banner488

Çine Müftülüğü, “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın"

Çine Müftülüğü, “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın"
banner496
Çine İlçe Müftülüğü bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca tüm halka yönelik “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu konferans yapıldı.

Çine Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Aydın İl Müftü Yardımcısı Enise Erkoç katıldı. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve İlçe Şehler Camii İmam-Hatibi Davut Öz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program din görevlilerinin okumuş oldukları ilahiler ile son buldu.

Programında açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Atay, İslam’ın ve Batı Kültürlerinin Kadına bakış açısındaki farklara değindi. Atay “Yüce Dinimiz İslam’ın yegâne temsilcisi Hz. Muhammed (sav)’in peygamberliğinin daha ilk günlerinden itibaren Hanımı Hz. Hatice ile istişare ettiğini, sahabe hanımlarının yetişmesi için kendi hanımlarının da katıldığı sohbet toplantıları düzenlediğini, Hudeybiye antlaşmasında olduğu gibi önemli hadiselerde eşleriyle istişare ettiğini biliyoruz. Dinimiz bütün insanları herhangi bir ayrıma tabi tutmadan ilim öğrenmeye davet etmiş, üstünlüğün kadın veya erkek olmakta değil, Allah’a karşı sorumluluklarımızı yerine getirmekte olduğunu ilan etmiştir” dedi.

Aydın İl Müftü Yardımcısı Enise Erkoç ise konuşmasında dini ve sosyal hayatta kadının yerini,  Aile hayatında Kadının ve erkeğin birbirine karşı görev ve sorumluluklarını, Kadının ve erkeğin aile hayatında birbirlerine karşı adaletle ve hakkaniyetle davranmaları gerektiğini ayet ve hadisler ışığında anlattı.













Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472