banner488

Çine’de yeni otogarın yeri belli oldu

Yapılacak olan yeni otogarın yerini tespit etmek için toplantı düzenlendi.

Çine’de yeni otogarın yeri belli oldu
banner496

Aydın Büyükşehir yetkilileri, Çine Belediyesi yetkilileri ve otogar esnafı görüşüp, eski garajın bulunduğu otogarın yerine yapılmasına karar verdiler.

Toplantıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Devrim Karagöz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Vural Şahbenderoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Ertuğrul Yamen, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcıları Timuçin Karabulut ve Mehmet Yavaş, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Belediye Meclis Üyeleri ve otogar esnafı katıldı.

En önemli projelerimizden birisi garajımızdı diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Garajımızın yerini değiştirmeyi düşünmüştük, şehrin dışına çıkarsak mı diye. Esnaflarımızla, kurumlarımızla konuştuk yerinde kalmasını hem esnaf açısından hem de halk açısından ulaşım kolaylığı olacağından dolayı yerinde kalması tavsiye edildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız sizler nereyi uygun görürseniz biz oraya yaparız demişti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Genel Sekreter Yardımcımız Vural Şahbenderoğlu bu konu ile ilgili olarak görevlendirilmiş. Sizlerle garaj buraya mı yapılması lazım ve burada yapılması gerekiyorsa ne şekilde yapılması, ne kadar dükkan olması, mescit mi olması, başka ne gerekiyorsa bütün görüşlerinizi halkımızın en iyi şekilde kullanması için toplantıyı düzenledik. Eğer uygun olursa hem otogar, hem de itfaiye’nin bir kısmını buraya getirme konusunu da görüşmelerimiz içine aldık. Yeni otogar yapıldığında şu andaki kavşak yeterli olmayacak, daha çok sıkışıklıklara sebep olacak, buraya yuvarlak bir kavşak gerekiyor. Ancak yerin müsait olmamasından dolayı dörtyola kavşak yapılamadı bu olayı karayolları ile görüşeceğiz. Bazı sorunlar yaşanıyor garajda araya seçimde girdi ve 10 ay geçti. Artık garaj bizim değil Büyükşehir’in, bir başıboşluk oldu, ne biz ilgilenebildik ne de Büyükşehir ilgilenebildi. Garaja Büyükşehir zabıtası bakması gerekiyor, içeri giren sivil araçları onlar engellemesi gerekiyor. Daha Büyükşehir buraya zabıta ve çalışacak eleman gönderemedi. Şundan emin olun Büyükşehir her şeyi kuralına göre yapıyor, her şey kendiliğinden otomatik olarak yürüyecek bununla ilgili sıkıntılarımızı da aşmış olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seçimden önce verdiği sözleri kısa zamanda faaliyete geçirdiği için teşekkür ediyoruz. İnşallah 5 yıl boyunca Çine’yi daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız” şeklinde ifade etti.

Seçimlerde verilen sözleri adım adım yerine getireceklerini vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Vural Şahbenderoğlu “Seçimlerden önce verilmiş bir söz var. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Özlem Çerçioğlu olarak verilen sözleri adım adım yerine getirmek istiyoruz, getireceğiz. Otogar konusunda amacımız sizlerden gelen talepleri almak, değerlendirmek, sizlerin görüşlerini, önerilerini hazırlayacağımız proje kapsamında projeye yansıtmak. Sadece otogar yapmak değil burada hangi ihtiyaçların karşılanması gerekiyor, nelerin bulunması gerekiyor sizlerinde düşüncelerinizi almak ve projeyi hazırlamak istiyoruz. Yer konusunda şu anda otogarın bulunduğu yer hakim anladığım kadarıyla. Hazineden itfaiye için hazır verilmiş bir yer var. Çine’de bir olaya müdahale edebilmesi için itfaiyenin konuşlanacağı bir yer olması gerek. Eski binanın şekillenmesi ve restore edilmesi çok ekonomik olmayacak ve yapılan incelemeler sonucunda ekonomik ömrünü doldurduğunu gördük. Günümüze daha uygun, hizmet veren, daha görseli olan ve hizmeti daha akışkan sağlayacak bir binaya ihtiyaç olduğunu düşündük. Sizler de bunu hak ediyorsunuz. Kimseyi mağdur etme gibi bir düşüncemiz yok, otogar bitene kadar bir süre başka bir yere taşınacaksınız ve orada hizmet vereceksiz. Burada hak sahibi olan kişiler haklarını alacaklar. Eski garajda olan sıkıntıların bitmesi için yeni otogar projesini hazırlıyoruz. Aydın’daki otogarın küçük modelini düşünün aynı olacak, otogar otogar konseptine uygun olmalıdır. Şimdi den herkes için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Özel otomobiller için otogarın altına otopark yapılmasını öneren Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, “Yeni garajımız yapılırken, tek sıra vaziyette Çine Birlik, Gökyaka, Yatağan- Çine gibi araçlarının kalktığı noktada onları tabii otobüslere uzak noktada bir bölüm olmasını ve otogarın alt zemininin de aslında bir tarafını itfaiye olarak kullanılabilir, bir tarafını da kapalı otopark yapılmasına ihtiyaç var” dedi.




Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 11:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472