banner488

Karpuzlu’nun Rüyası Gerçek Oluyor

Karpuzlu’nun Rüyası Gerçek Oluyor
banner496
Karpuzlu İlçesi, yapımına başlanan Karpuzlu-Milas-Bodrum bağlantı yolu ile cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Yapımı bir süre durduktan sonra farklı bir firmanın üstlendiği yolda çalışmalar hızla devam ediyor.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Karpuzlu-Milas –Bodrum bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Karpuzlu için büyük bir yatırımın, AK Parti gibi güçlü bir iktidar döneminde gerçekleşmesinden gurur duyuyoruz diyen AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, “22 Kasım 2014 tarihinde İlçe koordinesinde göreve geldiğimizde hem Milas Yolu hem de hastaneyle ilgili ihale süreçleri beklemedeydi. Göreve geldiğimizde ilk işimiz bu yarım kalan işleri tekrar faaliyete geçirmek oldu. Hastanenin genel seçim süreçlerinde TOKİ ile gerekli görüşmeleri Milletvekillerimizin görüşmeleriyle hızlandırdık. Milas Yolu ilgili de önceki müteahhittin vefatından sonra yeniden ihale süreci bir türlü gerçekleşmemişti. Milletvekillerimizle görüşmelerimizde konuyu kendilerine iletmemizden sonra ihale süreci hız kazandı. Yeniden ihalesi yapıldıktan sonra da yeni firmayla yol çalışması hızlı bir şekilde ilerlemekte. İnşallah önümüzdeki yılsonuna doğru Karpuzlu İlçemizi Milas’a bağlayan yol genişletilmiş bir şekilde hizmete açılacak. İlçemizden Milas’a, Bodrum’a daha güvenli ve kısa sürede gerçekleşmiş olacak. Karpuzlu’muzun bu noktada daha da hareketleneceğini düşünüyoruz. Karpuzlu Milas Yolu yaklaşık 45 kilometre mesafeyle hizmet verecek. Çalışmalarımızda bizlere destek veren o zamanın Ulaştırma Bakanı Şimdi Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve AK Parti Aydın Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yol çalışmaları ile ilgili bilgi veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,  “Karpuzlu Milas yolu Allah’ın izniyle 2017 yılının yaz sonlarına doğru bitmiş olacak. Müteahhitlerimizin çok hızlı bir şekilde çalışıyor. Biraz süreç uzun sürdü bunun birinci nedeni antik kent meselesi yüzünden gecikti. İkincisi de yol çalışmasını yapan müteahhittin vefat etmesi sebebiyle geçmeler yaşandı. Ama çok şükür 2017 yaz sonuna doğru Karpuzlu’dan Milas’a geçişler daha kolay olacak. Hem yol kısalacak hem de Karpuzlu’nun ekonomi hayatı açışından, canlanması açısından çok çok önemli. Turizmi etkileyebilecek mahiyette ekonomiye katkısı olacak. Karpuzlu’da Antik Kentlerimiz var, Burada Ekoköyler kurulabilir, alternatif turizm çalışmaları geliştirilebilir. Hayati öneme haiz Karpuzlu ve civarı için önemli bir yoldur. Başta Binali Yıldırım Bakanımız o zamanlar Ulaştırma Bakanımızda şimdi Başbakanım, biz O’na rica etmiştik sağ olsunlar kırmadılar bizi. Hep birlikte projeye sahip çıkarak takip ettik, programa aldırdık, ihalesi yapıldı ve sonuca yaklaşıyoruz. Yapılan hizmetler kalıcıdır, bizler gidiciyiz. İnsanoğlu zaten bu dünyada hiçbir zaman eseri dışında bir şey bırakamıyor. Bunlar da kalıcı eserler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ dediği gibi. İnşallah eser bırakan insanlardan oluruz hepimiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.










Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472