banner488

AK Parti Teşkilatı, Karpuzlu’da Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti Teşkilatı, Karpuzlu’da Ziyaretlerde Bulundu
banner496
AK Parti Aydın İl ve Karpuzlu İlçe Teşkilatları,  Tekeler ve Yağşılar Mahallelerinde bir takım ziyaretlerde bulundu. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, 'Anayasa değişikliği teklifiyle Türkiye'de iki başlılık sona erecek. İstikrara yönelme noktasında çok önemli bir adım atılmış olacak' dedi.

Karpuzlu Tekeler ve Yağşılar Mahallesini ziyaret eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri mahalle kahvesinde vatandaşlarla buluşarak, sohbet etme imkanı buldular.

Tekeler ve Yağşılar Referandumda ‘Evet’

AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, Karpuzlu’da Tekeler ve Yağşılar Mahallelerinde halkın Referandumda ‘Evet’ diyerek, ülkenin geleceği için en sağlıklı kararı vereceğinden emin olduklarını söyledi.

15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye kritik badiler atlatmak durumunda kaldı, hala daha bu sürecin devam ettiğini vurgulayan AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı S. Taner Çakar, “Ülkemizin bütün terör örgütleriyle bir mücadelesi, savaşı var. Ülkemiz için 3. Kurtuluş Savaşı, 1.’si 1915 tarihinde, 2.’si 15 Temmuz olayı, 3.’sü de bütün terör örgütlerine karşı açılan mücadele ve savaş. Bu mücadelede inşallah alnımızın akıyla çıkacağız, Türkiye’nin önü açılacak ve dost mu düşman mı olduğu belli olmayan ülkelere karşı bizde tavrımızı bir kez daha gözden geçireceğiz. Gerçekten dost yüzümüze gülüp de Avrupa’da terörü destekleyen ülkelere karşı bizde bundan sonra tavrımızı farklı nokta da alıyoruz. Malum şimdi Cumhurbaşkanlığı Seçimi var, bununla ilgili süreç başlıyor. Bundan da Türkiye yüzünün akıyla, Türkiye’nin geleceği için, ileride daha büyük sıkıntılar görmemesi için. 7 Haziran’da bir seçim oldu genelinde, yüzde 41 oy almasına rağmen, ülkede en fazla oyu alan parti yönetemedi. Rejim bir sıkıntıya girdi. Avrupa da yüzde 36 ile ülkeyi yöneten partiler varken, Türkiye’de bir muhalefet partisi daha atlayarak veya atlatılarak sistem kilitlendi. Önümüzde yapılacak referandum ile ilgili en büyük faydalarından birisinin bu yönetim anlayışındaki netlik olacak olduğunu düşünüyorum. Bu sürçte bazı partiler kararlarını açıkladılar, ‘Biz Evet denilmesini istiyoruz’, Milliyetçi Hareket Partisi ‘Ülkenin geleceği için ne zaman bize ihtiyaç duyulursa, biz buradayız’ dedi ve evet şeklinde tavrını bildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP ‘bizim tavrımız hayır olacak dedi. Onların karalarını kendilerine bırakıyoruz. Bizler Kapruzlu’dan özellikle Tekeler ve Yağşılar’dan referandum da gereken desteği verecek olduğunuza inanıyoruz. Tekeler ve Yağşılar Mahallemiz ülkenin geleceği için en sağlıklı karar neyse onu vermiştir. Söylenenlere inanmayalım, halkımız neye evet dediğini bilecek bunları sizlere ilerdeki gülerde daha detaylı anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Devletinin İdare Şekli Cumhuriyettir”

Anayasa Değişikliği Teklifi ile ilgili çıkan bütün dedikodulara ve iftiralara kulak asmayın diyen AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, vatandaşlara Anayasa Değişikliğinde 18 madde olduğunu, esas amaç ülkedeki iki başlılığı kaldırıp, güçlü bir tek başlı hükümet sistemi tesis etmek istediklerini söyledi.

Ömer Özmen konuşmasına şöyle devam etti; “Hayır diyecek olanlar, vatandaşlarımıza ‘Türkiye’de rejim değişecek’ diyerek kafaları karıştırmaya çalışacaklar. Türkiye’de herhangi bir rejim değişikliği yok. Türkiye’nin rejimi 1923 yılında değiştirilmiş, Türkiye Devletinin idare şekli Cumhuriyettir. Anayasamızın ilk 4 maddesi kesinlikle değişmiyor. Bunlar kafanızı karıştırmak istiyor, bunlar dedikodu ve iftiralardan ibarettir. Anayasa değişikliği teklifimize göre bir kişi ancak iki dönem için Cumhurbaşkanlığı seçiliyor ve süresi beş, tek adamlık dedikleri Kuzey Kore’de, Küba’da olduğu gibi adam ölene kadar iktidarda kalıyor ve hiç seçim olmuyor. Olsa da açık oy gizli sayım oluyor, yüzde 95 yüzde 98 oy alıyor kim vardı böyle; Irak’ta Saddam, Libya'da Kaddafi vardı. Türkiye’de böyle bir şey mümkün değil. Ne bizim geleneklerimiz buna izin verir, nede idarecilerimiz böyle bir şey yaparlar. Bu gibi eleştirilere de kulak asmayın. Türkiye’deki yönetim sistemi ile ilgili Türkiye eyaletlere bölünecek gibi bir takım söylemler var, bununda niçin altı boş bunu dayandırdıkları madde; Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile idari yapılar kurulabilir, bakanlıklar tesis edilebilir şeklinde bir yetki veriyor Cumhurbaşkanı’na. Bunun hemen arkasında da kararnameyle mahalle idare kurulamaz diyor. Bunu özellikle görmezden geliyorlar. Bunların hepsi evet verecek olan seçmenin kafasını nasıl karıştırırız diye yola çıkmışlar. Böyle bir ihtimal olsa Milliyetçi Hareket Partisi buna destek verir mi? Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve Ülkücü camiaya teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Çünkü ülkenin sıkıştığı ve geçtiği bu zor dönemdeki davranış, göz önüne alındığında gerçekten elini taşın altına koyan bir yaklaşım. Anayasa Değişikliği teklifi ile Türkiye’de güçlü bir hükümet sistemi getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de ve Dünya da çok önemli gelişmeler var. Türkiye’nin bu gelişmelere ayak uydurabilmesi için hızlı karar alması gerekiyor. Hızlı karar almak içinde tek elden karar çıkması gerekiyor. Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletimizin tercihine sunacağız, Meclis zayıflamıyor, TBMM asli vazifesi olan yasa, kanun yapma dönemine geri dönüyor. TBMM’de halkın seçtiği milletvekilleri, halkın sıkıntıları gerçek manada bilerek kanun tekliflerini hazırlayacaklar, bu kanun tekliflerinin neticesinde de milletin ihtiyaçlarına uygun yasalar meclisten geçecek. Meclisi inşallah güçlendiriyoruz. Bu sistem uzlaşıyı da beraberinde getirecek. Bu Anayasa Değişikliği Teklifi milletin başını, alnını yere eğdirecek herhangi bir şey içermiyor. Kesinlikle illetimizin, ülkenin aleyhinde bir şey yok. Aleyhte olan dedikodulara kulak asmamanızı, araştırmanızı ve dinlemenizi istirham ediyoruz. Önümüzdeki sürecin inşallah hem ülkemiz hem de milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olacağına inanıyorum” dedi.










Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 04:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472