banner488

AK Partili Başkan Tosun, “YİKOB’tan Çine’ye Yol Hamlesi”

AK Partili Başkan Tosun, “YİKOB’tan Çine’ye Yol Hamlesi”
banner496

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Çine’de parke taşı döşeme işinde hamle yaptığını söyledi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Büyükşehir yasası ile 2014 Yerel seçimlerinden sonra Özel İdareler kapandığını ve Özel İdarenin yetkileri ve bütçeleri belediyelere devredildiğini hatırlatarak 2018 yılı Genel Seçimlerde verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. AK Parti verdiği sözü tutar diyen Başkan Tosun, “Belediyelerin yapamadığı hizmetler noktasında, biz geçen yıl Genel Seçimlerde arazi çalışmalarımızda belediyeler kırsal mahallelerde verecekleri hizmetlerde yetersiz kalırsa hükümet olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) kanalıyla yapılamayan hizmetleri yapacağız diye söz vermiştik. Sizleri sadece Belediyelere mahkum etmeyeceğiz ve yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzün neticesinde Belediyeler bir çok mahallede parke taş döşeme noktasında çok eksik kaldı, hizmet yapamadı. Sadece şimdi seçim dönemine girildi diye her tarafa kamyon kamyon parke taşı döktüler. Çok geç kalınmış ve sadece seçim yatırımı olarak vermesi gereken hizmeti yerini getirmeye çalışıyor. Tabi bunu vatandaşlarımız çok iyi görüyor ve değerlendiriyor. Bu yapılan çalışmanın seçim yatırımı olduğunu biliyor. Maalesef mahallelerimiz 4 yıl boyunca çamur deryası ve toz içerisinde yıllarını geçirdi” dedi.

YİKOB’tan, Çine’ye 1. Etapta 55 Bin Metrekare Parke Taşı

I.Etapta 14 Mahallede yol yapım çalışmaların başladığını belirten Başkan Tosun, “Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) kanalı ile 14 mahalleye toplamda 55 bin metrekare parke taş çıkarıldı 1. Etapta. Bunun devletimize maliyeti 1 milyon 500 bin lira olacak.1. Etap’ta, 55 bin metrekarelik parke taşı Çatak, Doğanyurt, Elderesi, Gökyaka, Kabataş, Kargı, Mutaflar, Sarnıç, Umurköy, Eskiçine, Alabayır, Ovacık, Kuruköy ve Camızağılı mahallerinde yapılan çalışmaların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı çalışmalar devam ediyor, bir kısmı da yerel seçimlere kadar yapılacak. 2. Etaba inşallah daha fazla mahalleler alınarak bu çalışmalar sürdürülecek. YİKOP, 2. Etap için muhtarlarımızdan Aydın Valilik aracılığıyla talepleri alındı. Biz vatandaşımızın elimizden geldiğince yanında olmaya çalıyoruz ve çalışacağız. Yerel seçime bir buçuk ay kaldı. Belediyeyi de alarak inşallah hem Büyükşehir Belediyesinin hem Çine Belediyesi hem de devletin gücüyle bu üçlüyü birleştirerek mahallelerimizde yapılmadık hiçbir şekilde hizmet bırakmamak arzusundayız. Vatandaşlarımızın ve kırsal mahallerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Bu sıkıntıları hızlı bir şekilde çözüme kovuşturacağımıza inanıyoruz. İnşallah Çine’yi güzel günler bekliyor” şeklinde ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472