banner488

“Karar Senin İlk Namaz” Tiyatrosu Çine’de Sahnelendi

“Karar Senin İlk Namaz” Tiyatrosu Çine’de Sahnelendi
banner496
Çine İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar tiyatrosunun “Karar Senin İlk Namaz” oyunu Çine’de sahnelendi.

İslam’ın şartlarından en önemlilerinden bir tanesi olan Namaz’ın görsel sanatla sahnede buluşturularak izleyenlerde farklı izlenimler yaratan ve Çine Kültür Merkezi’nde gündüz ortaokul, liselere öğrencilerine ve akşam halka açık olarak gösterime girdi. Senaryosu ve yönetmenliği Sanatçı İsmail Gülnar’a ait olan "Karar Senin İlk Namaz" isimli oyunda; Alkol bağımlısı olan liseli bir gencin gördüğü kabuslar ve annesinin nasihatleri ile olumsuz davranışları bırakıp ilk namazını kılmasını, başından geçenleri kızına anlatmasını ve bu anlatılanlardan etkilenen kızının da o gün namaza başlama kararını vermesini konu ediliyor. İzleyiciler tarafından ilgiyle izlenen ve büyük alkış alan oyun sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Atay, İsmail Gülnar Tiyatrosuna oyuncularını tebrik ederek, tiyatroyu izlemeye gelen misafirlere ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen Kaltun Madencilik A.Ş’ye teşekkür etti.

Yönetmen İsmail Gülnar, tiyatro öncesi yaptığı konuşmada “Bizler şimdiye kadar sanattan uzak kaldık, tiyatroya günah dedik, çocuklarımızı tiyatro ile tanıştırmadık. Bu sanat merkezlerinin birer medrese, birer okul olduğunu unuttuk. Ama biz geçen yıl Türkiye’nin dört bir tarafında oynadığımız tiyatrolarla 265 bin seyirciyle buluştuk ve rekor kırdık. Bu tiyatroyu 3 yıl öncesinde Isparta İli Şarkikaraağaç ilçesinde oynamıştık. O zaman Müftümüz çok beğenmişti. Aynı oyunu burada da göstermemizi istedi ve biz 3 yıl aradan sonra tekrar sahneye koyduk. Şimdi izleyeceğiniz oyunda bir gencimiz var kötü alışkanlıkları olan bir gencimiz, annesi oğlunu içinde bulunduğu bataklıktan kurtarmak için yaptığı çırpınışları anlatıyor” dedi.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472