banner488

Çine’de son “Demokrasi Nöbet” coşkusu

Çine’de son “Demokrasi Nöbet” coşkusu
AK Parti Çine İlçe Teşkilat Binası önünü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam dolduran vatandaşlar, Demokrasi Nöbetinin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği 10 Ağustos akşamı son nöbetlerini tuttular.

Çine’de Demokrasi Nöbetinin son gününde, Çine Kaymakamı Özkan Demir, daire müdürleri, STK Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nöbetin son gününde lokma ve aşure hayrı yapılarak, mevlidi şerif, Kur’an tilaveti okundu. Çine Müftüsü Feyyaz İdin tarafından demokrasi şehitleri ve gazileri başta olmak üzere devlet ve millet için dua edildi.

Son nöbet gününde tüm katılanlara teşekkür eden AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydanlara indik ve yine Cumhurbaşkanımızın talimatı ile noktalıyoruz. 27 günden beri yürüyüşler yapıldı, nöbetler tutuldu, nöbet yerlerini hiç terk etmedik. Okçular tepesini hiç terk etmedik. Allah sizlerden razı olsun çünkü davet ettiğimizde hep icabet ettiniz. Bu ülkeye, bu vatana sahip çıktınız. Bayrak dediniz, vatan dediniz. İnşallah yapılan bu şer hareketi hayra dönüşmüştür. Birlik ve beraberliğimizi, dirliğimiz daha da pekiştirmiştir. Düşüncesi ne olursa olsun vatan, bayrak diyen herkes o günden beri meydanlardaydı, nöbetlerdeydi.  Allah tutulan nöbetleri inşallah hayırlara çevirsin. Nokta diyoruz ama uyanık olmaya devam ediyoruz. Oyun oynamaya devam edecekler bu ülkenin üzerinde, değişik oyunlar oynayacaklar ama biz hep uyanık olacağız, hep birlik ve dirliğimize sahip çıkacağız. Dua ediyoruz Allah böyle günler bir daha yaşamayız. Demokrasi Nöbetlerimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

15 Temmuz gecesinden beri sabahlara kadar bu meydanda birlikte nöbet tuttuğu vatandaşlara teşekkür eden Çine Kaymakamı Özkan Demir; Cennet gibi bir vatana sahip olduğumuzu söyledi. Kaymakam Özken Demir, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunu geçmişten de biliyoruz. Gerçekten zorluğu giderek artıyor, maalesef daha da zorlanarak karşımıza çıktı. Ama Millet olarak biz geçmişte bu topraklara sahip olmak için çok bedel ödediğimiz gibi son günlerde de, 15 Temmuz gecesinde de onun akabinde de ve bütün terör olaylarında olduğu gibi gerekirse her türlü bedeli ödeyeceğiz. Ama bu toprakları kimseye bırakmayacağız. Türk Milleti her zaman vatanına, milletine, yurduna sahip çıkmıştır, bunu her zamanda göstermiştir. Nöbetlere duyarlı davranışlarından dolayı başkanlarımıza ve ekiplerine, kurum müdürlerimize ve katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi kazanıyor inşallah biz böyle birlik ve beraberlik çerisinde olduğumuz sürece hiç bir güç bizi yıkmaya yetmeyecek. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın diyorum” şeklinde ifade etti.









Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 08:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472