banner488

Çine’de Doğalgaz İçin Başvuru Şart

Çine’ye doğalgaz yatırımı yapılması için Çine Kaymakamlığı tarafından talepler alınıyor.

Çine’de Doğalgaz İçin Başvuru Şart
banner496
 Doğalgaz çalışmalarının başlayabilmesi için başvuru sayısının Çine’de bulunan mesken elektrik abonelerinin yüzde 60’ına ulaşması gerekiyor. Yani her 10 evden 6'sı doğalgaza 'evet' demeli. Doğalgaz altyapı çalışmalarının başlaması için gerekli başvuruların 30 Kasım’da son bulacağını bildirildi.

Aydın’da, ihaleyi alan firma  lisans kapsamında Aydın Merkez, Nazilli, Kuyucak, Köşk, Söke, Umurlu, Atça, Yenipazar ve Kuşadası’da doğalgaz dağıtımının tamamlanması bekleniyor. Lisans dışındaki kalan bütün ilçeler Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın usul ve esasları yönetmeliği ile belirlenmiş olup yetkili makamlara yazılı olarak iletildiği belirtildi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun Çineliler için doğalgazın büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Bakanlıktan gelen yazılı açıklama ile ilgili bilgi veren Başkan Tosun, “Yönetmelikte Doğalgaz için talep toplanacağı ve bu taleplerin abone ücreti yatırmaları gerektiği belirtiliyor. Vatandaşlarımız Çine Kaymakamlığı bünyesindeki Yatırımları İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü temsilciliğine müracaat ederek, alacakları banka hesap numarasına 335 lira abone ücretini yatırmaları isteniyor. Çine merkezdeki bulunan mesken elektrik abonelerinin yüzde 60 müracaat etmiş olması bu hizmetin Çine’ye gelmesi demektir. Tabi burada yalnızca Çine’nin değil tüm ilçelerin bir sıkıntısı var, yani vatandaşların kafasını karıştıran iki husus var. Bunlardan biri yatacak olan abone ücreti, diğeri de yüzde 60’a ulaşılamayacağı kanısındalar. Ama bu Çine için büyük bir fırsat. Doğalgaz olayında bizler Çine’nin yararlanmasını istiyoruz onun için bu çalışmaları başlattık. Bu konu üzerinde İlçe Kaymakamımızla da sık sık görüşüyoruz. İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu örgütü yöneticilerimizle de önümüzdeki günlerde toplantılar düzenlemeyi planlıyoruz.  Bizlere düşen görev halkımızın kafasındaki soru işaretlerinin kalkmasını sağlamak. Yeterli sayıda müracaat olmaması halinde yatırılan abone paralarının faiziyle iadesi sağlanacak. Burada bir sıkıntı yok aslında. Asıl Çine halkımız ayağına gelen bu fırsatı değerlendirmeleri önemli. Bu hizmetin verilebilmesi için yeterli müracaat sağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde bu hizmetten faydalanmamız mümkün değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472