banner488

Çine Belediyesi 2019 Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çine Belediyesi 2019 Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çine Belediyesi 2019 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı E. Salih Dinçer başkanlığında Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda yapıldı.

Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı E. Salih Dinçer başkanlığında Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda saat 15.00’da başlayan toplantı da 7 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıya CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt’ta katıldı Gündemin birinci ve ikinci maddesinde Çine Belediyesi 2020 yılı mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı incelenmesi ve 2020 yılı Belediyemiz tarifeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü ve dördüncü maddesinde Ağustos ayı meclis toplantısında Meclis üyesi ve EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’in önerisi ile gündeme gelen Engelliler Komisyonu ve Yer Altı Kaynakları Komisyonu kuruldu. Komisyonların 1 yıl süreli ve 3 üye olarak oy birliği ile kabul edildi. Engelliler Komisyonu; Semra Eroğlu, Mehmet Utku Şahin ve Muhammet Demir, Yeraltı Kaynakları Komisyonu; Cengiz İnce, Mehmet Kıvrak ve Muhammet Demir'den oluşturularak oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkanı Salih Dinçer, “ Bizim burada madenleri, yer altı kaynaklarını ve JES’leri inceleme, denetleme gibi bir yetkimiz yok. Bizim amacımız yaralarını ve zararlarını daha iyi anlayabilmek için tavsiye komisyonunu oluşturmuş olduk, yanlış anlaşılmasın. Oluşturulan komisyonun kendi aralarınızda bir toplantı yaparak diğer sektörlerden de akademisyenlerden ve ilgililerden destek alarak bilgi alışverişinde bulunulmasını amaçlıyoruz” dedi. Başkan Dinçer daha sonra sözü Demir’e verdi.

Çine Belediye Meclisi Üyesi Muhammet Demir komisyon ile ilgili olarak: "Daha tarafsız ve şeffaf bir ortamda yani karşı olanlar yada destekleyen değil de tüm taraflarında bulunduğu iyi niyet çerçevesinde bir çalışma yapmak. Çine için maden sektörü önemli bir sektör, bununla ilgili yapılması gereken nelerdir ve eksikliklerimizin de neler olduğuyla ilgili araştırmaların yapılması. Bu komisyon oluşturulduğunda içerisinde taraflar ve akademisyenler de bulunacak. Kendi şirketim adına bu komisyondaki taraflar ve sendikalar dahil olmak üzere tesisimizi gerekli incelemeler ve denetlemeleri yapabilirler. Kapımız açıktır. Bu konuda sıkı kurallarımız var, sıkı denetimler dahilindeyiz. İş güvenliği uzmanlarımız var. Ona rağmen gözden kaçak eksik bir şeyler vardır. Amaç üzüm yemekse birşeyler yapmaksa biz bu konuda şeffaf ve açığız. Şirketim adına da her türlü denetim de yapılabilir ve daha iyi neler yapılabilir konusunda fikirlerde verilebilir. Yeraltındaki zenginliklerimizi ve kaynaklarımızı ülkenin menfaatleri dahilinde nasıl kullanılır hale getirilebiliriz ve bunu kullanırken de eksik ve yanlışlar varsa nasıl bertaraf ederiz konusunda iyi niyet çerçevesinde çalışmak” dedi.

Gündemin beşinci maddesinde, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye olunması ve yetki verilmesi konusun da Cumhur İttifakı ve AK Parti 6 meclis üyesi ret oyu verirken Millet İttifakı 9 meclis üyesi olumlu oy kullanılarak madde oy çokluğu ile kabul edildi. Başkanı Dinçer, sendikanın işverenler arasındaki diyaloğu güçlendirdiğini ve fikir alışverişini sağlayacağını söyledi.

Altıncı gündem maddesinde, Çine Belediyesine ait havuz engelli vatandaşlara ücretsiz yararlanması oy birliği kabul edildi. Yedinci gündem maddesinde ise K.K.T.C. Büyükkonuk Belediyesi ile Kardeş Kent olma konusunda oy birliği ile kabul edildi.

Yapılacak Cezaevi Yeri Yanlış

Çine Belediye Meclis Toplantısı gündem dışı konuşmalarda Çine’ye yapılması düşünülen cezaevi gündeme geldi. Başkanı Dinçer, yeri konusunda bir değişik olmadığını şu anda sondajların yapıldığını söyledi. Dinçer, “Karakollar ve Yolboyu Mahalleleri arasındaki bölgeye yapılması planlanıyor. Benim fikrimi sorarsanız içime sinmiyor. Çine’nin yolunun üzerinde büyük bir cezaeviyle anılması değil köftesi, su zeytini ve zeytinyağı simgesinin olmasını istiyorum. Gerekli bile ise adı soğuk tabiki cezaevi yapılabilir. Ama evlerin, ailelerin, okulların olmadığı daha kenar ve sakin bir yerlere yapılsa daha iyi olur diyorum. Çocuklarımızın o cezaevinin etrafında top koşturarak ve oynayarak büyümesi hiç içime sinmiyor. Belediyeden meraların yerlerini istediler ve bu iş için uygun olan mera alanlarını söyledik. Kahramanköy ve Karakollar tarafında meralardı. Bana sorarlarsa en güzel yer Kahramanköy merası idi. Çine'ye yatırım gelmesini isteyen biriyim, bunu kim getirirse teşekkür ederim. Çine'ye gelen yatırımın partisi olmaz. Nüfus artısın diye fabrikalar, okullar ve 4 yıllık üniversite getirelim dedik, hapishane getirelim demedik ki! Biz Çine Belediyesi olarak elimizden geleni yaparız. Yapılması düşünülen yerin uygun olmadığı düşünülüyor ise hep birlikte el ele verelim “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 23:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472