banner488

Çine Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açtı

Çine Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açtı
banner496

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim yılı içerisinde değişik branşlardaki kurslarda hazırlanan el işi eserlerin sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Hükümet Konağı Meydanı’nda Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim yılı içerisinde değişik branşlardaki kurslarda hazırlanan el işi eserlerin sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergisi açılışına Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, daire müdürleri, memurlar, öğrenciler ve halk katıldı.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, “Açılan kurslarımızla ve yaptığımız tüm çalışmalarımızla amacımız; çalışanlara görevleri başında veya görevli oldukları kurumlarda, işçilere iş yerlerinde, öğrencilere okullarında, sporculara spor tesislerinde engellilere onlara uygun mekânlarda, vatandaşlarımıza ikametlerine en yakın kurs merkezlerinde ulaşarak onlara eğitim vermek ve bu sayede mesleki bilgilerini geliştirmek ve de yaşam koşullarını en üst seviyeye getirmede onlara katkı sağlamaktır. Kısacası hedefimiz tüm vatandaşlarımızla hayatının bir noktasında buluşmak ve onlara vereceğimiz eğitimlerle katkıda bulunmaktır.2018-2019 Öğretim Yılı içerisinde toplam 180 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 3373 öğrencimiz kurs görmüştür. Açık Lisede 218, açık Ortaokulda 20 aktif öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizin her türlü iş ve işlemleri de müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. Şimdiye kadar düzenlediğimiz kurslarımızda belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi, merkezimizden işlemlerini gerçekleştirerek mezun olan tüm açık lise ve açık ortaokul öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonra açılacak olan kurslarımıza talep ve katılımlarınızı bekliyoruz“ dedi.

Kurs açılışını yapan İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, yılsonu sergisinde emek sarf eden emekçi kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerin stantları gezerek eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Kaymakam Erdoğan, “Kültürel eserlerimizin gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılmasında Halk Eğitim Merkezlerimizi önemli bir görevi yerine getiriyor. El emeği göz nuru bu eserlerin değeri maddiyatla ölçülmez. Ben bu vesile ile bu serginin açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472