banner488

Çine Devlet Hastanesi'nde ‘Diyabet Okulu’ açıldı

Çine Devlet Hastanesi'nde ‘Diyabet Okulu’ açıldı
Çine Devlet Hastanesi'nde tedavi gören diyabet (şeker) hastaları için hazırlanan proje kapsamında, hastanede, 'Diyabet Okulu' açıldı. İlk eğitimi başarıyla tamamlayan 15 kişiye törenle sertifikaları verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından diyabet hastalarının eğitimine yönelik Çine Devlet Hastanesi’nde "Diyabet Okulu" adı altında eğitim verildi. Çine Devlet Hastanesi’nde 2 gün devam eden eğitime hastaların ilgisi büyük oldu. İç hastalıkları Uzman Nadide Gencer, Fizyoterapist Banu Göktaş, Diyetisyen Özlem Tekin ve Diyabet ve Eğitim Hemşiresi Özgül Uğurlu tarafından diyabet hastalarına insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve yapılması gereken eksersizlerle hakkında bilgiler verildi. İki gün süren eğitimi başarıyla tamamlayan 15 hasta sertifika almaya hak kazandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Aydın Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmet Başkanı Nevzat Önen ve Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik tarafından sertifikaları törenle dağıtıldı.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmet Başkanı Nevzat Önen, “Hastanemizde Diyabet hastalarına yönelik olarak 'Diyabet Okulu' açılmıştır. Diyabet Hasta Okulu, hastanemizin diyabetik hastalarına sunduğu bir sağlık hizmetidir. Bu okulun amacı yaşamında zorluklar ile karşılaşan diyabet hastalarına gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıklarıyla birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamaktır. Nitekim sadece eğitim yoluyla diyabet hastalığının birçok komplikasyonunu önlemek mümkündür" dedi.

Diyabet Okulu'nda hastaların gündelik yaşamlarında karşılaştıkları yeme, içme, sosyal yaşantı, gezme, iş yaşantısı, özel yaşantı gibi pratik çözümlerinin anlatıldığını belirten Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, "Hastalığın neden olacağı komplikasyonları önlemeye yönelik gerekli bilgiler verilmektedir. Hastalıkla birlikte yaşamanın öğretildiği bu okulda hastalar, alacakları yanıtlar ile daha bilinçli ve kolay yaşayabileceklerdir. Eğitimlerimiz ücretsiz olarak ve hastanemiz eğitim salonumuzda verilmektedir. Tüm Diyabetli Hasta ve yakınlarını bu eğitimlere katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472