banner488

AK Parti Milletvekili Savaş, “Sizlerden alacaklıyım”

AK Parti Milletvekili Savaş, “Sizlerden alacaklıyım”

Çine’de AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çalışmaları kapsamında vatandaşla buluştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çalışmaları kapsamında mahalle muhtarları toplantı yaparak pazar yerindeki esnafla selamlaştı. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Mustafa Savaş, 24 Haziran seçimleri için destek istedi. AK Parti heyeti yoğun çalışma sonrasında, Çine İlçe Teşkilatının organize ettiği Kahraman Mahallesi’ndeki iftar yemeğinde hemşerileri ile birlikte oruçlarını açtı. Kahraman Mahallesinde halk ile buluşan Milletvekili Savaş, Tapu mağdurlarına müjdeyle geldiğini belirterek,” Çine’de 7 mahallede yaşanan tapu sorununun yeni çıkarılan imar affı barışı ile çözüleceğini” söyledi.

“Dik Durdu”

Mahalle Muhtarının çoğunluğunun katıldığı toplantı Çine Halk Kütüphanesi salonunda gerçekleşti. Toplantı kısa bir açıklama yapan AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başından gitsin diye oyunlar oynanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın suçu, verdiği rahatsızlık nedir? Bu seçimlerde öyle duruma gelinde ki Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapılıyor. Dik durdu, onların sözlerini dinlemedi, Amerika, Avrupa, İsrail, FETÖ, PKK gitsin diyenlerin tablosu. Cumhurbaşkanımızın ve AK Partinin yapamadıkları veya başaramadıklarımız vardır. Ufak tefek sorunlar olabilir bunu yine AK Parti ve Cumhurbaşkanımız çözecek. Hiçbir ülke tüm sorunlarını çözmüş olarak yoluna devam etmiyor” dedi.

“Bu İşin Mazereti Yok”

Çine’yi muhtarlara emanet ettiğini söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş seçim çalışmalarında gözünün arkada kalmadığını söyledi. Çine’nin evladına sahip çıkma sırası sizlerde diyen Milletvekili Savaş, “ Bu gün Çine milliyetçiliğinin yapılacağı gün. Bu güne kadar her konuda her mahalle için gücünün yettiğince Çine’ye katkı sağlamak adına var gücüyle çalıştı. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum. 24 Haziran akşamı Çine’den hem merkezde hem de mahallelerinden çok ama çok güzel bir sonuç bekliyorum. Bu kardeşinize sahip çıkma sırası sizde. Gönül koymam, muhtarlar olarak siz istedikten sonra mahallenizde gerekeni yaparsınız. Bir endişem şüphem yok sahip çıkma sırası sizde. Büyük ve güçlü Türkiye’nin miladı olan bir gün 24 Haziran. Zor günlerden geçerken devlet ve milletçe verdiğimiz mücadeleyi hepimiz tanıklık ediyoruz. Sonsuza kadar bu coğrafyada yaşayacağız, başka Türkiye yok. 24 Haziran’da davamıza sahip çıkmak için çok önemli. Mazlumların yanında olma, milletin iktidarda olma davasıdır. Çine’mizin daha iyi bir noktaya taşınması için sizin vereceğiniz destek çok önemli. Kısa sürede Çine’ye birçok yatırımlar getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Çine’yi cazibe merkezi haline getireceğiz. Çine’de artık göç olmayacak, gençlerimize aş ve iş sağlayacağız. Sizlerden talep gelecek bizlerde çözmek için çalışacağız. Sizden alacaklayım açıkça söylüyorum, yerel seçimler de, 7 Haziran’da, 1 Kasım’da ve referandumda tablo ortada, artık bu işin mazereti yok. 16 yıldan buyana biz başarı hikayesi yazdık. 24 Haziran akşamı da tekrarlanacak. Başarı hikayesinin mimarı da milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ile bu iş olacak. Cumhur İttifak’ı 15 Temmuz ruhudur. ‘Sayın Devlet Bahçeli’ye ve ülkücü kardeşlerime selam olsun’ diyorum. Allah yolumuz ve bahtımız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Savaş, “Tapu Mağdurlarının Sorunu Çözüldü”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş, Kahraman Mahallesinde Tapu mağdurlarına müjdeyle geldiğini belirterek, ”Daha önceden 7 mahallemizde sorunları ile ilgili geçmişten bin sözümüz var. Çine’de 7 mahallesin de yaşanan tapu sorununun yeni çıkarılan imar affı kanununu meclisten geçirdik ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da imzalayarak şimdi o kanunla ilgili yönetmelikler yazılıyor. Tapu sorunumuzu çözdük. Türkiye’de 13 milyon haneyi ilgilendiren sorun çözüldü. Biz sözümüzü yerine getirmek için çalıştık ve yerine getirdik. Oy kutsaldır, oyunu elini vicdanına koyar ve kullanırsın o ayrı bir şey. Biz söz verdiğimiz için şimdi burada bu müjdeyi veriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yapı Kayıt Belgesi Verilecek

Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ında içerisinde bulunduğu heyetin yapmış olduğu çalışma ile imar affı barış kanunun meclisten geçmesi ile Çine’de tapu mağdurlarının sorununun çözüldüğünü ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak olan müracaatlar ile sorunun artık sorun olmaktan çıkacağını belirtti. Tapu mağduriyetinin giderileceği güne kadar tapu sahiplerine yapı kayıt belgesi verileceğini belirten müdür Al, bu belge ile artık bankalarda kredi talebinde dahi geçerli olacağını söyledi. Müdür Al, önümüzdeki günlerde tapu sorununun yaşandığı mahalleleri ziyaret ederek, müracaat için hangi belgelerin gerekli olduğunu vatandaşlar ile paylaşacaklarını bildirdi.

Rayiç Bedele Çözüm Getirilecek

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, vatandaşların rayiç bedel ile ilgili sorularına açıklama getirerek, “Evet bir rayiç bedel belirlenmek zorunda. Ancak siz bugüne kadar. Neredeyse 4 defa para ödemişsiniz. Muhtarlara ödenmiş, tapu dairelerine ödenmiş. Davalar açılmış, para ödenmiş. Bu ödenen paraların ben rayiç bedel içerisinde gösterilmesi için çalışacağım. Bu konunun takipçisi olacağım. Şuan bunun sözünü veremem ama ben bu memleketin çocuğu olarak bunun için gayretle çalışacağıma size söz veriyorum. İnşallah o sorunu da çözeceğiz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 13:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472