banner488

Çine Kültür Derneği, “Yürümezsen Göremezsin”

Çine Kültür Derneği, “Yürümezsen Göremezsin”
Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü tarafından Çandır Köyü-Kaunos Antik Kenti ve Ekincik Koyu doğa yürüyüşü etkinliği geçekleştirildi.

Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü, doğaseverlerle ayda bir hafta sonları düzenledikleri geziler ile doğayla iç içe dolu dolu bir gün geçiriyorlar. Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü, 68 doğaseverin katılımıyla yoğun bir hafta sonu yaşandı. Bu ay yapılan etkinliğe Çine Özel Marmara Koleji’nden 21 öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte katıldı. ‘Yürümezsen Göremezsin’ sloganıyla Çine’den başlayan etkinlik 140 kilometre yolculuktan sonra Köyceğiz Çandır Köyü’ne ulaşıldı. Çandır Köyü- Kaunos Antik Kentinden başlayarak 10 kilometrelik eşsiz doğa ve deniz manzaralı parkur Ekincik Koyunda tamamlandı. Etkinliğe her yaş grubundan katılan doğaseverler, hem doğa sporu yaptı hem de temiz havanın tadını çıkardı. Parkur sonunda mangal keyfiyle dinlenen katılımcılar deniz kenarında güzel dakikalar geçirdi. Dönüş yolu üzerindeki Sultaniye Kaplıcalarını da uğrayan doğaseverler kaplıca hakkında bilgiler edindi.

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, ayda bir düzenledikleri doğa gezileri ile hem yaşanan iş stresini attıklarını, hem de doğanın güzelliklerini keşfettiklerini belirtti. Mehmet Demir, “Sabah erkenden çarşı merkezinde arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Kimi zamanlar çevre illerden bize katılan arkadaşlarımız da oluyor. Erzaklarımızı yanımıza alarak, yola çıkıyoruz. Hava ve yol şartlarına göre önceden planladığımız yerlere giderek güzel vakit geçiriyoruz. Gittiğimiz yerlerdeki muhteşem orman ve deniz manzarasıyla, mavinin ve yeşilin her tonunu, doğal güzelliklerin keyfini çıkarıyoruz. Etkinliğimizde bu ay bizlere katılan 21 öğrencimizin, enerjilerini atarak mutlu olmaları ve doğa sevgisi kazandıklarını görmek bizleri de mutlu etti. Bu imkani tanıyan Marmara Koleji Okul İdaresine ve Gezi Kulübü öğretmen ve öğrencilerine ayrıca velilere teşekkür ederim” diye konuştu.






























Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 04:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472