banner488

Kızılay Kan Alma Aracı Çine’ye geldi

Kızılay yılın ilk kan bağışı için Çine’deydi. Merkez Taksi Durağı önünde vatandaştan kan bağışı toplayan Kızılay ekibi ilgiden bir hayli memnun kaldılar.

Kızılay Kan Alma Aracı Çine’ye geldi
banner496

Sabah 10.00’dan akşam 19.00’a kadar süren kan bağışı süresi içersinde toplam 80 kişi bağışta bulundu. 240 hasta kişinin kan ihtiyacı karşılanmış oldu.

Kızılay’ın Çine’de kan bağışı toplamasıyla ilgili konuşan Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, ” Unutulmamalıdır ki kan her zaman gerekli ve tek kaynağı insan olan bir maddedir. Tıptaki tüm gelişmelere rağmen kan ve bileşenlerinin üretilemediğini, bu nedenle de kan bağışının nedenli önemli olduğunun bilincine varmalıyız. 18 ile 65 yaş aralığında sağlıklı her insanın, üç ayda bir kan bağışı yapabilmesinde bir engel teşkil etmemektedir. Verdiğiniz 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtaracaktır. Daha da artması için tüm vatandaşlarımıza duyarlı olmaları için buradan sesleniyorum ‘küçük bahaneler büyük iyiliklere engel olmasın’. Kan stoklarımızın düştüğü şu günlerde kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca 2014 yılında Kızılay’a Çine’den bin 265 ünite kan topladıklarını belirten Türksoy, “ Geçen sene 1265 kişi Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kızılay Aydın Kan Merkezi aracı ayda bir kere olmak üzere ilçemize geliyor. Bağışların artması için vatandaşlarımızın daha da duyarlı olmaları bizleri sevindirecektir. Bunun yanı sıra 364 aileye konserve, 110 aileye gıda paketi, 26 aileye maddi yardım, ihtiyacı olanlara giyecek yardımı yapıldı. Okullarda Kızılay ile ilgili tanıtımlar yaptık. Kızılay herkese sahip çıkıyor, bizlerde Kızılay’a sahip çıkalım” dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472