banner488

Muhtarların Yeni Başkanı Abdülkadir Akalın Oldu

banner496
Çine Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. 61 üyenin katıldığı toplantıda Kahraman Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Akalın 34 oy ile Çine Muhtarlar Derneği Başkanı seçildi.

Çine Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda, Çine Muhtarlar Derneği başkanlığı için 2 aday yarıştı. Kahraman Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Akalın ile Cumalı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Uysal dernek başkanlığı için iki liste ile seçimlere girdiler. 61 Muhtarın oy kullandığı genel kurulda 34 oy Akalın, 27 oy Uysal aldı. Her iki aday oylarını birbirlerine verirken, birlik beraberlik vurgusu yaparken adeta düşman çatlattılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından divan başkanı Hasanlar Mahallesi Muhtarı Enver Gökbel, divan katip üyeleri de Camızağılı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sümer ve Eskiçine Mahallesi Muhtarı Erkan Uzun belirlendi. Derneğin, yönetim ve denetim faaliyet raporu, gelir gider cetvelleri, denetleme kurulu raporu ve tahmini bütçe okunarak muhtarlara oylamaya sunuldu. Raporlar, oy birliği ile kabul edildi.

Çine Muhtarlar Derneği mevcut Başkanı Muammer Karadeniz açılış konuşmasında kurumların kalıcı, seçilmiş kişilerin geçici olduğunu söyledi. Karadeniz, “Üç yıl önce ben bu göreve sizlerin oylarıyla geldim. Naçizane elimden gelen bir şeyler yapmaya çalıştım. 81 vilayetin içinde promosyon alan muhtarlar Aydın’dan, diğer yerlerde yok. Derneğimize aktivite kazandırdığımıza inanıyorum, Çine’de muhtarlar derneğinin olduğunu siyasi ve bürokrasiye sesimizi duyurduk. Bu seçimde aday değilim, her iki adayımıza başarılar diliyorum, derneğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde olalım diyen divan başkanı Hasanlar Mahallesi Muhtarı Enver Gökbel, “Kurulumuzun birlik ve beraberlik içinde geçmesi bizleri mutlu ediyor. Kazanan veya kaybeden muhtarımız yoktur. Arkadaşlıklar, dostluklar devam eder inşallah. Muhtarlar olarak birbirimize destek olalım. Hizmet almakta sorun çıkıyorsa, yapılmıyorsa birbirimize destek verelim ve sorunlarımızı basın yolu ile de dile getirelim. Muhtarlarımız halkımız için çalışıyor” dedi.

“Derneğimiz kesinlikle bir ayrışma yoktur”

Çine Muhtarlar Derneği yeni Başkanı Abdülkadir Akalın, “Kongremiz büyük bir olgunluk içerisinde geçti. Derneklerimizin kaynaşma, dayanışma içerisinde hep beraber birlikteliğimizi sağlamaktır. Geçmişte, sizlerin teveccühleriyle 9 yıl muhtarlar derneği başkanlığı yaptım. Bizlerde görev başındayken bir taş üzerine taş koymak için uğraştık. Muhtarların birbirleriyle samimi olarak dayanışmalarının bir gücüdür. Bizler bu güç olabildiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bu görevimizde, siz değerli muhtar arkadaşlarımızın önünde iyi bir kılavuzluk yapmaya çalışacağız. Yerelde ve genelde muhtarlarımızın sıkıntılarını elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. Derneğimiz kesinlikle bir ayrışma yoktur. Bu seçimin kazanı veya kaybedeni yok, biz bir aileyiz. El ele, kol kola kendi adıma namusum ve şerefim üzerine söylüyorum sizlerle beraber hareket edeceğim. Buraya gelerek oy kullanan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Yapılan seçim sonunda yeni yönetim şu şekilde;

Asil Üyeler; Abdülkadir Akalın başkanlığında, Hüseyin Kılcı, Yaşasın Erbay, Yüksel Tetik, Rafet Aydın, Ahmet Yaldız, İbrahim Baysal, Halil Kapıkıran, Cevdet Aslan, Adem Açıkgöz, Mustafa Tozar,

Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Cavit Türk, Yalçın Kavak, Zeki Akbay, Erol Çelik, Nail Köse,

Ankara Delegeleri; Muammer Karadeniz, Rahmi Dağtekin, Hüseyin Sümer, Reşet Çiçek, Süleyman Tezcan, Asım Çetin, Mehmet Çoban, Şeref Sever.




















Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 02:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472