banner488

AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı Referanduma Hazır

AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı Referanduma Hazır
banner496
Aydın Ak Parti il ve Karpuzlu İlçe Teşkilatı, Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak için Karpuzlu AK Parti Binası’nda mahalle ve sandık başkanlarıyla toplantıda buluştu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti’nin Anayasa değişikliği teklifinin altıda yatan sebepleri açıklarken, AK Parti’nin kişi endeksli bir çalışma yapmadığına, tamamen ülkenin geleceği, milletin ve çocukların geleceğini için çalışmalar yapıldığını vurguladı.

“Rehavete Kapılmayınız”

AK Parti İlçe Başkanı Karpuzlu S. Taner Çakar, Nisan ayında yapılacak olan referandumda Karpuzlu ve mahallelerin de Evet oyu çıkacağı inandığını söyleyerek, herkesin vatan ve millet için daha sıkı çalışması gerektiği söyledi.

Nisan ayında yapılacak referandum sürecine 2 aydan az bir süre kaldı, rehavete kesenlikle kapılmamamız gerekiyor ve bütün oy kullanacak vatandaşlarımızı tek tek ulaşmamız gerekiyor diyen AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, “15 Temmuz sürecinde ülkemiz ciddi bir sıkıntıdan geçti, millet olarak ciddi bir mücadele verdik. Millet iradesinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez anlaşılmış oldu. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, gerek el altından teröre verilen destek, gerekse ülkemizi ekonomik olarak bir boyunduruk altına alma uğraşlarının ne kadar bariz bir şekilde oynandığını milletçe görüyoruz. Bunlara karşı da Allah’ın izniyle tek yürek, hep birlikte karşı geleceğiz ve başarılı olacağız. Referandum sürecinde de milletimiz gereken cevabı verecektir. Siyasi partilerin tercihleri belli olmaya başladı. Bizim çalışmalarımızdan bağımsız bir şekilde MHP’de Evet oyu verecek olduğunu açıkladı. MHP kendi çalışmalarını yapacak bizler AK Parti olarak kendi çalışmalarımızı yapacağız. Kimlerin Hayır oyunu vereceğini milletimiz gördü. CHP ve HDP’nin Hayır diyeceklerini ve neden Hayır diyeceklerini milletimiz gördü. Bilgi kirliliği ile Hayır oylarını artırmaya çalışacaklar, bunu başaramayacaklar. Bize düşen görev, her birey, her teşkilat mensubu arkadaş kendi sorumluluk alanında bu bilgi kirliliklerine izin vermeyeceğiz. Bunların birçoğu yalan üzerine hayır oylarını artırma çalışmaları içerisindeler. Bizim alnımız ak, milletimizi hiç yanıltacak hamlede bulunmadık. Broşürlerimiz Genel Merkez’de basılıyor, bunlarla halkımızın neden Evet denmesi konusunda bilgilendireceğiz.  Bu süreçte herkes, milletimiz için, çoluk ve çocuğumuzun geleceği için biraz daha sıkı çalışmayla geçecek. Bizlere verilen görevi layıkıyla yerine getireceğimizden eminim. Bizlere verilen görevle ülkemizin geleceğine bir tuğlada biz koymuş oluyoruz. Karpuzlu ve tüm mahallelerin de Evet oyunun çıkacağını inanıyoruz. İnşallah Aydın ve Türkiye’de de Evet oylarının çoğunlukta olduğunu göreceğiz. Türkiye’nin önü açılacak, daha güzel yarınlar bizi bekliyor. Sistemsel boşlukların tamamen ortadan kalkması için, ülkede çift başlılığın ortadan kalkması için Cumhurbaşkanlığının gelmesi gerekiyor.

