banner488

Karpuzlu’da Muhtarlar Günü ilk kez kutlandı

Karpuzlu’da Muhtarlar Günü ilk kez kutlandı
Başbakanlık genelgesi ile her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü Karpuzlu’da,  Kaymakam Ömer Faruk Güngen’in düzenlediği programla ilk kez kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Karpuzlu Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve Karpuzlulu muhtarlar katıldı. Muhtarlar tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden tören, Karpuzlu Kaymakamlığı öncülüğünde ilk kez kutlandı. Program sonunda Karpuzlu Belediye Parkında ikramlarda bulunuldu ve muhtarlar sorunları dile getirdi.

Akçaabat Mahalle Muhtarı Ramazan Mavi törende muhtarlar adına konuşma yaptı Muhtar Mavi, “Bu güzide kuruma 19 Ekim Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimizde bulunan tüm siyasi partililerimize teşekkür ederiz. Türkiye’nin ilk kadın muhtarının seçilmiş olduğu Karpuzlu’da görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlamlı günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

19 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kuruluyla karar alınması ile Muhtarlar Günü’nü bu yıl ilk kez Karpuzlu’da kutluyoruz diyen Kaymakam Ömer Faruk Güngen, “Muhtar demek öyle basit bir şey değil. Muhtar dediğiniz de demokrasi zincirinin ilk ve temel halkası olarak önünüze geliyor. Yerel siyasetin temel taşlarından biri. Muhtar hem devletin hem milletin temsilcisi. Çünkü devletimizin tüm kurumlarını bulunduğu yörede, bulunduğu mahalledeki halkın tüm kurumlara başvurusundaki temsilcisi muhtardır. Aynı zamanda halkın seçtiği insan muhtar. Muhtar güçlü bir insan, kişilik ve karakterdir. Çünkü seçimle geliyor seçilmiş kişidir. Muhtarlık müessesesinde bir çok yenilikler ve düzenlemeler meydana geldi. İnşallah siz değerli muhtarlarımızın mevcut olan bir çok sıkıntısı iyileştirilmeye çalışıyor, kalan problemlerinin de, bu güzide muhtarlık kurumunun da  iyileştirilmesi ümidi ile halkımızın müşterek ihtiyaçlarını bize ulaştıran siz değerli muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” ifade etti.









Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 17:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472