banner488

Boğa Güreşleri Şenliği Akçaova’da

Çine Belediyesi, 24 Nisan’da Akçaova Mahallesi'nde ‘Akçaova 1. Boğa Güreşi Şenliği’ düzenleyecek

Boğa Güreşleri Şenliği Akçaova’da
İki yıldır Çine’de yapılan boğa güreşi, bu yıl hayvancılıkta söz sahibi olan Akçaova Mahallesi’nde yapılacak. Mahallede ilk kez düzenlenecek olan boğa güreşi Akçaova Merkez Stadı'nda 100 boğanın arenada boy göstermesiyle gerçekleştirilecek.

Amacımız Akçaova’yı Tanıtmak

Akçaova'nın hayvancılık yönünden ismini duyurmak istediklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, “Bugüne kadar Akçaova’da böyle bir sosyal etkinlik gerçekleşmedi. Akçaova, Çine’nin en büyük mahallelerinden bir tanesi. Biz mahallemizin adını duyurmak için bu yıl, bu organizasyonu Akçaova’da yapmayı karar verdik. Güreşlere katılacak boğalar Muğla, Aydın ve İzmir’in ilçelerinden gelecek. Böyle bir organizasyonu mahallemizde yapacak olmaktan hem mutluyuz hem de heyecanlıyız. Bu güreşimizden masraflarımızı çıkardıktan sonra kalan parayı Çine Madranspor Kulübü'ne aktarmayı düşünüyoruz” dedi.

Yavaş, 24 Nisan’da gerçekleştirilecek olan güreşe gelmek isteyen vatandaşlar için Çine Belediyesi tarafından ücretsiz araç kaldıracaklarını da sözlerine ekledi.

Tanınmış Boğalar Geliyor

Akçaova’da gerçekleştirilecek olan boğa güreşinde Aydın’dan 09 Kanka, Milas Ören’den Ateşdağlı, Bolu Beyi ve Köroğlu, Umurlu’dan Küçük Alex ve Şerif Ali, Sultanhisar’dan Abidin ve Menderes, Söke’den Bankamatik, Bıçakçı’dan Memati, Germencik’ten Mete Bey, Musluca’dan Dembaba, Balıkköy’den Şerif Baba isimli boğalar da arenaya çıkacak.

Tertip Komitesi

Birincisi gerçekleştirilecek olan boğa güreşinin tertip komitesinde Çine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş ve Timuçin Karabulut, Akçaova Mahallesi Muhtarı Reşat Çiçek, Yüksel Atıgan, Mehmet Begel, Ersil Kadir Savaş, Nail Madran, Yücel Doygun, Mehmet Kahraman, Aydın Ok, Tuncay Erçin, Mehmet Öz, Ahmet Demir, Cengiz Baysal, Ahmet Karabacak, Mehmet Eren, Şenol Dönmez, Nail Uzun, İsmail Özkar, Yücel Mahleç, Mehmet Celep, Ertan Baysal, Kamil Çınar, Ahmet Zeki Pazar ve Mahir-Okan Çerçi yer alıyor.



Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 05:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472