“Referandum ’da milletimiz tarih yazacak”

Karpuzlu AK Parti Binası’nda partililer ile bir araya gelen İl Başkanı Ömer Özmen’e ilçe teşkilatı eşlik etti. Özmen faaliyetleri ile ilgili olarak, “Özellikle halk oylaması süresince sahada olacak olan ve sandıklara sahip çıkacak olan ve biz o ilçelerden, mahallelerden ayrıldıktan sonra vatandaşlarımızla beraber yüz yüze kalan arkadaşlarımız için bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. 17 İlçemiz de yaptığımız mahalle ve sandık başkanlarıyla toplantılarımız devam ediyor. Anayasa değişikliği neticesinde hedeflediğimiz 7 temel başlımız var” dedi.

Hedeflenen 7 temel başlığı Özmen şu şekilde açıkladı;

Kalıcı siyasi istik; Hedeflediğimiz Anayasa değişikliği beraber mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek, 5 yıl boyunca kesintisiz iktidar dönemli başlayacak. Hükümet kurulmama bir sorun olmayacak, güvenoyunu hükümete millet verecek.

Hızlı ve etkili icraat; Ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi bundan sonra Cumhurbaşkanlık sistemi olacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimize ulaşmamız daha da kolaylaşacak.

Güçlü yasama, güçlü icraat oluşu; Türkiye’deki vesayet sistemi tamamen tasvip edilecek, yasama ve yürütme yani hem meclisimiz, hem hükümetimiz yeni sistemde güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak, yönetimdeki çift başlılık sona erecek, hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti de millet seçecek ve 5 sene sonra denetleyecek.

Güvenli ve huzurlu bir Türkiye’nin inşası; Güçlü hükümet huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak, terörle mücadelede tek başına hükümet, Cumhurbaşkanlığı sistemi çok önemli bir güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkili şekilde işletilecek, terör Türkiye7nin gündeminden düşürülecek, güvenlik politikaları da hızlı ve etkin bir şekilde karar mekanizmaların önü açılacak, insanımız özgürlüklerini daha güvenli bir ortamda yaşayacaklar.  

Güçlü meclis, güçlü temsil; ‘Cumhurbaşkanlığının en çok eleştirilen noktalarından birisi TBMM zayıflayacağı yönünde idi. Böyle bir şey olmayacak.’ Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyecek. Kanun yapımında meclis iradesi hakim olacak.

Birlik ve uzlaşma; Cumhurbaşkanı yüzde eli birin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma bundan sonraki dönemde azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi hem Cumhurbaşkanı, hem de meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenilenme ihtimali krizleri kısa sürede aşma ihtimalini ortaya koyuyor. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak, siyasette daha sorumlu daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak.

Güçlü yönetim, güçlü Türkiye; Yeni bir dünya kuruluyor. Bölgemizde ve küresel ölçekte istikrara katkı sağalacağız Türkiye olarak. Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu’nda görüldüğü gibi Uluslararası işbirliği ve terörle mücadele imkanlarımız genişleyecek. Uluslararası sorunların çözümünde güçlü bir şekilde söz sahibi olacağız. Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek. Sorun çözen, bölgesinde hakim ülke olma hüviyetine ülkemiz en kısa sürede kavuşacak.

Biz kişi endeksli bir çalışma yapmıyoruz diyen Özmen, “Tamamen Türkiye’nin geleceğini, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini hedefleyen bir çalışmadır. AK Parti’nin Anayasa değişikliği teklifinde milletimize, ülkemize zarar verecek herhangi bir şey yok. İnanıyoruz ki bu millet referandum halk oylamasında bir kez daha tarih yazacak. Ülkemizin yüz yıllık kaderini belirleyecek bir neticeye imza atacak. Resmi referandum propaganda süreci başladığında vekiller ve teşkilat üyeleriyle, mahalle mahalle, kapı kapı, sokak sokak gezerek propaganda faaliyetlerini sürdüreceğiz, özellikle güçlü bir Türkiye, istikrarın devamı, güçlü bir yönetim, Türkiye’nin bölgede söz sahibi olması,  güçlü bir ekonomi modeli, terörün bir an önce bitmesi için vatandaşlardan evet demelerini isteyeceğiz” dedi.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472