isteğe bağlı bir içeriğe kavuşturulması daha doğru bir uygulama olmaz mı?

Her fırsatta gereği olmadığı halde, birçok alana yeni kadrolar açan Hükümetiniz ve Bakanlığınız, okullarda nöbetçilik adı altında öğretmenlerin yapmaya zorlandığı işleri yerine getirmek için gerekli kadro kontenjanı açmayı düşünüyor mu?” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 01:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472